A701 jako modem

• 7 Odpowiedzi
  • 3472 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mw71

• **
  • 188
  • Mio A701, ROM Oki 024, WM 5.0, karta SD 2 GB
A701 jako modem
« dnia: Kwiecień 08, 2009, 10:22:08 »
Kiedyś pytałem ale nikt nie wiedział, so, once again: tylko jak ktoś wie to łopatologicznie proszę, bo w instrukcji Mio nic nie pasuje do niczego. Wróciłem do ROM-u OKI-ego R024, a tam nie ma takiej aplikacji jak Modem Link. Chce np. wysłać fax z komputera za pośrednictwem mojego Mio. Co mam zrobić??? Trzeba mieć jakąś dodatkową kartę zainstalowaną w Mio czy co? Rozumiecie? piszę dokument na PC-cie, chcę go wysłać faxem. Podpinam Mio pod USB i co? W "Settings" dodaje nowe połączenie modemowe (w Erze powiedzieli, że wszystko ustawiam na erainternet, te punkty dostępu, password, etc.) ale tam jest jeszcze okienko do ustawenia połączenia sieciowego za pośrednictwem /cellural line, cellural line (GPRS), Bluetooth, GenericIrDA i Haynes Compatible on COM1/. To co wybrać? No generalnie jak ktoś może to powiedzcie jak sie do tego zabrać aby efektem końcowym była wysyłka faxu

*

Offline Gienions

• 348
  • Mio A 701 WM6.5 by elMinStER
  • Sprzęt: Mio A701 , HTC WildFire
Odp: A701 jako modem
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 08, 2009, 18:05:59 »
miałem ten problem,jakieś 1,5 roku temu.
Modem Link[albo Atciui] masz w tym romie ,tylko musisz wyciągnąć skrót z foldera systemowego Windows do Programy, : potem uruchom go i postępuj jak w instrukcji mio. :wink:
Napisane: Kwiecień 08, 2009, 17:34:04
szczaże daj sobie spokój z tym romkiem , wgraj najnowszy Elmiego i tam masz aplikacje  udostępnianie internetu  przez bt lub USB. :ok:
Najważniejsze zostać sobą....

*

turbopecet

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 08, 2009, 22:14:15 »
Sterownik A701 jako modem pod Windows - /pokaz/2120041---f723.html]Pobierz
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 09, 2009, 23:50:09 wysłana przez turbopecet »

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 08, 2009, 23:21:09 »
turbopecet, ten sterownik to 4 pliki wszystkie mam wrzucić czy tylko ten .cat? I gdzie? Do katalogu "Windows"?

*

Offline Gienions

• 348
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 09, 2009, 22:00:25 »
podczas instalowania modemu mio  w PC wskaż katalog ze sterownikami i tyle.

*

Offline mw71

• **
  • 188
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 09, 2009, 23:32:36 »
Kurka, nie działa. Zrobiłem tak: kliknąłem na ten sterownik USBMDM.inf prawym przyciskiem myszy i wskazałem zainstaluj. Zrestartowałem kompa. Później w Active Syncu odznaczyłem "zezwalaj na połączenia USB". W Mio za pośrednictwem tego programiku IntShrUI kliknąłem połącz, połączył z GPRS, podłączyłem go kablem do kompa i... nic. PC nic nie wykrył mojego Mio jako nowe urządzenie typu modem. Nic nie wykrył. : ( Coś źle robię?
Napisane: Kwiecień 09, 2009, 23:04:33
No i jeszcze nie rozumiem jak to ma działaś jako modem jak w instrukcji piszą, że Mio nie obsługuje modemowych połączeń poprzez port COM1??? Ludzie!!!!! Chcę wysyłać faxy, jak???? :O

*

Offline Gienions

• 348
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 10, 2009, 16:07:05 »
powiem tak:
od początku spokojnie zainstaluj Activ Sync jeszcze raz od nowa,po instalacji podepnij mio przez USB ,zsunchronizuj, uruchom na mio modem link XP da sygnał ,że wykrył nowy sprzęt uruchomi się kreator dodawania sprzętu,kliknij zainstaluj a określonej lokalizacji np. pulpit a tam bedziesz miał stery które dał Ci turbopect i powinno być ok,natomiast gdyby jeszcze coś nie tak to:
,wejdz w panel sterowania windowsXP,kliknij ikonę system ,sprzęt potem menager urządzeń czy widzisz tam żółty pytajnik przy kartach sieciowych {windows data device}aktualizuj sterownik na wiesz jakie pomimo że CI napisze że nie właściwe bo nie z Micro$miecioftu a potem skonfiguruj połączenie sieciowe wykorzystując modem USB mio
jak pisze w instrukcji.
sprubuj na oryginalnym romie r65. i zamiast wskazywania steróe wrzucasz mu oryginalną płytke windows mobile i zaznaczasz pobierz stery z dysku CD.

*

turbopecet

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 10, 2009, 17:50:41 »
Internet na PC z MIO jako modem. Opis dotyczy r65PL i Orange.

Ustawienia w MIO

1. Start/ustawienia/połączenia/dodaj nowe połączenie: nazwa - orange internet, typ łącza - łącze komórkowe GPRS, nazwa punktu dostępu - internet, nazwa użytkownika - internet, hasło - internet.
2. Start /programy/Poł. modemowe: połączenie - USB, nazwa punktu dostępu - internet (utworzony w połączeniach).
3. Aktywuj.

Ustawienia w PC

1. W activesync wyłączyć połączenie USB i COM.
2. Podpiąć MIO.
4. Zainstalować sterownik modemu.
4. Windows znajdzie nowy sprzęt i w menedżerze urządzeń na karcie modemy powinien być widoczny USB Modem.
5. Połączenia sieciowe/utwórz nowe połączenie/połącz z internetem/konfiguruj moje połączenie ręcznie/połącz używając modemu telefonicznego/zaznaczamy USB Modem/nazwa połączenia (np: Orange internet)/numer telefonu dla Orange *99# potem nazwa użytkownika i hasło wpisać internet.
6. Klikamy na ikonę nowego połączenia i cieszymy się z internetu GPRS z MIO na PC.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2009, 17:56:31 wysłana przez turbopecet »