A701+Dual sim

• 7 Odpowiedzi
  • 1014 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A701+Dual sim
« dnia: Styczeń 23, 2008, 16:35:54 »
Niestety poprzedni watek o dual simach zostal zamkniety, wiec musze otworzyc nowy.

Otoz kupilem dual sim 'cards king' (badz cos w te desen, przepraszam, jest wlozona i niechetnie chce wyjsc na zewnatrz, a nie chce jej uszkodzic), pasuje niemal idealnie do mio, ale mam problem- nie wiem jak przelaczac karty... Czy ma ktos moze jakis soft potrzebny do tego? W poprzednim watku byl link do aukcji na ktorej sprzedawany byl dual sim, a na zdjeciu pokazany byl mio z mala ikonka na dole przelaczajaca karty, wiec sadze, ze takowy soft istnieje. Za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
Odp: A701+Dual sim
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2008, 16:55:24 »
Każdy dualsim ma wszyty program do przełączania wejdz w programy bedziesz miał ikone i podpis dualsim ..po otwarciu go wybierasz np. sim1 lub sim2...pomieli troszke zaskoczy i tyle...wsio.. :smile:

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2008, 17:10:37 »
Otoz kupilem dual sim 'cards king' (badz cos w te desen, przepraszam, jest wlozona i niechetnie chce wyjsc na zewnatrz, a nie chce jej uszkodzic), pasuje niemal idealnie do mio, ale mam problem- nie wiem jak przelaczac karty... Czy ma ktos moze jakis soft potrzebny do tego? W poprzednim watku byl link do aukcji na ktorej sprzedawany byl dual sim, a na zdjeciu pokazany byl mio z mala ikonka na dole przelaczajaca karty, wiec sadze, ze takowy soft istnieje. Za wszelkie odpowiedzi z gory dziekuje

Kolego czy kupiles tego duala na allegro? Jesli tak to podaj linka do towaru  bo jesli pasuje w 100% do a701 to moze sie skuszę  :P

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2008, 17:52:26 »
Każdy dualsim ma wszyty program do przełączania wejdz w programy bedziesz miał ikone i podpis dualsim ..po otwarciu go wybierasz np. sim1 lub sim2...pomieli troszke zaskoczy i tyle...wsio.. :smile:

Sadze, ze gdyby to bylo takie latwe to problemu by nie bylo :P.
Z tego co wyczytalem na zagranicznym forum to sposobem na to jest soft reset, po kazdym resecie karty sie przelaczaja, ale w tym momencie pojawia sie drugi problem, mianowicie- nie moge dzwonic... Nie wazne z ktorej karty probuje zadzwonic, to nie ma nawet sygnalu. Rozpracowal juz ktos dual simy? :D

Nie, niestety nie na allegro :P.

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 02, 2008, 21:15:09 »
Wyjaśniło się już coś w tym temacie? Zastanawiałem się nad tym ale rzeczywiście już po chwili wymyśliłem, że ten program do dual sim może nie być kompatybilny z Windows Mobile....
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 03, 2008, 10:01:20 »
a mi się wydaje że powinien być. Już kilka dualsim'ów widziałem i wszystkie współpracowały z WM

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 08, 2008, 00:25:52 »
Wyjaśniło się już coś w tym temacie? Zastanawiałem się nad tym ale rzeczywiście już po chwili wymyśliłem, że ten program do dual sim może nie być kompatybilny z Windows Mobile....
Wyslalem maila do sprzedawcy dual simow na allegro. Odpisal, ze czesc simow dziala, czesc simow nie, to czysta loteria. Ale te najnowsze  duale juz maja 'wszyte' programy do obslugi WM.

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 10, 2008, 13:41:45 »
Wyslalem maila do sprzedawcy dual simow na allegro. Odpisal, ze czesc simow dziala, czesc simow nie, to czysta loteria. Ale te najnowsze  duale juz maja 'wszyte' programy do obslugi WM.

Właśnie czekam na odpowiedź od jednego ze sprzedawców. Jakiś czas temu sprawdzałem dual sim kolegi i sprzęt się zawieszał na ładowaniu systemu, a jeśli już się załadował to nie można było używać funkcji tel. Na innym wszystko działało poprawnie, ale nie dało się wybierać między kartami SIM. Możliwe że problemu z jednym z DUAL SIM'ów nie byłoby na WM5.

Ogólnie można stwierdzić że rzeczywiście kupowanie DUAL SIM to loteria bo na allegro często można kupić modele starego typu nie kompatybilne z WM.
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA