Ojcze Dyrektorze, pozwolę się nie zgodzić. HR przywraca jedynie ustawienia fabryczne, a więc nic nie zmienia (poza powrotem do ustawienia procesora na "Performance", a więc szybszego zżerania prądu). Arex2006 podał kilka wskazówek jak żreć mniej prądu i miał rację. Podświetlenie zżera strasznie, więc najlepiej ustawić na najmniejsze komfortowe, potem wygaszanie po 30s albo 1 min., jak kto woli i jak komu potrzeba. Oczywiście wyłączanie następnie też po kolejnych 30s - 1 min. Poza tym rzeczywiście zamykanie aplikacji działających w tle też pomaga - jak nie działają w tle, to prądu nie żrą - polecam Oxios Memory. Kolejna rzecz, to jak nie musisz, to nie miej włączonego cały czas BT - on jest dopiero zjadaczem! A! No i jeszcze jedno - bateria w MIO, jak zaobserwowałem na sobie, a potwierdziło kilku jeszcze kolegów, działa dłużej po jakimś czasie używania. Zwyczajnie jej wytrzymałość się zwiększa, jakby po "treningu". Mój A701 jako nówka działał od 8 do 18 godzin maksymalnie, teraz 2-4 dni bez problemu. Obecnie już zaczął trzecią dobę z włączonym non stop blutooth-em i ma 54%, a w tym czasie dużo rozmawiałem, łączyłem się z GPRS, przez ok. 2 godziny nawigowałem na rowerze (trochę się pogubiłem w swoim lesie i musiałem jakoś trafić do domu, nie?

). Zobaczymy jak dalej pójdzie.
I jeszcze jedna, drobna, rzecz Ojcze Dyrektorze - "palm" to sprzęt z systemem PALM O/S. Ten ma WM5, więc właściwsza nazwa dla niego to PPC, PPC Phone, Pocket, Palmofon i tym podobne. Może też być palmtop, chociaż puryści nie polecają, aby nie wnosić zamieszania do języka