A702 - pierwsze wrażenia :)

• 98 Odpowiedzi
  • 12028 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: A702 - pierwsze wrażenia :)
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 15, 2008, 20:35:05 »
radoskur - porównanie do A701 jest jak najbardziej celowe. W końcu A702 ma być jego następcą, co sugerowałoby, że we wszystkim idzie do przodu. Fakt - ma parę funkcji więcej, ale akurat z procesorem jest bardzo do tyłu. Wydajność oczywiście możemy porównywać jedynie z custom ROMem, bo do A701 nie ma oryginalnego z WM6 (i nie będzie).  W porównaniu wydajności jednak A701 wygrywa znacznie.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 15, 2008, 20:46:24 »
@woof
No widzisz piszesz już bardziej sensownie - jednak HTC z lokalizacją też mulą. Ale na co to komu - jak napisałeś - jesteś jednym z bardzo nielicznych klientów którym angielski windows nie przeszkasza. Ja od 3 lat takich praktycznie nie mam - prawie każdy klient szuka urządzenia z polską instrukcją i polskim menu. Większość ludzi piszących tu od lat to zapleni entuzjaści, którzy z angielskim i palmtopami żyją na codzień. Teraz postaw się na miejscu typowego kowalskiego, który palmtopa bierze pierwszy raz w rękę. Taki gośc ma zupełnie inne wymagania wobec sprzętu. Ma działać jako telefon, nawigacja i czasami jako odtwarzacz multimedialny. Te najbardziej wykorzystywane przez kowalskiego funkcje działają zarówno w A702 jak i Eten M700 czy klonach HTC sprzedawanych u naszych operatorów komórkowych - no i są po polsku...

Jak OMAP to kupa - Samsung w takim razie też - bo nie wiele szybszy - gdyby taki OMAP miał 400Mhz to by tego samsunga zjadł na śnadanie. Problemem nadal jest brak optymalizacji softów pod ten procek. Większość producentów pisze i testuje na samsungach bo sprzedaje się tego najwięcej.

Nawiązując jeszcze do procesorów zobacz takiego TomTom ONE XL z ekranem 4,3 cala i rozdzielczością 480x272 - procesor ledwie 266Mhz i 32MB Ram - a ta sama trasa 2000km jest przeliczona w niewiele ponad 50 sekund (Mapy 7.10 o pojemności prawie 2100MB - czyli o 400MB większych). Pewnie jakbym zmienił mapy na 675 byłoby jeszcze szybciej. Z ciekawości jutro jeszcze obliczę tą trasę na oryginalnym Romie A701 i polską lokalizacją (jak to dobrze mieć kilka sprzętów na półce) i jestem 100% pewien że wyniku kolegi @eni4c nie powtórzy! Pewnie poniżej 40 sekund nie uzyska.

@6nt nigdzie nie jest napisane że A702 jest nastepcą A701  :mrgreen:

http://www.mio-tech.com

http://www.mio.com.pl

Sprzedawcom na szkoleniu już latem wpajano że A702 nie będzie następcą A701 tylko kolejnym modelem korporacji Mitac

« Ostatnia zmiana: Styczeń 15, 2008, 20:50:04 wysłana przez radoskur »

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 15, 2008, 21:16:11 »
Ano widzisz - ja nie jestem sprzedawcą, stąd mogę mówić tylko o wrażeniach jako Klient i użytkownik ;) Jednak jeżeli nie jest następcą, to też nie bardzo widzę sens pakowania do niego gorszego procka. Tylko energooszczędność? To może zrezygnować ze wszystkich prądożernych rzeczy (WiFi, BT itp)?  :E Zamiast tego wolałbym np. aby dali tę samą 520-tkę,ale za to baterię mocniejszą. Fakt - wyszłoby ze 100-200 zł drożej, ze 20 g ciężej. I co? Myślę, że klientów byłoby więcej, a nie mniej - sam być może ustawiłbym się w kolejce, a tak...

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 15, 2008, 21:26:06 »
Ano widzisz - ja nie jestem sprzedawcą, stąd mogę mówić tylko o wrażeniach jako Klient i użytkownik ;) Jednak jeżeli nie jest następcą, to też nie bardzo widzę sens pakowania do niego gorszego procka. Tylko energooszczędność? To może zrezygnować ze wszystkich prądożernych rzeczy (WiFi, BT itp)?  :E Zamiast tego wolałbym np. aby dali tę samą 520-tkę,ale za to baterię mocniejszą. Fakt - wyszłoby ze 100-200 zł drożej, ze 20 g ciężej. I co? Myślę, że klientów byłoby więcej, a nie mniej - sam być może ustawiłbym się w kolejce, a tak...
..autentycznie.... sam bym go pierwszy z takim prockiem kupił!!!!

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 15, 2008, 21:29:26 »
Nie zdążyłbyś - ja bym stał w kolejce przed Tobą ;) A potem do Ciebie po nowy, dedykowany dla juniora A702 skin do WP  :D

*

Adax82

« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 15, 2008, 23:11:46 »
Nie ma nawet co się zastanawiać wydajność MIO A702 na Tom Tomie jest do zaakceptowania (przynajmniej przeze mnie) Co z tego że ponad 1,5min wyznacza trasę gigantycznie długą sokoro ja wyznaczam trasę co najwyżej 200 km i to powinno wystarczyć. Praktyczniejszym testem może byłoby wyznaczanie trasy alternatywnej po zjechaniu z wyznaczonej.
Polska lokalizacja niby jest zbędna ale jakoś lepiej mi się patrzy na telefon z polskimi napisami. Tym bardziej że mam poważną awersję do języka angielskiego.

*

Offline Walduss

• 34
  • Sprzęt: Mio A701
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 16, 2008, 10:30:11 »
..autentycznie.... sam bym go pierwszy z takim prockiem kupił!!!!

...a który masz numerek... ja mam wcześniejszy tylko w kiblu byłem..... :E  B) :D
Osobiście też bym go kupił i być może to zrobie ale nie wcześniej niż za rok... :)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 16, 2008, 10:32:07 »
1. za rok będziesz miał kolejną wersję, wyposażoną w miliard innych gadżetów, superszybkie połaczenia itp, ale z procesorem... 100 MHZ ;)
2. w kiblu? "Pan tu nie stał"!

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 16, 2008, 11:42:36 »
Swoją drogą na szkoleniu mówili że wersja samplowa (przedprodukcyjna) miała tylko OMAP'a a wersja ostateczna miała być na Samsungu 400Mhz - ale wyszło inaczej...

Jest jeszcze jedna sprawa A701 debiutował z ceną 2000-2200, A702 debiutuje z ceną 1600-1700. Za jakieś pół roku spadnie cena do poziomu 1200-1300 zł wtedy sprzęt za taką kasę stanie się naprawdę pozycją godną uwagi (oczywiście podkreślam dla zwykłego Kowalskiego - a nie wymiatacza z PDAClub  :grin: )

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 16, 2008, 14:45:34 »
Co do cen, radoskur, to znasz się lepiej niż ja, ale wydaje mi się, że w tej chwili generalnie ceny debiutów są niższe niż rok-dwa-trzy lata temu. Z kilku powodów - technologie mobilne się spopularyzowały, więc idzie tego więcej, a poza tym dolar polceciał bardzo mocno w dół... Zauważ, że te 2000-2200 za A701 to było niezbyt dużo (zwłaszcza, że na samym początku nie było wielkiej konkurencji), natomiast za 1600-1700 masz już jakiś (może niezbyt duży,ale zawsze) wybór. Pojawiła się też duża konkurencja - Eteny, HTC itp.

Poza tym kiedy cena A702 spadnie do 1300 zł, to używanego w świetnym stanie A701 dostaniesz za 800, a wciąż do GPS i jako telefon będzie to rozwiązanie lepsze. Tylko o możliwości łączenia z siecią jest słabszy, resztę ma porównywalną, albo lepszą... Godny uwagi dla zwykłego użytkownika pewnie i jest - jest ładny, ma klawiaturkę, dużo możliwości - moim zdaniem jednak przegra konkurencję choćby z coraz lepszymi Etenami. Poza tym support MIO nie jest najlepszy - zobacz ich politykę dot. ROMów - tragedia.

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 18, 2008, 12:46:21 »
Dzisiaj miałem chwilkę więc rozpakowałem z pudełka A701 Z oryginalnym Romem R65 i polską lokalizacją sunnysoft. Ta sama karta, ten sam test. Wynik jest co najmniej zaskakujący. A701 na oryginalnym Romie wycisnął 1 minutę i 23 sek !!!

Czyli odpowiednio przypomnę:

A702 - 1 min 49 sek
M700 - 1 min 34 sek (14% szybszy od A702)
A701 - 1 min 23 sek (23% szybszy od A702 11% szybszy od M700)

Widać doskonale jak NIEDOPRACOWANE są oryginalne ROMy no i lokalizacja rzecz jasna. Czekam na najnowszy palmofon ASUSa - bo oni jako jedyni spolszczają pliki windowslowskie - czyli jest po Polsku ale bez nakładki.

Jeżeli znajdą się entuzjaści, którzy będą mieli zapał popracować nad udoskonaleniem A702 to ze sprzęciku pewnie da się jeszcze cosik wycisnąc  :E

*

Offline Polikon

• **
  • 163
  • Sprzęt: X800//HTC HD2+Lobuz1 NewStyle1.2+SDHC16GB
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 21, 2008, 23:57:52 »
Wyliczenie trasy zajęło:

A702 - 1 min 49 sek
M700 - 1 min 34 sek
Tak sobie czytam wasze posty na temat A 702 i powiem szczerze że chciałem kupić ten sprzęcik ale ten procek mnie odstraszył i kupiłem e-Tena X800 i sądzę że dobrze zrobiłem.
Większy ekranik, dla mnie bardzo ważna sprawa ( wiek swoje robi )
Procek moim zdaniem lepszy.
Oryginalne spolszczenie zainstalowane w ROMie

Porównałem wyznaczanie trasy w AM 4
Trasa z Irlandii do Polski 2064km
Wyznaczanie trasy 40 s + Przygotowanie nawigacji 20 s = 1min
Trasa z Portugali do Polski 3304km
Wyznaczanie trasy 60 s + Przygotowanie nawigacji 30 s = 1min 30s

W porównaniu z wynikami z A702 chyba X800 wypada trochę lepiej.
X800.WM6.1.Panot.ver.1.90_PP6_ENG//Acer n311//HTC HD2+Lobuz1 New Style 1.2+SDHC 16GB

*

Offline Walduss

• 34
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 22, 2008, 10:22:00 »
Wiecie co, też tak czytam ten wątek i się zastanawiam ile METRÓW(bo nie kilometrów) drogi jestem w stanie zrobić więcej jeżeli wyjadę te 10-20-30 sekund później(Szczególnie na dystansie ponad 1000km, bo poniżej różnic takich nie ma). Przecież to bez sensu generalnie jest. Nie bardzo rozumiem do czego zmierza to porównanie. Dla mnie liczy się wygoda z używania całego urządzenia. Jak szybko otwierają się kontakty, jak szybko można przełączać się pomiędzy poszczególnymi aplikacjami żeby nie czekać nie wiadomo ile. Nie jestem zwolennikiem tego OMAPA i krytykowałem już go wcześniej za ogólne zamulanie systemu (testowałem SPV650 na WM5) ale robienie porównania jak wyżej dla mnie osobiście nic nie daje bo to niczego nie dowidzi. Tyle tylko, że wyznaczanie trasy trwa ileś tam sek dłużej. Pytanie bardziej jest jak w porównaniu z WM5 ten procek sobie radzi na WM6 ??

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 22, 2008, 10:39:17 »
Każdy procek na WM 6 radzi sobie lepiej, WM 6 jest generalnie szybszy od WM 5.

@Polikon

Automapa jest o wiele szybsza od TomTom'a - weź tą samą trasę policz na TomTom 6 z Western & Central Europe V675 i to jeszcze przy rozdzielczości ekranu VGA w Etenie - może się okazać że jest na równi z OMAP'em  :grin:

@Walduss

Oczywiście masz rację że takie porównanie niczego większego nie dowodzi. Na codzień używam Nokii E50, Mio A702 bawiłem się zaledwie jeden dzień i porównywałem do wcześniejszych (również jedno - kilkudniowych) zabaw z Etenami. I nie zauważyłem żadnych różnic w działaniu typowo Telefono-Windowsowskim (internet, MMS, Office, TCPMP Player)
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2008, 10:46:20 wysłana przez radoskur »

*

Offline Barnejek

• 341
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 22, 2008, 14:08:53 »
Mio A702 to rewolucyjne urządzenie, które mimo niewielkich rozmiarów (57.5x110 mm, waga 148 g) łączy w sobie funkcje kilku urządzeń. Poza modułem GPS i telefonem ma również wysokiej jakości aparat cyfrowy o rozdzielczości 3,2 megapiksela z opcją autofocus. Unikalna funkcja geotagging pozwala na zapisywanie zdjęć wraz ze współrzędnymi geograficznymi i wysyłanie ich do innych użytkowników Mio, lub Google Earth. To wyjątkowe urządzenie może służyć również za mini centrum rozrywki - można na nim oglądać filmy i zdjęcia, słuchać ulubionej muzyki czy zająć sobie czas grami.

hehe to napisał sklep internetowy www.mio.pl

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 23, 2008, 12:08:56 »
Czymś trzeba zwabić klienta. Każda firma nieco naciąga opisy - normalka w dzisiejszych czasach (mam na myśli słowo rewolucyjne), co do reszty to prawdę napsiali.

*

Offline Polikon

• **
  • 163
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 23, 2008, 13:08:30 »
Walduss

Pomyśl troszeczkę.
Po co są programy do testowania pamięci, procesorów, grafiki itp.
Mi się zdaje że do tego aby zobaczyć jak szybko pracuje system.
A sprawdzanie wyznaczenia trasy to swego rodzaju test urządzenia.
Na moim urządzeniu podczas obliczania trasy w AM procesor jest obciążony w 100%.
Czytając co napisałeś to ja jestem w błędzie porównując Siemensa T830 LOOX który obliczył trasę w 4 minuty do X800 który tą samą trasę obliczył w 1 minutę.
Pomyśl które urządzenie będzie szybciej otwierać aplikację np. kontakty, poczta itp.
A te różnice 10 sekund szybciej czy wolniej to są po prostu różnice w wydajności systemu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2008, 13:12:31 wysłana przez Polikon »
X800.WM6.1.Panot.ver.1.90_PP6_ENG//Acer n311//HTC HD2+Lobuz1 New Style 1.2+SDHC 16GB

*

Offline Walduss

• 34
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 23, 2008, 15:12:23 »
Spoko rozumiem :P, ale myślę że testowanie szybkości wyznaczenia trasy, nie określa ogólnej szybkości działania całego urządzenia. Jak napisałeś są do tego specjalne programy. Nie wiadomo jak optymalizowana jest AM. Może się okazać, że akurat pod tą aplikacją Omap działa wolniej niż na wszystkich innych(chociaż w to wątpie :) i myślę ża na wszystkich działa tak samo wolno).

To może zamiast testować na AM, lepiej to zrobić na benchmarkach i wtedy to porównać do naszego dziadka  A701   B) Będzie to chyba najlepsze porównanie wydajności.

*

Offline Polikon

• **
  • 163
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 23, 2008, 15:35:21 »
Walduss
OK to podaj nazwę jakiegoś programu do testowania PPC

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 24, 2008, 09:45:00 »
Weź otwórz jeden z Jakubowych testów na portalu - on zawsze używa jakiegoś benchmarka i mierzy szybkość odtwarzania klatek w TCPMP Player.  Choć dla mnie to żadne porównani bo okazuje się żę różnice są znaczne i to w urządzeniach z takim samym procesorem. Do niektórych urządzeń od tamtego czasu powychodziły nowe ROM-y więc pewnie i wydajność się zmieniła.

*

Offline Polikon

• **
  • 163
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 24, 2008, 18:36:38 »
No tak ale aby dokładnie to sprawdzić to musisz mieć dokładnie tak samo skonfigurowany system i taki sam plik filmowy.
A z AM sprawa jest o tyle prostsza bo AM otwierając się zwalnia sobie pamięć. Bynajmniej tak jest u mnie. Jak mam np. 18.5MB wolnego RAMu to po uruchomieniu i zamknięciu AM mam 21MB.
No i najważniejsza sprawa to to że prawie wszyscy korzystają z tej samej AM 4.1.2 a nie jak z TomTomem gdzie jest tych wersji pełno i nie wiadomo jakie kto ma zainstalowane mapy co też wpływa na szybkość działania.
Dobry byłby program przeznaczony do testowania wydajności PPC.
A ja osobiście nie natrafiłem jeszcze na takowy na żadnym forum.

*

Offline vqsoft

• **
  • 123
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #51 dnia: Styczeń 24, 2008, 20:48:55 »
to moze tak zrobi ktos test na a702 za pomoca jakiegos bardziej miarodajnego miernika ?
np tego
link do strony producenta
http://vsbench.virtualspaghetti.com/
http://www.virtualspaghetti.com/files/VsBenchmark2007Setup.exe

*

Offline Polikon

• **
  • 163
« Odpowiedź #52 dnia: Styczeń 24, 2008, 21:52:04 »
Fajny programik.
Na swoim X800 mam wynik  2105
Jestem ciekawy jak to wygląda na innych modelach.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 24, 2008, 23:16:34 »
Panowie wszystko to....... to bicie piany...co chcecie udowodnić że A702 jest najlepszy?Dla Was na pewno i niech tak zostanie...ale co to zmieni.. ze stodoły nie zrobicie szybowca z takim prockiem .... reszta jest w nim do przyjęcia...testy jak testy (podobnie ankiety przedwyborcze :grin:) można na ich podstawie wszystko udowodnić..ale to chyba pierwsze lekcje  z marketingu.. :smile:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 24, 2008, 23:22:59 wysłana przez januszjur »

*

Offline AdIoS

• 19
  • Sprzęt: Mio DigiWalker A702
« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 25, 2008, 02:08:01 »
wszystko ładnie pięknie ale nie wiem dlaczego znika mi pamięć wewnętrzna ... ;/ Wczoraj mi znikła coś porobiłem i przywróciłem jej widoczność tylko była kompletnie wyczyszczona... teraz wyłączyłem urządzenie na pare min żeby folie na ekran założyć, włączam a tam nie widzi pamięci wewnętrznej tylko microSD :( czy ktoś sie orientuje dlaczego tak jest ? Prosze o pomoc, jestem początkującym użytkownikiem :( kontakt na gg>6325390< jestem cały czas na niewidoku.
,,Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka, choć co do Wszechświata to nie byłbym tak całkiem pewny."      -      Albert Einstein

*

Offline woof

• 761
  • Sprzęt: różnie
« Odpowiedź #55 dnia: Styczeń 25, 2008, 02:36:26 »
wszystko ładnie pięknie ale nie wiem dlaczego znika mi pamięć wewnętrzna ... ;/ Wczoraj mi znikła coś porobiłem i przywróciłem jej widoczność tylko była kompletnie wyczyszczona... teraz wyłączyłem urządzenie na pare min żeby folie na ekran założyć, włączam a tam nie widzi pamięci wewnętrznej tylko microSD :( czy ktoś sie orientuje dlaczego tak jest ? Prosze o pomoc, jestem początkującym użytkownikiem :( kontakt na gg>6325390< jestem cały czas na niewidoku.

dogrywales jakies aplikacje?

moze masz jakis smietnik w systemie.

albo rom po prostu jest niedopracowany

*

Offline AdIoS

• 19
  • Sprzęt: Mio DigiWalker A702
« Odpowiedź #56 dnia: Styczeń 25, 2008, 02:49:41 »
dogrywałem na niego:
 AutoMapa 4.1.2
 worms.world.party - gra
 XacRett - program do pakowania i rozpakowywania [zip,rar itp.]
 Airscanner Antivirus
 Gadu-Gadu Pocket PC
 Skype for Pocket PC
 XnSmartphone - wersja na palmtopa programu IrfanView
nie wiem czy to od którejś z tych aplikacji :( ale za 1 razem zrobiłem hard format i nic nie dało, więc wszedłem do katalogu windows i zacząłem szukać jakiś programików które może uruchamiają tą pamięć, znalazłem i kliknęłem na MioClean.exe
i wtedy zrobił sie ciemny ekran włączyło sie podświetlenie klawiatury, zaczął wibrować i spowrotem miałem pamięć ale całą pustom :( zupełnie nie wiem co może być powodem tego wszystkiego ale to denerwujące i boje sie że może być coś nie tak z moim Mio a702... Pomużcie bo ja sie nie znam :( Był bym zapomniał wersja ROM'u: R38.4.123
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2008, 02:51:21 wysłana przez AdIoS »
,,Dwie rzeczy są nieskończone: Wszechświat i głupota ludzka, choć co do Wszechświata to nie byłbym tak całkiem pewny."      -      Albert Einstein

*

Offline maniek1986

• 8
  • Sprzęt: A702 i jego gadzety, P910 figo fago Sandisk 64mb :)
« Odpowiedź #57 dnia: Styczeń 25, 2008, 13:24:02 »
Mam go od 2 dni, ogolne wrazenie przecietne:

Porownywalem sobie go do P560 i 360, ktore mialy jakas wyrazniejsza grafike (moze zludzenie), w stosunku do SE P910i (chociaz to troche inna bajka) cala przejrzystosc systemu wypada dla mnie gorzej, tutaj Symbian troszke mnie bardziej zadowalal. Szybkosc jak dla mnie jest na razie ok. Sa jakies niedopracowania, slaba otoczka dla funkcji telefonu, czyli regulacje glosnosci, ustawienia dzwonka, a taki system jak Windows powinien brac gore nad zwyklymi OS w telefonach, no i sama obsluga telefonu jest rozbabrana, przez menedzera SIM moge zadzwonic, a sms moge tylko napisac wchodzac przez MIO MENU w obsluge wiadomosci. Plusem jest mnogosc funkcji no i wbudowany modul GPS. Aparat , hmm 3,2 mpix brzmia zachecajaco mimo, ze moj samsung d600 z 2 mpix robil porownywalne zdjecia, ale za to moge latwo zrobic zdjecia tekstow na kartkach.

Pytaniami na dzien dzisiejszy sa:

-jak poprawic wyrazistosc ekranu, ale nie chodzi mi o jasnosc, tylko ustawienia rozdzielczosci i skad pobrac jakies inne skorki do menu
-jak wzmocnic mikrofon, bo ci, z ktorymi rozmawiam bardzo mnie slaba slysza

*

Offline Walduss

• 34
« Odpowiedź #58 dnia: Styczeń 25, 2008, 13:29:17 »
-jak wzmocnic mikrofon, bo ci, z ktorymi rozmawiam bardzo mnie slaba slysza

Przy zakupie nowego A701 miałem to samo. Pomogła wymiana na inny egzemplarz.

*

waldek_l44

« Odpowiedź #59 dnia: Styczeń 25, 2008, 13:50:05 »
mam pytanie, czy jest możliwość pisania sms-ów klawiszami? Numery telefonu wprowadza się bez problemu, jak przejść do wpisywania literek? Mam na myśli oczywiście Mio A702.