No i po ponad roku użytkowania tego sprzętu przyszła pora na wymianę baterii. Tak, która jest z MIO najprawdopodobniej za chwilę wyzionie mi ducha bo w ostatnim czasie radykalnie spadła jej "wytrzymałość".
Znalazłem na Allegro kilku zawodników, którzy sprzedają zamienniki nawet za jakieś tam rozsądne pieniądze, ale ... jak zwykle pojawia się to "ale" - co te zamienniki są warte ...
Czy ktoś z userów a701 miał już okazję kupować bateryjkę / zamiennik do a701 i może polecić coś wartego uwagi.
Nie mam złudzeń, że w większości przypadków klepie to ten sam Chińczyk tylko co 5 dni zmienia naklejkę na baterii

, ale zapytać zawsze warto ?
Swoją drogą nie jestem w 100 % pewien, ale tej mojej baterii (jeżeli to nie jej naturalne zużycie, a moja praca powoduje, że należę raczej do grona heavy userów - 4h. dziennie na telefonie plus GPS co kilka dni ...) nie dał rady zasilacz kupiony na allegro ... Taka "kostka / wtyczka" z wyjściem USB do ładowania "wszystkiego" - ciekawe czy mogła zabić baterię podając niewłaściwe napięcie

Kupiłem to ustrojstwo jakieś 2 miesiące temu ... bateryjka wyraźnie osłabła jakiś tydzień temu.
pozdr.
raven5826