A701 i słuchawki stereo bluetooth

• 8 Odpowiedzi
  • 1075 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Grudzień 02, 2006, 20:17:29 »
Chce kupić jakieś słuchawki stereo i nie wiem jakie będą opdowiednie. Czy dobrze będą współpracować takie  http://www.allegro.pl/item145306014_okazja_sluchawki_motorola_bluetooth_ht820.html  
Proszę o poradę

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 02, 2006, 21:11:39 »
Kwestia który masz ROM. R45 czy R46 nie dawały rady z A2DP. Najlepiej, jak dotąd, radzi sobie OKI ROM R020, natomiast są jeszcze z tym problemy. Ja bym się jeszcze wstrzymał - OKI pracuje właśnie nad rozwiązaniem kwestii kiepskiej współpracy A701 ze słuchawkami stereo bluetooth. Jak się okaże (odpukać), że problem jest sprzętowy, a nie softowy, to du...ża problema i nie będzie sensu w ogóle ich kupować.

« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 02, 2006, 21:44:56 »
Cytat: "6nt"
Kwestia który masz ROM. R45 czy R46 nie dawały rady z A2DP. Najlepiej, jak dotąd, radzi sobie OKI ROM R020, natomiast są jeszcze z tym problemy. Ja bym się jeszcze wstrzymał - OKI pracuje właśnie nad rozwiązaniem kwestii kiepskiej współpracy A701 ze słuchawkami stereo bluetooth. Jak się okaże (odpukać), że problem jest sprzętowy, a nie softowy, to du...ża problema i nie będzie sensu w ogóle ich kupować.

Ok dzięki. Rom mam od Oki'ego ale nie pamietam jaki. Może ktoś wie kiedy mniej więcej rozstrzygnie czy bedzie to działało?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 03, 2006, 18:58:09 »
Na razie nikt nie wie. OKI pisze, że chłopaki ostro pracują, więc za kilka tygodni powinno coś być. Nie wiadomo tylko czy z sukcesem, choć ja w nich wierzę - są naprawdę dobrzy, bo wdarli się nawet do kernela, a to już wyższa szkoła jazdy (ja tam nawet dobrze nie wiem, co to takiego, wiem tylko, że ja nie potrafię ;-) )

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 05, 2006, 11:04:43 »
witam. a jaki jest problem ze sluchawkami? Jesli chodzi przerywanie po kilkudziesieciu sekundach to taki sam problem mialem w mda compact. ale na xda-developers przeczytalem, ze trzeba zmniejszyc predkosc procesora. Przy uzyciu PHM zmniejszylem i zero problemow - moze tu tez tak jest:-) Sorki, ze jako uzytkownik mda sie tu wcinam, ale jestem zywotnie zainteresowany - gdyz wymyslilem sobie, ze zamienie mojego wysluzonego, poczciwego i jak dotad niezawodnego mda compact na mio a701:-)

« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 05, 2006, 11:06:08 »
witam. a jaki jest problem ze sluchawkami? Jesli chodzi przerywanie po kilkudziesieciu sekundach to taki sam problem mialem w mda compact. ale na xda-developers przeczytalem, ze trzeba zmniejszyc predkosc procesora. Przy uzyciu PHM zmniejszylem i zero problemow - moze tu tez tak jest:-) Sorki, ze jako uzytkownik mda sie tu wcinam, ale jestem zywotnie zainteresowany - gdyz wymyslilem sobie, ze zamienie mojego wysluzonego, poczciwego i jak dotad niezawodnego mda compact na mio a701:-)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 05, 2006, 12:14:19 »
Cytat: "Konrad Stolarski"

Dokładnie to. Chłopaki od OKIego już ponoć są blisko rozwiązania.

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 05, 2006, 12:22:40 »
no to u mnie zadzialalo spowolnienie procesora, chociaz tylko chyba 3 osoby polecaly takie rozwiazanie. Bylo nawet wytlumaczenie dlaczego szybkosc procesora miala wplyw na jakosc polaczenia. testowalem to na mda compact + anycome BSH 100

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 05, 2006, 13:52:27 »
Ale rozmawiamy o innym sprzęcie i o innym procesorze, prawda? Poza tym spowolnienie procesora to rozwiązanie tymczasowe, a chodzi o to, żeby znaleźć docelowe. Bez półśrodków.