A701 problem z otwarciem polaczen GPRS

• 5 Odpowiedzi
  • 860 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A701 problem z otwarciem polaczen GPRS
« dnia: Maj 22, 2007, 12:57:05 »
Witam,
Od dwóch dni mam problem z odpaleniem połączenia GPRS. Na Górnym pasku pokazany jest brak  GPRS (x zamiast G). Wywoływanie połączenia z Connections po wskazaniu któregoś i kliknięciu Connect nie działa: pojawia sie komunikat: "The answering modem has disconected".
Czy to (i tylko to bo wszystko inne działa bez zarzutu) może być spowodowane jakimś mechanicznym uszkodzeniem modemu? Czy jest jakaś metoda na sprawdzenie czy modem działa? Co mógłbym jeszcze sprawdzić zanim zacznę sprawdzać serwisy?

dzięki za pomoc 

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: A701 problem z otwarciem polaczen GPRS
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 22, 2007, 15:29:43 »
A wcześniej działało? Może jakieś ustawienia, albo (na to wskazywałby krzyżyk) brak zasięgu GPRS w miejscu, gdzie jesteś...

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 22, 2007, 16:14:56 »
dzialalo wlasnie zupelnie bez zastrzezen.. dziwne jest to ze tylko z tym mam problem.. boje sie ze po uderzeniu (a tak niestety sie stalo, chociaz nie zaobserwowalem tego problemu bezposrednio po tym jak mi spadl) cos sie skopalo wewnatrz...jeszcze sie zastanawiam nad powtorna instalacja ROM'u (od dawna mam R24 OKI'ego)... a krzyzyk niestety jest gdziekolwiek sie nie ruszam... no i komunikat wyraznie wskazuje na "samorozlaczenie" sie modemu
« Ostatnia zmiana: Maj 22, 2007, 16:16:47 wysłana przez Bartek75 »

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 23, 2007, 16:56:05 »
Może rzeczywiście Ci sie cos rozłączyło (np. antena czy cóś). Spróbuj jeszcze z przeinstalowaniem ROMu (nic to w końcu nie kosztuje), ale obawiam się, że skończy się na serwisie...

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 23, 2007, 23:57:25 »
ROM wgrany ponownie i.. guzik.. WYglada ze cos w srodku jednak bo caly czas bez zmian.... Swoja droga ciekawe bo gdy sie zainteresowalem tym krzyzykiem to sie okazalo ze ustawienia connections tez mi sie zmienily.. zniknelo My ISP.. Troche dziwne zeby to tez od upadku, ale z drugiej strony moze przez brak polaczenia cos sobie system wylacza..
Anw dzieki 6nt za zainteresowanie.. A z tym serwisem to jakos niechetnie..poczekam jeszcze troche, moze mu sie odmieni  :D

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 24, 2007, 15:07:10 »
A to może sprawdź jeszcze jedna rzecz. Zobacz w ustawieniach połączeń "Network Connections" przez jakie połaczenia ma łączyć się z internetem. jeżeli w obu miejscach jest My Work Network, to My ISP Ci sie nie pokaże.