Wiem, że było tych wątków sporo (czytałem!), znalazłem też - dzięki chyba 6nt - opis
http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=11676 jak krok po kroku skonfigurować połączenie między pocketem a np. notebookiem. No ale mam problem, bo: na notebooku w ustawieniach portów odpowiedzialnych za BT mam:
COM6
COM7
COM10
COM11
COM12
COM13
COM14
COM21
COM22
Na moim Mio znalazłem takie porty:
COM1 Serial
COM2 GSM_HWCOM
COM3 Ir COMM
COM4 Active Device
COM6 Serial2
COM7 GSM 0710_1
COM9 GSM 0710_2
Jak robię jak w tej instrukcji i w "Settings/Connections/Bluetooth" widzi mi już nazwę notebooka to tam ptaszkiem mogę odznaczyć tylko dwa pola: jest "Input Device" i pole "Serial port". Obok w zakładce jest opcja "Incoming port" i "Outgoing port". I tu mam możliwość wyboru portów od COM0 do COM9. Ale jak np. ustawię na notebooku w Actice Syncu w ustawieniach połączeń (mam do wyboru COM3, 6, 7, 10, 11, 12, 13, 14 i 20) "zezwalaj na ustanowienie połączeń z..." np. z COM6 i na Mio też tam w Incoming port ustawię COM6 to wyskakuje komunikat: "COM port nie może zostać stworzony. Proszę zmień ustawienia i spróbuj ponownie" (przetłumaczyłem). Jak zmieniam inne porty żeby były zgodne z takimi samymi na notebooku jest to samo. Mogę wybrać inne ale tych z kolei nie ma na notebooku i też nie łączy. Co mam zrobić, bo zgłupiałem???