Pomóżcie w kwestii Active Synca! Nie synchronizuje!!!

• 11 Odpowiedzi
  • 890 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mw71

• **
  • 188
  • Mio A701, ROM Oki 024, WM 5.0, karta SD 2 GB
Pomóżcie w kwestii Active Synca! Nie synchronizuje!!!
« dnia: Luty 04, 2008, 21:29:37 »
Coś mi się skaszaniło i od jakiegoś tygodnia przy podłączeniu przez USB mojego A701 do kompa wywala mi komunikat, że nie może zsynchronizować! Jest podłączony, można eksplorować ale nie synchronizuje! Nie wiem co się stało bo działało wszystko OK. Wgrałem nawet od nowa nowego Synca 4.5 i też to samo. Bawiłem sie troche ustawieniami do Bluetootha ale to chyba nie ma nic do rzeczy? Wie ktoś co zrobić?! Tyko nie proponujcie mi hard resetu, bo nie zdzierżę! : (

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
Odp: Pomóżcie w kwestii Active Synca! Nie synchronizuje!!!
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 04, 2008, 21:33:40 »
Ale oczywiście że to zaproponujemy   bo jest pewniejsze od formatu  c: na pc-cie.

potrzebna zgoda

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 04, 2008, 21:48:04 »
HR jest zawsze w modzie jak coś się stanie  :ok:

A tak na poważnie to zależy co się "skaszaniło" - tzn - co robiłeś przed tym jak się nie chciało już synchronizować. Może to być instalacja programy, usuwanie czegoś z palmtopa itp

Ale oczywiście że to zaproponujemy   bo jest pewniejsze od formatu  c: na pc-cie.

Można jeszcze ewentualnie przywrócić system na PC jesli to moze być jego wina.
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 04, 2008, 22:06:52 »
No właśnie że nic takiego. Nowych programów w tym czasie nie wgrywałem. Walczyłem tylko (bez powodzenia) żeby działał mi internet na notebooku poprzez modem Bloetootha na moim Mio. Zmieniałem trochę w ustawieniach połączeń ale to nie powinno wpłynąć na działanie synchronizacji Synca, bo gdyby było na amen skaszanione to poprzez USB nie łączyłby się z pda w ogóle, a się łączy! Modem na kablu też działa jak trzeba.
Napisane: Luty 04, 2008, 22:05:22
A co do HR, to sorki ale to naprawdę ostateczność i nie przy takiej błahostce jak ta! Poza tym jak przy każdej takiej zwałce bym miał reset robić to sory ale dla mnie to nie do przyjęcia!

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 04, 2008, 22:31:01 »
Co jakiś czas trzeba backup robić i HR wtedy to już nie taki problem  :ok:

Najgorzej właśnie jest jak się coś popsuje tak zasadniczo bez powodu, bo wtedy często innego wyjścia jak HR nie ma. Jeśli zmieniałeś coś w ustawieniach żeby połączyć się z notebookiem i łączyć się przez MIO z internetem to może coś odznaczyłeś, przestawiłeś lub coś w tym stylu.
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline kolsek345

• 325
  • Sprzęt: SGS 3  16 GB
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 04, 2008, 22:35:56 »
No jak tak nie lubisz HR to moze wejdz do activesync w mio  nastepnie menu/options i wykasuj tam wszystko (delete) .Nastepnie SR W Mio a701  i SR w PC.Podłacz teraz mioka do PC (przypominam ze w settings/connections/usb to pc/ musi byc wył "enable advanced.....". U mnie ten "zabieg" czesto pomagał w takich sytuacjach, no chyba że problem siedzi głebiej.Pozdro

*

Offline DRIFT-R

• 712
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 04, 2008, 23:57:18 »
No jak tak nie lubisz HR to moze wejdz do activesync w mio  nastepnie menu/options i wykasuj tam wszystko (delete) .Nastepnie SR W Mio a701  i SR w PC.Podłacz teraz mioka do PC (przypominam ze w settings/connections/usb to pc/ musi byc wył "enable advanced.....". U mnie ten "zabieg" czesto pomagał w takich sytuacjach, no chyba że problem siedzi głebiej.Pozdro

No tak to bardzo sensowne rozwiązanie... Napisz czy pomogło w tym przypadku.

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 05, 2008, 00:02:39 »
Skoro bawiłeś sie BT to sprawdź może zadziała synchronizacja po BT a jeśli nie to odznacz zaawansowanek funkcje sieciowe.
potrzebna zgoda

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 05, 2008, 21:57:56 »
Kurcze, dużo tego! Jakieś porty com, bramki, maski podsieci... A co macie ustawione w "Settings/Karty sieciowe"?? Tu grzebałem a mam tu z 8 różnych urządzeń wpisanych takich co już były, m.in jakiś Ethernet Adapter, Blootooth PAN, itp. Wyglądają na jakieś rodzaje modemów czy coś i jak się jeden wybierze to tam dalej można wpisywać te adresy IP, bramki, etc. Przy ustawieniach bloetootha, którego w końcu nie ustawiłem, żeby łączył mi internet na notebooku, tu coś grzebałem, może to od tego się porobiło? Ale nie pamiętam co zmieniałem! A wy co tam macie ustawione?

*

Offline Slav2006

• *
  • 54
  • Sprzęt: Dell AXIM x51v, HTC HD2 WM6.5/WP7.5/AD ICS4
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 05, 2008, 22:11:43 »
Witaj,
Ja mam ten sam problem od dłuższego czasu z HP6915 (WM 5), ale "poszedłem na około".
Znajdź plik o nazwie repllog.exe w katalogu \Windows\ i "odpal go z ręki".
Jest to plik exe od ActiveSync-a.
Spróbuj, powodzenia  :ok:
Slav2006

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 05, 2008, 22:23:55 »
Slav, spróbuję ale mi Sync chodzi i widzi mojego pocketa ale jak rozpoczyna zaraz po podłączenie synchronizację to wywala komunikat, że owszem ale nie może zsynchronizować i koniec. W błędach po skanowaniu tym narzedziem do rozwiązywania problemów w Active Syncu wywala, że nie można znaleźć IP urządzenia. Nie wiem o co chodzi.

*

Offline Manohi

• *
  • 68
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 11, 2008, 11:47:03 »
(przypominam ze w settings/connections/usb to pc/ musi byc wył "enable advanced.....". U mnie ten "zabieg" czesto pomagał w takich sytuacjach, no chyba że problem siedzi głebiej.Pozdro

Jesteś wielki... przez tą jedną fiszkę napsułem sobie tyle krwi, że to przechodzi ludzkie pojęcie
Oczy obecnych skierowane były na okropności na niebie. . .