A702 - kiepsko z baterią - czy da się wyłączyć 3G (i czy to ma sens)??

• 6 Odpowiedzi
  • 2475 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

witam
mam spore problemy z baterią w A702 - aparat dwa razy odwiedził serwis, raz wymienili baterię a raz płytę główną ale niewiele to pomaga - przy normalnym (dobra, telefon w miarę intensywnie) użytkowaniu bateria klęka wieczorem, przy bardzo sporadycznym wytrzymuje dwa dni. jeżeli mam nawał telefonów (a jeszcze jak się zdarzy, że parę zdjęć zrobię, po południu trzeba zdychające z głodu mio podpinać do karmnika).

usłyszałem rewelację (nie wiem czy w nią wierzyć), że wyłączenie funkcji 3G ma jakoby bardzo korzystnie wpłynąć na czas pracy. wierzę w to średnio (z 3G nie korzystam, nawet gprs mam chyba źle skonfigurowany bo się nie łączy, jak koniecznie potrzebuję coś z neta, używam wifi albo podłączam sznurkiem do komputera). z ciekawości zacząłem jednak szukać, gdzie toto można wyłączyć. szukałem, szukałem i... znaczy, nie znalazłem.
system operacyjny oryginalny, bez żadnego dodatkowego softu, jedyne co mu zrobiłem to hard reset i wywalenie polskiej nakładki.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Po co piszesz 2 wątki naraz ? Jak napisałeś w złym dziale to wystarczyło zgłosić o przeniesienie. A wracając do pytania, 3G powoduje, że bateria dużo krócej wytrzymuje i nie jest to żadna rewelacja wystarczyło trochę poczytać na forum (w każdym dziale o tym jest). A w ogóle to w Mio A702 nie ma UMTS !!
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2009, 07:27:55 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

Może masz długi czas ustawiany na przełączanie urządzenia w stan uśpienia....

*

Offline freemax

• *
  • 85
  • Sprzęt: MIO A701, HTC HD2
Proszę bardzo tu masz wątek o wyłączeniu 3G i program, niestety nie testowałem

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=478519

Proszę bardzo tu masz wątek o wyłączeniu 3G i program, niestety nie testowałem

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=478519

Tomaszkap wyraźnie napisał że MIO a702 nie ma 3G. Więc co chcesz wyłączyć??

*

Offline freemax

• *
  • 85
  • Sprzęt: MIO A701, HTC HD2
Mój błąd -  nie doczytałem a tamten wątek akurat miałem otwarty w jednej z zakładek  :wink:

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
Niestety nie ma i myślę, że to wszystko już w temacie. Zamykam
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G