A701, Cos nie tak z modułem GSM...

• 3 Odpowiedzi
  • 1032 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 25, 2006, 22:39:37 »
Witajcie!  :D
Mam pewien problem z modułem GSM w A701, mianowicie czasami zdarza się tak, iż ktoś kto do mnie dzwoni, słyszy normalny sygnał i jak się domyślacie czeka aż ja odbiorę - i tu jest ten problem! ja nie odbiorę, ponieważ moje urządzenie wogóle nie daje znaku, że ktoś do mnie dzwoni! Jest to trochę irytujące jak np. szef w firmie mnie opierdziela, że nie odbieram telefonu!  :wkurzony:
Jest jeszcze drugi motyw! zdarza się tak, że kiedy ja odbieram rozmowę przychodzącą telefon wtedy traci zasięg i mam wtedy powiadomienie o nieodebranym połączeniu! Co prawda reset rozwiązuje problem ale nie na długo... Dodam też, że HR też nie daje sobie z tym rady  :mysli:
Jesli wiecie jak usunąć ten problem to proszę o jakąś poradę  :O~

A tak na marginesie to i tak go lubię! ;)

« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 31, 2006, 13:48:31 »
U mnie mam dokładnie to samo. nigdy nie wiem czy mój telefon jest aktywny czy tylko na taki wygląda. soft jak widzę w A701 wymaga jeszcze wielu poprawek.
PZDR!

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 31, 2006, 13:51:32 »
A u mnie nigdy takiego problemu nie było. Aż jestem zdziwiony. Poinstalujcie sobie np. DKToday i sprawdźcie jak u Was ze stałością zasięgu. Może to da jakąś odpowiedź?

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 01, 2006, 20:11:31 »
Zasięg mam "stały"... mniej więcej... Mam wersję ROM-u   R45.3.101.0210.1 może to jest przyczyna? Ale nie jestem pewien, ponieważ czytałem gdzieś tu na forum, że ktoś miał ten sam problem po wrzuceniu R55  :worried: Coraz bardziej się zastanawiam nad innym ROM-em, tyle że bardzo mało wiem w tej dziedzinie i trochę się :terrified:

;)