a701 - drobne problemy

• 14 Odpowiedzi
  • 1115 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

a701 - drobne problemy
« dnia: Listopad 09, 2007, 09:45:27 »
cze
od wczoraj posiadam A701 (wczesniej Mda III i Mda IV) i powiem szczerze jestem mile zaskoczony fajny sprzecik tylko mam kilka problemow :
1. z bluetooth nie moge sie polaczyc z lapem wykrywa sprzet ale mam tylko dial-up dostepne, Rom tj 64.xxx
2. jakich softow uzywacie do drukowania przez BT (mam drukarke HP 450 z karta BT) ?
3. czy warto wgrywac ROM oki - R024 (co jest poprawione) bo ten co mam teraz z pl lokalizacja chodzi naprawde ladnie, nie wiesza sie stabilny (moze dlatego ze chodzi 2 dni ;)
4. czy sa baterie o wiekszej pojemnosci do a701
z gory thx

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
Odp: a701 - drobne problemy
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 09, 2007, 09:47:52 »
cze
od wczoraj posiadam A701 (wczesniej Mda III i Mda IV) i powiem szczerze jestem mile zaskoczony fajny sprzecik tylko mam kilka problemow :
1. z bluetooth nie moge sie polaczyc z lapem wykrywa sprzet ale mam tylko dial-up dostepne, Rom tj 64.xxx
2. jakich softow uzywacie do drukowania przez BT (mam drukarke HP 450 z karta BT) ?
3. czy warto wgrywac ROM oki - R024 (co jest poprawione) bo ten co mam teraz z pl lokalizacja chodzi naprawde ladnie, nie wiesza sie stabilny (moze dlatego ze chodzi 2 dni ;)
z gory thx
a poczytać nie łaska ten dział... tu masz wszystko.... :-| na temat R024 chyba już wszystko było wałkowane ale jak komuś się nie chce czytać tych kilku stron.....
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2007, 09:50:58 wysłana przez januszjur »

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 09, 2007, 09:52:59 »
od razu zj..... :( hehehe no przyznam szczerze na temat oki nie czytalem ale zadalem tez inne pytania na ktore nie znalazlem odp szczegolnie BT :( nic nie pomaga, co do oki zaraz wlaczam szukajke :) (sorki za oki)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 09, 2007, 11:04:54 »
cze
z gory thx

1. odpowiedź jest na forum
2. j.w., choć ja osobiście z tego nie korzystam
3. odpowiedź jest na forum
4. odpowiedź jest na forum

Tak więc lekka zj... od januszjura zasłużona 4 razy. Zadałeś 4 pytania, na które niejedną odpoowiedź na tym Forum znajdziesz na 100% - wszystkie tematy były wielokrotnie poruszane, są też specjalne instrukcję do p. 1 i p. 3. Szukaj, leniuszku, szukaj...

« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2007, 11:57:59 »
dobra chyba lepiej zamknac posta niz kazdy ma wypisywac jest na forum ...(kazda odpowiedz jest pewnie na jakims forum pl eng) nawet na pytanie na jakim forum mozna odpowiedz jest NA FORUM !!!
prosze zamknac temat na innym forum odp dostalem na 3 poscie pozdrawiam

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 09, 2007, 13:15:34 »
Sam sprowokowałeś...

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 09, 2007, 14:21:53 »
easy78 chętnie pomagam ... ale odpowiadanie co drugi dzień na te same pytania  bo komuś się nie chce nawet wpisać w szukajkę np. hasła  "BT" w dziale Mio!!!
 ...wybacz ale jak w tym dziale mają się pojawiać pytania typu jak uruchomić BT w Mio by działało..mija się z celem...
druga sprawa jak puścisz tekst "BT" w szukajkę wywala ci później 50 takich samych bzdur bez odpowiedzi (taracisz czas!!!!)....+5 ciekawych rozwiązujących problem... poza tym jest coś takiego jak PW mozna kogoś zapytać wprost....polecam kol. 6nt z jego wiedzą mógłby spokojnie serwis Mio A701 otworzyć...poza  tym jest naprawde cierpliwy czego mi czasem brakuje... :smile:
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2007, 14:45:47 wysłana przez januszjur »

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 09, 2007, 15:58:05 »
3 Tak warto wgrac tamten rom ja na 64 mialem jakies problemy po okolo 2 tyg sie zaczely pojawiac i przeszedlem na oki i przestalem miec ;) nie pamietam juz jakie te bledy byly bo sprzet ma ponad rok :)
4 tak sa wieksze baterie ktos na forum chyba nawet takowa posiadal ;) tylko ze sa grubsze
na 1 i 2 sie nie wypowiem bo nie korzystalem z tego
a701

k800i

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 09, 2007, 16:25:20 »
januszjur, nie przesadzaj  :oops: bo się naprawdę rumienię. Cała moja "wiedza" pochodzi, o dziwo, z szukajki tego właśnie Forum, z podobnego angielskiego i trochę z własnego grzebania (nie boję się psuć swojego MIO, jak już wiem co i jak naprawić ;) ), ale nie jest to wiedza duża. Po prostu kilka rzeczy, z którymi się spotkałem i sobie poradziłem, innych też spotyka, tyle, że ja A701 mam jeszcze z pierwszej serii, zanim pojawił się oficjalnie w Polsce - dlatego mnie te rzeczy dotknęły nieco wcześniej. To tylko tyle.

Uwaga z OKI R024 - jestem wprawdzie gorącym zwolennikiem tego ROMu (mam go u siebie i sobie chwalę), ale ma on też pewne wady, o których można sobie poczytać. Np. prozor miał spory kłopot z .NET CF2. Dlatego polecam osobiste doświadczenia bardziej niż porady kolegów. Do niczego nie można też podchodzić zupełnie bezkrytycznie.

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 09, 2007, 19:23:41 »
dokladnie zasmiecanie forum pytaniami po raz n-ty nie ma sensu ale na swoje male usprawiedliwienie mam ze bylem podekscytowany swiezo zakupionym mio ;)
wgralem dzis ScoterCEimage_R024.65a.66.3.5b2007.01.09_PLUSedition[Oki] i jest o niebo szybszy super sprawuje sie jesli chodzi o gps wczesniej mialem mda IV+ldw3 ale mio dlamnie jest super gdyby jeszcze wlana mial ...
co do bateri znalazlem na portalu aukcyjnym (niewiem czy mozna wymieniac nazwe) za 185zl 3000mAh z obudowa bo ta bateria jest wieksza ...
ale wracajac do bt nawet na nowym romie nie moge polaczyc sie z async mio znajduje takie uslugi jak serial port oraz input device  oczywiscie wszystko robie z poziomu async opisane krok po kroku na tym forum ...
i jeszcze jeden problem to 2 razy juz dzis musialem robic soft reset poniewaz nie mozna bylo odblokowac mio tak jakby ekran byl niaktywny zrobilem sobie szybkie blokowanie na prawym przycisku, moze to ma cos wspolnego i tworzy problem ?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 09, 2007, 19:26:26 »
Co do odblokowywania, to spróbuj jeszcze hard reset, a jak to nie pomoże, to wgraj ROM jeszcze raz powtarzając całą procedurę krok po kroku (ze szczególnym uwzględnieniem hard resetów na każdym etapie). Taki problem nie powinien występować z tym ROMem.

« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 09, 2007, 19:54:23 »
zobacze jeszcze bo mam sporo wgranego softu szkoda mi go tracic chyba ze backupa zrobie a co do hard resetu to robilem wg opisu oczywiscie po calej instalacji i uruchomieniu po raz 1 takze zrobilem hard reset :( - myslalem ze moze w tym romie moga sie takie problemy dziac ale skoro piszesz ze nie  moze sie tak robic to chyba reinstalne rom....dzieki

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 09, 2007, 21:12:58 »
Lepiej zainstaluj od nowa wszystko - backup może przywrócić również błąd. Skoro instalowałeś sporo oprogramowania, to jeszcze może Ci to powodować któryś program. Nie powinienem tego pisać akurat na tym Forum, ale szczególnie zwróć uwagę, jeżeli masz jakiegoś pirata - cracki czasem nie są doskonałe (wiem, bo miałem przez jakiś czas 1 czy 2 takie programy) i powodują czasem problemy mniejsze lub większe.

*

Offline januszjur

• 1216
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 09, 2007, 22:01:21 »
4 tak sa wieksze baterie ktos na forum chyba nawet takowa posiadal ;) tylko ze sa grubsze
na 1 i 2 sie nie wypowiem bo nie korzystalem z tego
był post na  temat większych baterii ..sam pisałem o takiej z allegro (wtedy mój Mio wyglądałby jak ładunek kumulacyjny-chodzi o grubość :smile:) nawet się zastanawiałem ale mam futerał Krusella i szkoda mi go było ..zostałem przy normalnej.....
to co ten model wyróżnia szczególnie to jakość wyświetlacza..... :ok:
« Ostatnia zmiana: Listopad 09, 2007, 22:07:48 wysłana przez januszjur »

« Odpowiedź #14 dnia: Listopad 09, 2007, 22:35:58 »
kurcze az glupio zadac to pytanie ale coz, czy podczas ladowania wyswietlacz w mio ciagle ma swiecic ?
tak wlasnie mam u siebie jak jest w usb i w ladowarce sieciowej ciagle swieci wyswtlacz a klawiature mam zblokowana i nie uzywam mio ?

Napisane: Listopad 09, 2007, 22:32:54
sory znalazlem nie mialem zaznaczone ze jak jest w ac power to ma po 1 min wygasnac mialem tylko na bateri to zalaczone sorki, ale moze sie przyda takiej ofiarze losu jak ja hehe pozdr