Witam, mam duzy problem, Posiadam Mio A501 ktory przyjechal ze Szwajcarji z niemieckim windowsem WM 5.0, spolszczenia ktore wgrywalem mialy zwykle jakies błędy wiec postanowilem zrobic nowego windowsa, sciagnolem WM 6.0 z pierszego postu i rozpoczolem intalacje wedlug podanej instrukcji :
Proszę bardzo:http://rapidshare.com/files/156542887/Mio_a501_Wm6.rar.htmlw archiwum jest plik .bin z WM6 oraz program do flashowania. Wszystko sprawdzone działa wesoły
Żeby wgrać system wykonaj wszsytko jak poniżej.
1.Wejdź w Biosa telefonu czyli przytrzynaj przycisk aparatu i zciszanie (-) a nastepnie wlacz telefon.
2. Ustaw bootowanie na USB o ile pamietam serilal.
3.Zapisz ustawienia (pozaycja 7 w biosie).
4.Podłącz telefon do komputera.
5.Włącz program do flashowania i zaladuj do niego system (plik .bin).
6.Pamiętaj aby był zamknięty Active Sync! (Na Viscie trzeba wylaczyc usluge MobileCentera czyli ctrl+alt+del usługi a pozniej o ile pamietam 'więcej" i tam poszukaj pliku związanego z WM i go zamknij).
7.Zresetuj telefon. Zaświecą się diody i pokaże się czrny ekran.
8.Program ChiSync wyswietli zielony obrazek(na gorze) ze telefon jest podlaczony.
9.kliknij Update i poczekaj okolo 10 min i system gotowy wredny
Pozdrawiam i czekam na komentarze, pomysly, opinie itp wesoły
przy pkt 7 świecila sie tylko jedna czerwona dioda, ale resze wykonalem tak samo i mialem pasek postepu, ale po wszytskim mam caly czas czarny ekran, Mio nie da sie wylaczyc przyciskiem (jedynie wyciagnieciem bateri) nie reaguje na nic, jedynie na reset ale ekran caly czas jest czarny, przy probie wejscia do biosu pokazuja sie tyko kropeczki i nic dalej nie sie nie wgrywa ;/ mam nadzieje ze da sie to jakos naprawic bo szkoda mi calkiem nowego telefonu ;/ prosze o pomoc ...