Problem z książka kontaktów w MIO A702[b][/b]

• 5 Odpowiedzi
  • 1094 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z książka kontaktów w MIO A702[b][/b]
« dnia: Czerwiec 07, 2009, 14:02:52 »
Witam,

Po prawie roku użytkowania mam już serdecznie dosyć tego urządzenia jakim jest MIO A702, nie wiem czy WY macie też ten problem ale po włożeniu karty sim ( mam prepaida w plusie, leciwa karta sim bo ma jakieś z 7-8 lat ) w telefonie pojawiły sie zdublowane wpisy książki telefonicznej, np. jeden numer i nazwa istnieje po 8 razy tak samo. Szukając jakiegoś numeru można zgłupieć tyle trzeba przesuwać pasek. Wcześniej pomogło włączenie i wyłączenie PDA, wyjęcie karty sim i wszystko było OK, ale tym razem już nic nie skutkuje, a reset sprzętowy jakoś nie widzi mi się na razie , zbyt dużo informacji do stracenia.
Na koniec mam pytanie czy spotkaliście się z taką przypadłością tego PDA ? Może nie jestem sam z tym problemem. Jako jeszcze wielką wadę uważam brak polskiego słownika oraz niewygodne pisanie smsów z patyczka, bo z klawiatury to juz w ogóle dla mnie czarna magia. Pozdrawiam i czekam na jakieś Wasze opinie na ten temat. Adam

*

Offline czaczawik

• **
  • 117
  • Sprzęt: Galaxy S 8GB + 8GB SanDisk
Odp: Problem z książka kontaktów w MIO A702[b][/b]
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 07, 2009, 17:40:30 »
Mam dokladnie to samo. Wgralem beta rom Elmiego i narazie kontakty sie nie dubluja. Widac to wina romu

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 08, 2009, 13:17:20 »
Może to nie dotyczy waszego problemu bo wam się same kontakty dublują  ale takie małe info:
Podczas instalacjo AS tam pyta co ma być synchronizowane i jak wybierze się że kontakty  to za każdym połączeniem będą się dublować...

*

Offline czaczawik

• **
  • 117
  • Sprzęt: Galaxy S 8GB + 8GB SanDisk
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 08, 2009, 13:20:56 »
o widzisz.... nie wiedzialem o tym, mliwe ze dlatego robi sie smietnik  :O

« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 08, 2009, 17:28:25 »
Hmm,

Raczej wykluczyłbym te podejrzenia, ja nie używam w ogóle jak na razie połączenia z komputerem przez USB.
Synchronizacja nie ma tutaj nic wspólnego,  nawet gdy kiedyś podłączałem PDA pod USB nigdy nie używałem synchronizacji moim zdaniem nie było takiej potrzeby nie korzystam z kontaktów typu maile i innych rozbudowanych baz adresów. Jedyne z czego korzystałem to wejście na kartę SD bo czasem trzeba coś było skopiować lub zgrać z MIO. A jeśli chodzi o same kontakty patrzyłem na innym telefonie i nie są zdublowane, zastanawia mnie fakt jak producent może wypuszczać na rynek tak niedopracowane oprogramowanie. Dla mnie to dziwne. Na dniach postaram sie o aktualizacje ROMu zobaczymy jakie będą efekty.

*

Offline pospa007

• 48
  • Sprzęt: Mio A702 + 8GB
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 08, 2009, 22:24:05 »
To już ci mówię jaki będzie efekt. Nowy czysty rom. Wszystko zaczynasz od nowa. Zostaje tylko to co masz zapisane na kartach pamięci i na sim. Cieszysz się szybszym bardziej stabilnym romem ;)
Masz racje Mio A702 jest troszkę nie dopracowane ale nie ma urządzenia które by każdemu przypasiło. Mnie wkurza to że ma tak wolny procesor i mały wyświetlacz ale cóż ....