Zgadzam się z tym co mówisz... gdy się ustawi jakość starego gramofonu to wszystko działa dobrze
Te zrywanie u mnie zależy również od ilości programów będących w pamięci... tz. im więcej masz powgrywanych programów które siedzą w pamięci tym zrywanie następuje częściej.. na czystym romie zawsze jest najlepiej. W rejestrze robiłem chyba już wszystko co możliwe i co tyczy się ustawień BT oraz A2DP. Chodź może jeszcze coś głęboko jest zaszyte.. głowy nie daje 
Swego czasu mnie również męczył problem A2DP A701, co ja się naszukałem i naczytałem, że aż oczka mnie do dzisiaj chyba bolą

. Skutecznego na 100% rozwiązania nie ma i chyba nie będzie, jednak znalazłem kiedyś coś, co faktycznie było dość skuteczne. Mianowicie, ktoś zauważył, że używanie pewnego managera zadań powoduje, że przerwy w transmisji danych znikają niemal całkowicie. Ktoś inny sprawdził i faktycznie potwierdził, że jest to efektem specyficznego wykorzystywania chyba procesora przez ten program. Udało się nawet zrobić oddzielny programik (jako driver, łatę?), który wykonywał tylko to, co było odpowiedzialne za zmniejszenie problemów z transmisją BT A2DP. Niestety, efektem ubocznym było znaczne zżeranie baterii, która potrafiła się rozładować w ciągu jednego dnia. Nie mam już tego programiku, a zresztą w związku z tym niekorzystnym efektem ubocznym, szybko odinstalowałem go z systemu. Jednak mam instalkę źródłowego task managera i jeśli ktoś chce wypróbować jego działanie to umieszczam w załączniku. Jeśli chodzi o wykorzystanie, to na chwilę obecną nie pamiętam dokładnie kolejności użycia, proszę jednak spróbować uruchomić go przed uruchomieniem BT, ewentualnie po, przed lub po sparowaniu - ostatnio nie używałem słuchawek BT z A701 więc na więcej podpowiedzi póki co nie liczcie

.