A 701

• 10 Odpowiedzi
  • 6015 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

A 701
« dnia: Wrzesień 23, 2006, 09:24:33 »
Kupiłem to " cudo " miesiąc temu prosze mi pare rzeczy wytłumaczyc :
- bateria przy niewielkim użytwowaniu trzyma max 8 godzin.
- robi kiepskiej jakosci zdjęcia (rozmazane wogole inne niz w tescie)
- mam problem ze sluchawkami , bardzo slaba jakosc MP3 i słaba głośność. Bardzo prosze o rady ! Dziękuje

A 701
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 23, 2006, 09:56:44 »
"niewielkie uzytkowanie" - to bardzo niewiele mowi.
Po pierwsze ustaw procesor na "auto".
Po drugie ustaw wylaczanie zasilania karty SD podczas jej nieuzywania
po trzecie podswietlenie ekranu na jak mniejsze
po czwarte wylaczanie podswietlenia po 30sek.

Po tym wszystkim (o ile oczyms nie zapomnialem) a701 uzywany jako terminarz, i telefon wytrzmuje u mnie dwa dni.

A 701
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 23, 2006, 22:18:05 »
Witam.
Ja również mam problem z baterią ale problem ten zaczął się po zainstalowaniu Auto Mapy. Obecnie bateria wytrzynuje 9-12 godzin (przy wyłączonej nawigacji - ot tak, w stanie czówana np. w nocy - palm nie używany a rano bateria już pusta i nawet nie da się odpalić) przed jej zainstalowaniem mój a701 wytrzymywał 3dni co uważam za bardzo dobry wynik zważywszy chociażby na wymiary wyświetlacza. Dodam, że wyłączyłem ActiveSync'a zgodnie z instrukcją z tego Forum.
Może ktoś coś na to poradzi... będę naprawdę wdzięczny.
Pozdrawiam.

A 701
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 24, 2006, 20:15:27 »
Panowie,

generalnie bateria w a701 jest słaba - jak dobrze pamiętam 1400 mAh to nic jak na taki sprzet, juz są do kupienia "plecaczki" 3200, tylko cena zabija kilkadziesiąt funótw - przynajmniej po tyle widzialem je na ebay'u.

U mnie przy intensywnej ekspolatacji wytrzymuje 8 h. Duzo dzwonie, cos wklepuje do palma, GPRS, etc.

Jezeli chcialbym korzystac z AM na baterii to max 4h i po zawodach.

Aby bateria trzymala to - wyswietlacz na 3 poziom, jak najczesciej niech sie wygasza, proponuje raczej nie korzystac z AM na zasilaniu z baterii - nie ma siły aby modul GPS "żywił" się fantazją ...,

Inaczej - 8 h to w miarę standard na dobrej baterii - byly na tym forum posty od ludzi ktorzy oddali baterie na gwarancji.

A 701
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 24, 2006, 21:51:31 »
panowie mialem to samo wiec po wsadzeniu nowego oprogramowania r64 wszystko pieknie, szybko i dlugo chodzi  :) co i jak tu http://www.pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=50039

A 701
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2006, 22:45:26 »
Potwierdzam jak wyżej. :)

A 701
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 25, 2006, 09:23:41 »
Oczywiście. Zgadzam się.
Tylko w moim przypadku sprawa wygląda trochę inaczej, mianowicie:
1. ładuję palmtopa
2. włączam AutoMapę (nawet na kilkanaście sekund)
3. wyłączam AutoMapę (ikonką "koniec")
- w "uruchomionych programach" nie ma AM ani żednego innego programu - OK
- bateria ma 100%
4. idę spać
5. rano bateria ma 1 kreseczkę albo wogóle "nie hallo"
I JAK WYŁĄCZYĆ TĄ AM???
Przeteściłem: miękkim resetem, ale to bez sensu, żeby za każdym razem po uruchomieniu AM resetować palma, chociż po resecie bateria znowu trzyma 2-3 dni mojego użytkowania.
I co Wy na to?
Pozdrawiam

A 701
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 25, 2006, 16:47:54 »
jak wylaczysz z ikony AM to jeszcze pozniej sprawdz czy w uruchomionych programach dalej nie jest odpalona AM badz inne programy jak jest wystarczy wylaczyc wszystkie JA TAK ROBIE i spoko dalej sobie chodzi NIE POTRZEBA ZADNEGO RESETU
pozdr

A 701
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 25, 2006, 22:42:57 »
Dzięki Toledo, ale sprawdź co napisałem między 3 a 4 punktem (w "uruchomionych programach" nie ma nic, jest pusto, nawet ActiveSync'a wyłączyłem na stałe - zresztą zgodnie z instrukcją z tego forum).

A 701
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 26, 2006, 00:44:36 »
Gdzies bylo o tym ze automapa zmiania ustawienia wylaczania podswietlenia ekranu czy tez uspienia - poszukaj na forum o co dokladnie chodzi.
W kazdym razie sprawdz to dokladnie a byc moze wszystko sie wyjasni.

A 701
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 26, 2006, 19:18:10 »
Dzięki. Poszukam.
Pozdrowionka