Bateria w Mio a701 jakos slabo trzyma

• 34 Odpowiedzi
  • 5071 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline smajk

• 15
  • Sprzęt: MioA701//Alkoholer 18.01// Samsung Z400//rom vodafone//
Odp: Bateria w Mio a701 jakos slabo trzyma
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 13, 2007, 21:42:41 »
Hmm przez pól roku używania mój A701 zjadał baterie w jeden dzień do czasu kiedy kupiłem sobie BT i zacząłem  używać go do synchronizacji. Po pewnym czasie zleniwiałem i przestałem wyłączać BT na PDA z resztą nie tylko przez to, oki rom ma błąd w "połączenia BT" który objawia sie tym że  nie można włączyć nadajnika BT po wcześniejszym rozłączeniu... tylko sr przywraca jego funkcjonalność. Otóż gdy mam przez cały czas włączony BT na PDA bateria trzyma 4-5 dni. Po pierwszym dniu zostaje około 86% tymczasem wcześniej miałem jakieś 46% Nie wiem może tylko ja tak mam ale proponuje spróbować.

*

Offline miomiki

• **
  • 141
  • Sprzęt: Mio A701 (+2GB + Automapa 5.x) & Nokia 9300 (+1GB)
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 27, 2007, 11:29:19 »
Prosze o podpowiedz na czym polega ustawienie "podswietlenie" i "zasilanie".
Jedno i drugie da sie nastawic, zeby po danym czasie sie wylaczylo albo "podswietlenie" albo "zasilanie".
Mam ustawione, zeby na baterii podswietlenie wylaczalo sie po 30 sek, a zasilanie po 1 minucie.
Mio swiezo po hard resecie, wgrana tylko Automapa i Autopilot, nie mam karty sim w srodku (sprzet tylko do nawigacji), wiec ustawione na flight mode na pelnej 100% baterii zostawiam go na noc, a rano wola juz o prad :(
Prosze o pomoc...
Co jeszcze mozna ustawic?
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2007, 11:33:48 wysłana przez miomiki »

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 27, 2007, 16:22:14 »
Podświetlenie - wygasza się tylko ekran, urządzenie i programy odpalone dalej pracują normalnie (np. można dalej normalnie muzyki słuchać, połączenie wifi, bluetooth nie są zrywane itd.).
Zasilanie - urządzenie się wyłącza, a konkretniej przechodzi w tryb uśpienia, wszystkie programy są w tym momencie "zawieszane", połączenia wifi, bluetooth zrywane itd.

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 27, 2007, 17:20:24 »
Nie zapomnij ustawic trybu pracy procesora na "auto" - ten pracujac na maxa to potafi zjadac baterie. :grin: No i pasowalby wylaczyć automatyczny activesync.Sprawdzaj tez co jakis czas czy wtle nie pracują jakies programy.Przez noc mogą bowiem wysac troche z bateri  :|
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2007, 17:24:36 wysłana przez kolsek345 »

*

Offline miomiki

• **
  • 141
  • Sprzęt: Mio A701 (+2GB + Automapa 5.x) & Nokia 9300 (+1GB)
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 28, 2007, 19:10:33 »
Tricolore dzieki za info. Sam w koncu do tego doszedlem, ale troche dziwne to jest. Logiczne ale dziwne.
kolsek345 - w ustawieniach udalo mi sie znalezc opcje ustawienia predkosci procka i ustawilem na auto.