MIO A701 - bardzo prosze o opinie, zastanawiam sie nad kupnem

• 13 Odpowiedzi
  • 1695 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO A701 - bardzo prosze o opinie, zastanawiam sie nad kupnem
« dnia: Czerwiec 17, 2007, 12:01:50 »
Witam

Zastanawiam się nad zakupem tego palmofonu poniewaz to co sobą reprezentuje i jego cena jest dosyć atrakcyjna.
Palmtop będzie głównie używany jako telefon i nawigacja w związku z tym prosze o opinie jak się to sprawuje jakie stwarza problemy, czy tak jak w a201 są problemy z BT oraz prosze o wszystkie inne uwagi, które pomogą mi w zakupe lub ewentualnej rezygnacji z zakupu tego urządzenia.

Pozdrawiam
Paweł

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
Odp: MIO A701 - bardzo prosze o opinie, zastanawiam sie nad kupnem
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 17, 2007, 16:55:30 »
jak za jego cene 1200 zl to bym go bral chyba ze masz troche wiecej kasy kolo 2 tys to lepiej etena m700 :)
a701 jako tel sluzy mi dobrze juz ponad rok :) napislame na nim ponad 10 tys smsow :) wydzwonilem sporo godzin i wyjezdizlem sporo km z nawigacja i jestem zadowolony z tego modelu :) z BT nie mam zadnych problemow mam sluchawke motoroli h500 czy tam jakos tak idziala dobrze:) jedynie co mnie wkurzalo to wlaczony modol tel jak jest nawigacja wlaczona ale to tylko wtedy kiedy dzwonili ludzie ktorych nie chcialem odbierac i dzwonili dlugo i po pare razy czasem w nieodpowiednich momentach ( wazne skrzyzowania itp) wiec teraz jak jade w trasy uzywam nawigacji i tel osobno :) ale tak do codziennego uzytku to palmtop z wm5 jest bardzo przydatny :) zawsze mozna znalesc jakies ulice:) wgrac programy ktorych potrzebujesz

bateria bardzo mocno uzywana wytrzymuje mi od rana do nocy a tak srednio uzywana( kolo 15 min rozmow i kolo 50 sms) starcza na 2 dni
a701

k800i

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 17, 2007, 17:57:48 »
Bardzo dużo (albo jeszcze więcej) opinii na jego temat znajdziesz na forum. Wystarczy tyloko uruchomić szukajkę. Takich wątków jak Twój jest strasznie dużo, nie ma naprawdę sensu ich powtarzać. O A701 napisano tu już chyba wszystko co można było napisać.

« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 17, 2007, 23:08:11 »
Dest dzięki za opinie a ja faktycznie troche przekopie forum w poszukiwaniu wiekszej ilosci informacji.

*

Offline dest

• **
  • 235
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 18, 2007, 02:02:20 »
moge dodac jeszcze jedno ze u mnie nie wiem czemu strasznie farba schodzi z tej " metalowej" ramki do okola mio ale to pewnie jakas wada albo sie jakos w magiczny sposob powycieral :) dzisial malo uzywalem tel kolo 10 sms i na ta godzine mam 85% bateri a zdjolem go z ladowarki o 10 czyli jakies 16 godz temu jak umiem liczyc :)
a701

k800i

*

Offline mw71

• **
  • 188
  • Mio A701, ROM Oki 024, WM 5.0, karta SD 2 GB
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 18, 2007, 12:19:21 »
Ja kupiłem Mio głównie dlatego, że miałem dosyć wymieniania co 2 lata komórek wpromocji po 1 zł! I same badziewia! Postanowiłem kupić PDA i mieć wszystko w jednym! I tak zrobiłem! Nie żałuję, bo mam pod ręką wszystko co trzeba. Jedyna osłabiająca rzecz to niestety bateria, która trzyma przy normalnym użytkowaniu ok. 10 godzin (choć czytałem opinie, że niektórym 4 dni wytrzymuje! Sprawdzałem bez nic nie robienia, PDA padł po 1 dniu!). Na Allegro widziałem już jednak baterię 3000 mA tylko obudowa (w komplecie) jest większa bo bateria jest grubsza od standardowej. Co do reszty to jest to jakiś kompromis między osobnym telefonem, GPS-em czy laptopem! : )) Coś za coś, ale jak nie nastawiasz się specjalnie na jakies fanfary to polecam bardzo! Miałem na początku kłopoty z polską nakładką, więc jeśli nie przeszkadza ci system angielski to lepiej zostaw jak jest, wszystko będzie chodzić jak trzeba!

*

Offline dest

• **
  • 235
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 18, 2007, 17:07:48 »
mw71 a masz wszsytko dobrze poustawiane? mi jak tel lezy to i jest lekko uzywany to do 4 dni dojdzie ;) od wcozraj od 10 napisalem juz 60 smsow + 10 min rozmow + 40 min gry i mam jeszcze 45% bateri :)
a701

k800i

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 18, 2007, 18:12:13 »
Dziekuje chłopaki za wszystkie dotychczasowe wypowiedzi.Naprawdę wiele wnosza do dyskusji - faktycznie nie nastawiam sie na jakies fanfary,aktualnia posiadam mio a201 a nowy a701 bedzie służyć głównie jako nawigacja i telefon.

DEST powiedz jak formatowałeś baterię - może w tym tkwi sęk tego ile ona trzyma.

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 18, 2007, 18:14:46 »
sorx za off-topic, ale jak ravel się już pojawi to klikajcie "zgłoś do moderatora" pod jego postem ;) ;D

Bo tytuł wprost prowokujący jego ponowne pojawienie się :) ;D

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 18, 2007, 19:02:35 »
widziałem post ravela na jednym z zagranicznych forum ...odpowiedz była szybka.....ale mu gość na wkładał po polsku i po angielsku .... aż mi się go żal zrobiło :)
a co do A701 ja osobiście jestem b.zadowolony....ciekawe kiedy pojawi się jego następca w sprzedaży....
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 18, 2007, 19:05:09 wysłana przez januszjur »

*

Offline dest

• **
  • 235
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 18, 2007, 20:33:21 »

DEST powiedz jak formatowałeś baterię - może w tym tkwi sęk tego ile ona trzyma.
z tego co pamietam to go wstawilem 3 razy na 12 godz ladowania  i rozladowywalem prawie na maxa :) jak troche brakowalo do wylaczenia tel to go ladowalem tak dlugo :) i teraz w sumie jak mi sie bateria konczy albo jak potrzebuje miec na kolejny dzien pelna baterie to zawsze wstawiam w nocy kolo 11 -12 i odlaczam jak wstaje kolo 8 ;) mam tez wylaczone AS i mam ustawione wylaczanie podswietlenia po 30 sec i po 1 min wylaczanie tel a podswietlenie mam ustawione na nie to najslabsze tylko to jedno w prawo :) mam tez zainstalowane spb pocet + zeby X zamykal mi programy a nie je minimalizowal :)
na starym oryginalnym romie trzymal mi z uzywaniem tel 1 dzien bez uzywania 2 a teraz na romie OKI dziala tak jak pisalem wczesniej :)
a701

k800i

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 18, 2007, 20:49:51 »
sorx za off-topic, ale jak ravel się już pojawi to klikajcie "zgłoś do moderatora" pod jego postem ;) ;D

Bo tytuł wprost prowokujący jego ponowne pojawienie się :) ;D

Nie wywołuj!!! Bo jeszcze wykraczesz, a on się ostatnio coś uspokoił. Może się nauczył na blokadach pimpusia... czego jemu i nam życzę.

*

Offline mw71

• **
  • 188
  • Mio A701, ROM Oki 024, WM 5.0, karta SD 2 GB
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 18, 2007, 21:28:45 »
dest, co to znaczy dobrze poustawiane? Kupiłem go w kwietniu i jeszcze mało wiem. Dźwięk i głośność mam na 60%, jasność ekranu w dolnej granicy, z bluetootha nie korzystam, a z GPS-u żadko i to tylko w aucie pod zapalniczkę podłączony. Procesor jest na auto! Coś jeszcze powinienem zrobić? Może na czuwanie częściej włączać?

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 18, 2007, 22:22:20 »
Ustaw wygaszanie ekranu po 30 sek, a wyłączanie po 1 min. Jak pogrzebiesz po forum, zmajdziesz bardzo dużo recept na przedłużenie działania na baterii.