A702- aparat zawiesza system

• 4 Odpowiedzi
  • 1093 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A702- aparat zawiesza system
« dnia: Maj 16, 2008, 21:54:13 »
Witam
kupiłem dzis to urządznie, które zastapić ma "okablowanego asusa A620". Uradowany iż bede mógł trzasnac fotkę (doychczas używałem starej nokii 6310i)  srogo sie rozczarowałem. W momencie robienia zdjecia słychać oczywiscie znajomy dzwiek migawki, ale zdjęcia nie ma. Zamiast fotki pojawia sie czarny ekran z napisem "Robiąc zdjęcie prosze trzymac aparat nieruchomo az do pojawienia się dzwięku" i wszystko wisi. Pomaga oczywiscie wepchniecie rysika w "dziurke" z napisem reset. Czarny ekran z napisem mozna też zlikwidowac poprzez nacisniecie na klawiaturze "OK". Pozornie wszystko wraca do normy. Próba ponownego załaczenia trubu aparatu powoduje ze na górnej listwie obo szachownicy microsoftu jest napis "Default ime" i  totalna kicha. W systemie nie ma poinstalowanego niczego co mogłoby zakłócac jego prace- jest dziewiczy. Zrobiłem już nawet "hard reset" nic to nie dało. Czy ktoś spotkałasię z tym problemem? Jest na to sposób, czy gnać do serwisu....ta opcja przyprawia mnie mie o nerwowosć....zwłaszcza,że sprzet swiezy jak przysłowiowe bułeczki pewnego ministra (starsi wiedzą o kogo chodzi).
Wersja romu to: R 38.4.123. Podaje bo widze że często w Waszych postach rom ma być jakims antidotum.
Oskar

Hmmm Wszystko wróciło do normy po wyjęciu  4-gigowej karty kingstona, którą kupiłem wraz z mio. Aprat działa i nie zawiesza systemu. Diabli wiedza co jest grane.

I wszystko jasne...karta padnięta. Kingston spowodował całe zamieszanie.

Dokonałem jeszcze kilku prób i okazało się,że karta sprawna tylko A702 jak i kilka innych urządzeń , które posiadam (np. nikon d50) nie rozpoznają kart SD HC.
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2008, 21:54:56 wysłana przez rakso70 »

Odp: A702- aparat zawiesza system
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2008, 09:56:30 »
miałem problem z kartą kingstona 4GB, strasznie wolno pracowała AM, ale po sformatowaniu karty (na komputerze) i wgraniu z powrotem wszystkiego zaczęło chodzić ok.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2008, 21:33:17 »
Własnie miałem kingstona 4Gb "2", moja 702 nie widziała jej za cholere...inne 702 także. Wymieniłem karte na 4 gogówkę innej firmy "kingmax" i wszystko ruszyło.

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 06, 2008, 13:35:07 »
miałem problem z kartą kingstona 4GB, strasznie wolno pracowała AM, ale po sformatowaniu karty (na komputerze) i wgraniu z powrotem wszystkiego zaczęło chodzić ok.

Właśnie ja mam spore problemy z AM, ciągle sie zwiesza... Może podpowiecie jak temu zaradzić? Próbowałem juz chyba wszystkiego, wymiana karty (jaki format plików zrobic? FAT czy FAT32??) , wgrywanie do pamięci urządzenia i nic :(
Z góry dziękuje i pozdrawiam :)

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 07, 2008, 10:41:41 »

Hmm mam AM 5 wgraną na 2GB kartę kingstona i chodzi bez problemów. Myślę, ze to wina karty. Nie wiem jak chodzić będzie "czterogigówka"sdhc.  Wczesniej miałem kingstona SDHC i tak jak napisałem w postach wyzej...wykładała mi system.