[A701] Niie ładuje przez USB i w samochodzie

• 4 Odpowiedzi
  • 648 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[A701] Niie ładuje przez USB i w samochodzie
« dnia: Styczeń 22, 2008, 23:36:01 »
Witam

Dziś w drodze do szkoły odczułem nagłą potrzebę "zatelefonowania". Budzę Mio a tam bajeczka " to prevent possible data loss..."  Myślę sobie podłącze ładowarkę do zapalniczki i dopiero zadzwonię. Niestety dioda nie zaczęła świecić na czerwono mimo że ładowarka w gnieździe zapalniczki świeciła zielonym światełkiem :/  Pomyślałem że może  ładowarka walając się po samochodzie została uszkodzona, może jakiś kabelek fotelem przytrzaśnięty lub coś w tym stylu. Po powrocie do domu podpinam do USB a tu dalej to samo, nie ładuje brak sync'a. Podpiąłem zwykłą ścienną ładowarkę i ładuje bezproblemowo. Pomyślałem że może coś się w sofcie zkaszaniło że kabel widzi jako sync bez charge. Zacząłem świrować z kablem i zadziałał sync. Hard reset i dalej nic.  Podejrzewam uszkodzenie gniazda miniUSB. Telefon jeszcze wczoraj normalnie się zachowywał, nie upadł, nie zamókł. Jak to możliwe że z dnia na dzień bez przyczyny przestało działać. Nie wyobrażam sobie Automapy bez ładowarki :/  Ale jeśli gniazdo jest uszkodzone to czemu przez zwykłą ładowarkę która wykorzystuje to samo gniazdo nie ma problemów?    Może ktoś miał podobny problem

z góry dzięki za jakąś pomoc

Miniak jest jeszcze na gwarancji ale mam wm6. Wystarczy downgrade na bylejaki mitac'owy czy na konkretny ten który miałem kupując?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2008, 22:19:29 wysłana przez arex2006 »

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: [A701] Niie ładuje przez USB i w samochodzie
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2008, 09:23:46 »
Arex, wiem, że to trochę offtopic, ale proszę - ocenzuruj swój tekst, bo trochę oczy więdną jak się czyta te wulgaryzmy.

1. oczywiście skorzystaj z serwisu - może po prostu gniazdo się zanieczyściło, ale zawsze jak na gwarancji, to lepiej serwis
2. powinien wystarczyć jakikolwiek oryginalny ROM - oni nigdzie nie mają napisane co miałeś jak kupiłeś, poza tym przecież mogłeś zmienić "legalnie" na R65; poza tym nawet z WM6 nie mają prawa odmówić naprawy gniazda - w końcu to nie było przyczyną (lepiej jednak zmienić, bo po co się mają czepiać?)

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2008, 15:32:00 »
Mialem cos podobnego jak popsulem gnizdo ladowania, tzn. znalal mi sie plastik ten co w srodku jest. Ładowal sie ok, na wszystkich 3 kablach ale nie laczyl sie z kompem... Wymiana gniazda i wszytko ok. nie oddawalem do serwisu, bo powiedzieli mi ze jak to mechaniczne uszkodzenie, to wymieniaja cala plyte glowna i wychodzilo to w przeliczeniu na zl jakies 650zl...

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2008, 22:20:13 »
Arex, wiem, że to trochę offtopic, ale proszę - ocenzuruj swój tekst,

6nt - dla Ciebie wszystko :P

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8