Nie umiem załączyć A701

• 7 Odpowiedzi
  • 958 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie umiem załączyć A701
« dnia: Październik 28, 2007, 19:35:06 »
Mam A701 od sierpnia działał super. Będąc na delegacji chciałem wykorzystać kartę CF 2 GB, aby nagrać zdjęcia z laptopa kolegi. Wyłączyłem A 701 wyciągnąłem kartę, przegrałem na laptopie zdjęcia. Po włożeniu karty do A701 nie umiałem go załączyć. Reset też nic nie dawał po ekranie powitalnym telefon sie wyłącza. Myślałem, że bateria się rozładowała, ale po naładowaniu to samo. Czy bez karty czy z kartą to samo. Na załącz po pary sekundach podświetlenia klawiszy nie dzieje się nic, a po resecie i ekranie powitalnym MIO palmfon się wyłącza. Podejrzewam, że to wina baterii, ale nie wiem co robić. Czy ktoś miał taki sam przypadek?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Nie umiem załączyć A701
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2007, 20:11:13 »
A próbowałeś HARD resetu? I spróbuj jeszcze włączyć go podpiętego do ładowarki.

A tak przy okazji - A701 nie ma slotu CF - ma SD, do którego CF byś raczej nie zmieścił, nawet po rozwałkowaniu...

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 28, 2007, 20:33:53 »
Sory SD. Próbowałem na zasilaczu to samo. Bez karty SIM z karta wszelkie możliwe kombinacje. Może, że jestem elektrykiem, to uważam, że to brak zasilania. Twardy reset też nie udany. wydaje mi się, że programowo i systemowo jest O`key. Po twardym resecie objawy takie same jak po zwykłym. Ekran początkowy i koniec.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 28, 2007, 21:13:38 »
No to raczej chyba nie zasilanie. Zastanawiające jest to, że HR nic nie daje. A do bootloadera możesz wejść? No i który masz ROM?

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 28, 2007, 21:21:45 »
Orginalny ROM 64.3.10........

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 28, 2007, 21:38:14 »
Spróbuj wejść do bootloadera i zmienić ROM na inny, np. Lf-R95 albo OKI R024. Możesz też wgrać jeszcze raz R65 z tej stronki: http://www.a701.org/MioSoft/. To jest ten sam, który masz. Jeżeli masz napieprzone (pardon za francuski) w ROMie, to to pomoże. A przy okazji poznasz nowe możliwości swojego sprzęciku ;) Zmiana ROMu opisaną tu metodą jest w 100% bezpieczna i zawsze odwracalna.

*

Offline mnbm

• 19
  • Sprzęt: A701, P320, P552w
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 29, 2007, 15:55:28 »
Jeżeli masz od sierpnia, to masz gwarancję.Wysłać zapytanie z problemem do centrum. Jak nie pomogą to zgłosić i czekać na kuriera. :worried:

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 29, 2007, 16:00:06 »
Jeżeli masz od sierpnia, to masz gwarancję.

Nieprawda. A może inaczej - nie zawsze prawda. Ja np. mam moje auto od czerwca, a już dawno jest po gwarancji. Nie wziąłeś pod uwagę, że niektórzy mogą kupować używany sprzęt.

Nieistotne i lekko OT. W każdym razie zawsze najpierw sugeruję próbę własnoręczną - szkoda na minimum 2-3 tygodnie tracić sprzęt bez powodu, prawda?