A701 i zmiana romu

• 10 Odpowiedzi
  • 1349 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A701 i zmiana romu
« dnia: Czerwiec 05, 2007, 17:38:10 »
Proszę nie skatujcie mnie za to pytanie. Pytam, bo jeszcze dużo się muszę nauczyć. Powiedzcie jak wymienic krok po kroku ROM z mojego 64 na OKI24 lub poda mi do tego link. Wiem,że jest możliwe że takie pytanie już sie pojawiło ale nie mogę go za nic znaleźć. Powyższa instrukcja jest tylko do UPGRATE i nie wiem co dalej bo moje 2-dniowe MIO się wiesza i nie mogę odpalić TT, a AutoMapa chodzi OK. PLEASEeeeeee
Pzdr

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
Odp: A701 i zmiana romu
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2007, 18:31:57 »
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=58733.0 wg tej instrukcji masz postepowac i bedzie rom oki
a701

k800i

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 05, 2007, 21:44:45 »
Proszę nie skatujcie mnie za to pytanie. Pytam, bo jeszcze dużo się muszę nauczyć. Powiedzcie jak wymienic krok po kroku ROM z mojego 64 na OKI24 lub poda mi do tego link. Wiem,że jest możliwe że takie pytanie już sie pojawiło ale nie mogę go za nic znaleźć. Powyższa instrukcja jest tylko do UPGRATE i nie wiem co dalej bo moje 2-dniowe MIO się wiesza i nie mogę odpalić TT, a AutoMapa chodzi OK. PLEASEeeeeee
Pzdr

1. Nikt cię nie skatuje, bez obaw
2. przyznaj się - nie szukałeś w ogóle, nawet szukajki nie odpaliłeś, leniuszku ;)
3. przepraszam, że poprawiam, ale nie "upgrate", ale "upgrade"; tak naprawdę to chodzi o zmianę
4. Postępuj zgodnie z instrukcją w przyklejonym wątku, a gwarantuję Ci 100% sukces; w instrukcji znajdziesz też link do mirrora z wszystkimi niezbędnymi plikami

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 05, 2007, 22:22:45 »
Apropo ROM-u, czy twórca OKI znalazł czas aby popracować nad kolejną wersją? Pytanie jest głównie skierowane do 6nt gdyż standardowo jest on najlepiej zorientowany ;)

6nt, HTC X7501 ?!? A nie lepiej Eten M700? :>

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 05, 2007, 22:35:09 »
1. Najprawdopodobniej nowych ROMów nie będzie. W każdym razie na pewno nie od OKIego. A701 ma już ponad rok i powolutku wszyscy przesiadają się na nowsze sprzęty.
2. A czy ETEN M700 ma wyjście VGA, 8GB twardziela, wifi, HSDPA i HSUPA, akcelerator, GPS i inne te bajery na pokładzie? Że o 5" ekranie nie wspomnę? Teraz szukam bardziej palmtopa niż telefonu (to jest mój drugi telefon - pierwszy jest darmofon - służbowy SE K800i), więc Athena pasuje mi najbardziej

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 05, 2007, 22:51:58 »
1. Najprawdopodobniej nowych ROMów nie będzie

Szkoda :( Trzeba było uciułać na Etenka...

A co do HTC, bardzo trafny wybór, podejrzewam że kolejne modele będą miały odrobinę większy ekran 6-7" w sumie to już będzie bardziej mały laptop niż PDA...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 06, 2007, 09:21:42 »
Myślę, że 5" to już maksimum tego, co ma sens. I tak już jest to spora cegła.

MIO wypuszcza niedługo następcę A701 - A702. Dlatego prawdopodobnie nie będą zmieniać ROMu - zabiliby sobie sprzedaż nowego sprzętu upgrade-ując ponad roczny. Swoją drogą jestem ciekaw tego nowego - z zapowiedzi (skąpych na razie) wygląda nieźle i nieźle się zapowiada.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2007, 11:04:50 »
Mio wypuszcza jeszcze A501 tylko nie wiadomo kiedy bedzie dostępny. Miał być w sprzedaży w czerwcu ale jeszcze go nigdzie w necie nie widziałem w ofercie. Ma spoko parametry tylko procek jedynie 201mhz.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 06, 2007, 11:45:24 »
Dobre....przeskoczyć z 520 mHz na 201mHz jak ze 150KM na 73KM dla mnie pomyłka....ale co kto lubi.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 06, 2007, 11:53:03 »
Tak, czytałem o tym poronionym  pomyśle. Sorki, ale zejście z jednym z podstawowych parametrów w dół to totalne nieporozumienie. Po zastanowieniu jednak doszedłem do wniosku, że może to mieć cel - uderzenie w rynek sknerusów prądowych; nie raz czytałem na Forum posty w stylu: "jak spowolnić procesor, żeby bateria na dłużej starczała?". Myślę, że o tego klienta może im chodzić. O takiego, który nie włącza podświetlenia ekranu, spowalnia procesor i prawie nie używa sprzętu, żeby potem pisać, że (nie) działał mu 120 dni na jednym ładowaniu baterii ;)

« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 06, 2007, 18:32:12 »
Panowie panowie, nie zapominajcie ze budowa procesorów ma tu kolosalne znaczenie, wystarczy porównać wyniki benchmarków kilku PDA i już widzi sie znaczna różnicę, to że nasz MIO ma 520MHz nie znaczy że jest szybszy i wydajniejszy od 400MHz jakiegoś HP-ka. Podobnie ma się z procesorami w komputerach, budowa oraz użycie odpowiednich materiałów jest równie ważna jak szybkość zegara.