Bateria do A 701

• 6 Odpowiedzi
  • 829 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bateria do A 701
« dnia: Luty 02, 2007, 16:56:58 »
Używałem do tej pory baterii Litowo-jonowej, ale marnie trzymała normalny tryb pracy - jakieś 5 godzin (mój normalny tryb to jakieś 10 telefonów na godz.). Zastosowałem wszystkie spotkane na forum sposoby na ograniczenie zużycia - nie wiele to dało (w moim przypadku, a u niektórych czytałem że pomogło)
Ostatnio kupiłem litowo-polimerową. Wskażnik 100% podał że mam do dysozycji 9 godzin używania. To było przed zmianą romu na 24kę. teraz pokazuje przy 100% 2,5godz.
Czy ktoś wie co tu jest grane?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Bateria do A 701
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 02, 2007, 20:59:44 »
Tylko się upewniam: po wgraniu R024 jeszcze raz zastosowałeś te wszystkie rzeczy o których było na Forum, a które stosowałeś wcześniej? Jeżeli tak, to powinno Ci starczać na jeszcze dłużej - R024 jest najmniej "prądożerny" ze wszystkich. Ale...

Usuń sobie z Windows/Startup 2 rzeczy (przenieś je np. do Programs):
1. SIFEnabler (podobno nie konsumuje prądu, ale u mnie o 1/3 wydłużyło to czas baterii
2. SMClose (zastąp go np. managerem z iLaunchera albo smartbuttonem)

Te dwie operacje wydłużyły u mnie działanie baterii z 1-2 dni do prawie 4.

Przy okazji - gdzie kupiłeś tę baterię Li-Pol i ile za nią dałeś?

Bateria do A 701
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 05, 2007, 14:44:29 »
baterię kupiłem na allegro i dałem 64,90zł

a z tym przeliczaniem wydajności przez Spb Plusa to jakaś ściema. Wczoraj wieczorem przy 100% pokazywał mi 2:20min !!! a dzisiaj przy 80% 3:10min
SIFenablera przeniosłem już wcześniej

a propos BT jak myślisz, są jakiesz szanse na to że to poprawią?

Bateria do A 701
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 05, 2007, 14:50:29 »
6nt
Jeszcze jedno pytanie. Po wgraniu R24 na dole na pasku pojawia się ROM Info zamiast "Telefon" a w funkcji telefonu na pasku na dole zamiast "Klawiatura" pojawia się "Kontakty" (i to jeszcze nie aktywne, ale to akurat wiem dlaczego - konflikt z polską nakładką). Jak zmienić żeby w funkcji telefonu było na pasku "Klawiatura" - to mi się czasem przydawało.

Dzięki z góry

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
Bateria do A 701
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 05, 2007, 17:21:10 »
1. strasznie tanio ta bateria - poszukam na Allegro, może jeszcze znajdę
2. widocznie SPB Plus musi się "przetrzeć", żeby mieć punkt odniesienia i dopiero wtedy stwierdzi na ile bateria wystarcza
3. sądzę, że jeżeli ktokolwiek może poprawić BT, to tylko OKI Scoter Team; to jednak będzie możliwe prawdopodobnie jedynie gdy im się uda M$ BT Stack zastąpić Widcomm'em
4. zobacz sobie Settings/Softkey - tam się ustawia te skróty na ekranie - możesz wybrać w zasadzie każdy program pod tymi skrótami, a nazwać je możesz jak tylko chcesz - u mnie np. pod lewym jest Lock, a pod prawym QDz (a nazywa się "Kontakty", bo tak se nazwałem ;-))
5. Mała rada - wywal polską nakładkę - po tygodniu działania z PPC nie będzie Ci już do niczego potrzebna, a unikniesz wielu kłopotów (np. tworzenia dwóch folderów - GAMES i GRY w programach) no i zamulenie sprzętu ustąpi (będzie szybciej!)

Bateria do A 701
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 06, 2007, 13:10:39 »
Dzięki

A propos pkt. 5 a co wtedy z polskimi znakami (np. nowe kontakty)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
Bateria do A 701
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 06, 2007, 14:03:03 »
Proponuję po prostu jakąś polską klawiaturę, np. tę ze spolszczenia (weź samą klawiaturę), albo Resco Keyboard (naprawdę świetna).