A który program użyć, ten basics czy plus?, Mówię o programach ze strony http://www.a701.org/MioSoft/.
Czy po zmianie romu będzie jeżyk angielski czy polski?
Napisane: Październik 04, 2007, 11:54:39
I jeszcze jedno pytanie, jak zrobić backup zainstalowanych programów, w Mio 169 był specjalnyt program do tego, w A701 nie znalazłem tego.
ROM jest po angielsku, nikt nie opracowywał spolszczeń do custom ROMów i nikt tego robił nie będzie - spolszczenie kosztuje dużo pracy, a do tego generalnie zasyfia PDA. Co do wyboru BASIC albo PLUS, to kwestia indywidualna - w PLUS są pewne programy wszyte w ROM, więc jeżeli ich potrzebujesz, to bierz PLUS, jak nie - bierz BASIC.
sbp - znalazłem, ale czy jest jakiś free?
Czytałem troszkę opini na temat zmiany ROmu - i ponieważ korzystam z A701 w pracy jako tel służbowy i nie tylko, trochę się boję.
Czy po HR i zmianie romu i zrobienie back upu będę miał wszystkie zainstalowane programy?
Czy zmiana funcjonalności a701 jest na tyle duża by zmieniać rom?
Czy w przypadku pisania smsmów będzie język polski czy tylko angielski - zmiana w przypadku systemu operacyjnego nei jest tragedią, sam mam pcta tylko po ang, ale już w przypadku używania office i smsmów to jest delikatny problem.
Sorki za pytania które zadaję , może są wtórne ale jestem nowym użytkownikiem a701 i uczę się do dopiero.
1. Do backupu są tylko płatne - najlepsze to SPB i Sprite.
2. Nie ma co się bać zmiany - zawsze możesz wrócić do starego.
3. Nie będziesz miał - można zrobić w Sprite Backup restore z funkcją "ROM upgrade", ale nie działa to perfekcyjnie, nie polecam.
4. To zależy co przez funkcjonalność rozumiesz - prozor miał z tym pewne problemy, ja żadnych; zależy co Ci jest potrzebne; OKI R024 BASIC uznany jest za najstabilniejszy jak dotąd ROM.
5. Nie jest to żaden problem - możesz doinstalować klawiaturkę, są nawet jakieś darmówki.
Ucz się, ucz - poczytaj jeszcze trochę na tym Forum, tu padało wiele przeróżnych opinii różnych użytkowników, z których na pewno czegoś pożytecznego się nauczysz; sam przed wejściem tu nie miałem zielonego pojęcia o PDA.