A702 - słownik T9 oraz Tomtom

• 5 Odpowiedzi
  • 1026 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A702 - słownik T9 oraz Tomtom
« dnia: Sierpień 21, 2008, 12:36:02 »
Witam!
Ponieważ rozważam zakup Mio A702 chciałbym zapytać użytkowników tego smartphona o jego niektóre możliwości.
Jak jest z jego awaryjnością? Zdarza mu się zawieszać?
Czy ma wbudowany słownik T9 działający przy pisaniu SMSów?
Czy testowaliście go z Tomtomem? Jak się sprawuje?

Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Odp: A702 - słownik T9 oraz Tomtom
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 22, 2008, 02:27:41 »
Witaj, Interw!
Od wiosny jestem użytkownikiem A702. Zacznę od odpowiedzi na Twoje pytania.
Mój się nie zawiesza ani nie psuje.
Przy pisaniu SMS? Cóż... Jest wbudowany słownik i to z możliwością rozbudowy i ze sprawdzaniem pisowni, ale ja chętniej korzystam z klawiaturki ekranowej, na której pisze mi się na tyle wygodnie, że zapomniałem o T9.
Tom-Tom powinien zadziałać. Ja używam Automapy (legalnej i dzięki temu aktualnej) i bardzo sobie chwalę, a ona ma większe wymagania niż Tom-Tom.
Na koniec uwaga. Mio A702 to komputer (Pocket PC) działający pod kontrolą Windows Mobile 6, a komórka jest tylko jedną z jego funkcji.
Na stronie service.mio.com - ja doklikałem się do pełnego adresu:
http://service.mio.com/M0100/F0110_DownLoad_File.aspx?bullid=AllBull&fileid=104966
- znajdziesz obszerną, polską instrukcję obsługi tego urządzenia.

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 22, 2008, 19:22:46 »
A powiedzcie mi drodzy Koledzy czy jest i skąd można wziac T9 polski do 702?? poza tym jak moge cokolwiek wgrac do niego- czy wystarczy drag&drop do odpowiedniego katalogu czy mam sobie cos instalnac.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 23, 2008, 03:56:21 »
Jest wbudowany, chociaż kiepski.
Co do wgrywania programów, to są dwa rodzaje instalacji: plik instalacyjny .exe, który odpalasz na komputerze, z którym Twój A702 jest połączony, oraz plik .cab, który kopiujesz na swoje urządzenie i uruchamiasz bezpośrednio na nim. A oprogramowania jest mnóstwo!

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 24, 2008, 08:14:12 »
dzieki johny ale z tym z tym slownikiem to lipa nie ma po nim sladu jak tylko wprowadzam klawiatura tel. to podpowiada mi jedynie angielskie slowa pomijam oczywiscie slowa typu mama czy sos- jak mi powiedzieli technicy Mio mam sobie na forach poszukac poniewaz 702 nie ma polskiego T9. Co do instalek to dzieki sprobuje na razie cala karte 2 gb zajmuje mi automapa- gierce oinstaluje sobie i dam znac.
Pozdrawiam
Napisane: Sierpień 24, 2008, 08:12:33
a tak jeszcze na marginesie czy nasze 702 maja port IRDA

*

Offline marcars

• 30
    • webdesign
  • Sprzęt: mio A702
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 24, 2008, 15:07:03 »
witam

jestem posiadaczem a702 od stycznia 2008 i powiem tak telefonik sprawuje sie dobrze ma bardzo duzo funkcji:
-wi-fi
-bluetooth
-no i telefon

ale jest zawodny lubi sie zaciac nie zawsze ale raz na jakis czas jak wlaczam mape ale moze to wina wolnego procesora ktory ma zaledwie 200 mhz i to dopiero jak pokreci sie overlap'em fabrycznie jest ustawiony na 184 mhz z tego co pamietam:)mozna na standardowych obrotach procka ogladac filmy tylko trzeba je przekonwertowac do mniejszych rozmiarow niz na stacjonarnym kompie.bateria potrafi wytrzymac 5-6 dni przy nie duzym obciazeniu.Bardzo dobrze rowniez sprawuje sie jako odtwarzacz mp3,

Ogolnie jestem zadowolonym posiadaczem mio a 702