Problem z usuniętymi programami ;/

• 6 Odpowiedzi
  • 781 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
  • Sprzęt: Mio A701; i-mate 9502; Samsung OMNIA i900 16GB, TOUCH HD
Problem z usuniętymi programami ;/
« dnia: Grudzień 06, 2007, 15:15:19 »
Witam! Jestem użytkownikiem PDAclub.pl od niedawna, to jest moj pierwszy post..

mam problem z usuniętymi programami.. A mianowicie z programem "Automapa", "withMP3", i "PocketTV pro".. Co jest nie tak?? wchodzę w start=> programy i uruchamiają mi sie ikonki programow, foldery.. Tylko moj problem polega na tym, że w menu tym "programy" są nadal ikonki programów które usunąłem.. Są takie zwykłe jakby windowsowe okienko.. Jak to usunąć?? Pojawiają się też w menu start też takie małe niebieskie okienka.. i nie ukrywam ale mi to przeszkadza.. jak połąćze z Active Sync i wezmę dodaj i usuń programy to tych programów nie ma, a ikonki są..Jak można się tego pozbyć??  hard reset chyba nie jest aż tak potrzebny.. proszę o POMOC..

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
Odp: Problem z usuniętymi programami ;/
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 07, 2007, 13:07:05 »
znajdz program "szukajka"  na forum i tam wpisz słowa klucze a znajdziesz 10x100 odpowiedzi na to pytanie..

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 08, 2007, 20:16:30 »
Polecam program ClearTemp
http://cleartemp.en.softonic.com/pocket

Usuwa również "martwe" skróty.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 09, 2007, 10:58:21 »
kolega prozor - bardzo mi pomogłeś, dziękuję..,, mam teraz inny problem - zainstalowałem program kaisoft deinstaller i zamista martwego skrótu został w menu "programy" folder programs - dzięki temu programowi - cleartemp nie da się tego usunąć..., może jakaś podpowiedź, jak to wykasowac??
Napisane: Grudzień 09, 2007, 10:55:48
DODAM, że do usuwania programów uzywam zainstalowanego z windowsem mobile 5 "Dodaj usuń programy"..

*

Offline zbig65

• *
  • 55
  • Sprzęt: Mio A701+SD 2GB Kingston+WM6.1-PLK-19591
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 09, 2007, 13:46:30 »
Najlepiej chyba pozbyć się tego ręcznie; jakiś menadżer plików (Total Commander), wchodzisz Windows/Start Menu/ i tam usuwasz to, co chcesz.

*

Offline bigziomal

• **
  • 102
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 09, 2007, 14:50:28 »
:) no dziękuję bardzo... problemy rozwiązane:)
 fajne portal i fajni ludzie, pozdrawiam:)

trzymać tak dalej :ok:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2007, 14:52:18 wysłana przez bigziomal »

*

Offline mw71

• **
  • 188
  • Mio A701, ROM Oki 024, WM 5.0, karta SD 2 GB
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 12, 2007, 10:23:05 »
bigziomal, do mieszania w bebechach [nie polecam jak nie jestes pewny co robisz, choc zawsze przed "zabawą" możesz zrobić backup wszystkiego, a nawet należy] masz takie coś jak RegEdit (nie wiem jaki masz ROM, u mnie to jest w "Programach" i nazywa się "OS Manager") czyli edytor rejestru. W twoim przypadku jak cos zostało i nie da się wywalić automatycznie (Dodaj/usuń programy) to po prostu wejdź tam i znajdź co trzeba i wywal. Ale to akurat mogłeś wywalić wchodząc do Windowsa/Menu Start - i wywalić ikonkę. Pozdro.