SMS'y działają - przepraszam za zamieszanie... jakiś Today screen przesunął mi całość poniżej paska z soft key.
Divx player w sumie nie jest problemem samym w sobie, bo ma sporo alternatyw, np. TCPMP, który dobrze działa... jedyne co mnie zastanawiało, to czas ładowania... ale to może być tez kiepska kompatybilność z WM6.1.
Co do flashowania, to w AS blokuję połączenie USB (!) jednakże ScoterRom.. "wisi" przy kliknięciu w OK.
Uwagi ogólne...
1) zastanawiam sie nad Motywem MIO... nie chodzi o porównanie z romem poldo tylko, ze faktycznie, po roku używania ten schemat rozkładu narzędzi okazuje sie dość wygodny w użyciu.
2) brakuje mi prostego task managera, który pokazałby mi aktualny stan procesów i pamięci - tez na wzór oryginalnego z MIO - wygodnie jest jednym tapnięciem zamknąć wszystkie zbędne procesy, ale to jest kwestia wyłącznie mojego widzimisię

3.1) No i chyba cos jest z iGo 2006 -> przy automatycznym skanowaniu portow w poszukiwaniu gps czesto lubi sie zawiesic (nie calosc programu, tylko wyszukiwanie gps'a). Soft reset gps'a jako funkcja igo nie bardzo pomaga. Jednakże z "badan"

(w sumie z kilka razy instalowałem igo i probowałem odpalić gps) wynika, że jest 25% szans na to, że sobie dobrze wyszuka urządzenie. Automapa zaś nie sprawia żadnego problemu.
3.2) Połączone z poprzednim - w oryginalnym romie jest soft reset gps'a jako narzędzie w zestawie narzędzi systemowych - może warto, zęby to wróciło ?
To by było na tyle, po drugim dniu testów.
Pozdr.
m