[a701] Uszkodzone gniazdo ładowania

• 4 Odpowiedzi
  • 1993 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

[a701] Uszkodzone gniazdo ładowania
« dnia: Styczeń 07, 2008, 15:39:43 »
Czy ktos sie spotkal z takim problemem? W serwisie krzyknieli mi cos kolo 650zl.... Zanioslem wiec do serwisu GSM gdzie mio lezal tam jakis miesiac i nie znalezli nigdzie koncowki, ktora by pasowala do tego modelu...

Ewentualnie czy moze ktos ma do sprzedania USZKODZONEGO mio a701? w rozsadnej cenie?

pozdrawiam!

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
Odp: [a701] Uszkodzone gniazdo ładowania
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 10, 2008, 13:52:50 »
Problem to po pierwsze konkretniej wypadaloby opisac. Jak uszkodzone? Wypalone, wyrwane, wykruszone, po prsotu nie styka, nie laczy nie dziala?

Gniazdo ladowania to zwykly miniusb, do wyprucia chocby z uszkodzonej motorolki v3. kwestia czy to gniazdo, czy uklad odpowiedzialny za ladowanie baterii, a moze i cos jeszcze...

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 10, 2008, 14:12:58 »
Hm... Wiec moze zaczne od tego jak to sie stalo, to moze lepiej bedize wyobrazic sobie zniszczenia. Przypadkowo zgniotlem troche koncowke ladowarki w ten sposob, ze na przekroju, byla nieco wygieta (niecka, miska). Nie zauwazywszy tego podlaczylem tel. do ladowania, a po wyjeciu okazalo sie ze plastik ktory jest w srodku zlamal sie, a nastepnie wypadl. Tel mi byl jeszcze potrzebny, wiec mimo tych niedogodnosci postanowilem go jeszcze naladowac i luz! ladowal sie elegancko, ale i tu dziwne, nie laczyl sie z komputerem... poza tym jeden z miedzianych drucikow ktore wystawaly (a powinny byc w plastiku, ktory sie zlamal) w koncu zlamal sie.

A701 wowczas zostal skierowany do lekarza (serwis GSM), gdzie na 1. rzut oka powiedzieli "loozik, to koncowka ja w motoroli wiec nie bedzie problemow". Kazali przyjsc na tydzien. Wiec jestem za tydzien, a ci, ze to nie taka koncowka, tylko inna... Za tydzien prosze przyjsc... A koncu zamowili wlasciwe koncowki i .... to nie takie... Za tydzien... Nie bede juz dluzej przynudzal, to ba historia trwala 2 miesiace, az w koncu zabralem z tamtad tel...

Znalazlem juz 1 osobe w necie, ktora umie robic takie naprawy i mio juz zostal tam wsyalany. Jakie beda wyniki leczenia? Napisze juz wkrotce (bycmoze juz jutro). :)

pzdr!

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 12, 2008, 18:54:15 »
Sprzet juz do mnie dotarl i wszytko dziala OK! Jestem bardzo zadowolony z "internetowego" serwisu. Sprzet zostal naprawiony w ciagu jednego dnia, tzn. wyslalem 1. zostal naprawiony 2. i wyslny z powrotem 3. tak ze wszytko trwalo 3 dni!! osoba ktora mi to robila jest pajeros, ktora zreszta jest zarejestrowana na tym forum (i allegro) i ktora polecam do serwisowania!! Bardzo szybko! I bardzo dobry kontakt!! :ok: dzieki!! :ok:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 12, 2008, 18:57:28 wysłana przez miha13 »

*

Offline BL4DY

• 6
  • Sprzęt: MIO A701; ROM: WM6.1-PLK-20755; SD Card: 4GB
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 30, 2008, 14:51:55 »
Miałem ten sam problem... Żonka odłączyła mi mojego MIO A701 z ładowania jak Sony Ericsson czyli wtyk pociagla do góry a pozniej do siebie  :grin: łamiąc wtyk ładowarki i wyłamując gniazdo miniUSB w PPC... Serwis MIO wycenił naprawę na 218$ + 40 zł (koszt przesyłki). Po odnalezieniu wypowiedzi kolegi wyżej zdecydowałem się skontaktować z pajeros i przesłać mu do naprawy...
Wnioski: koszty naprawy wyszły 1/5 cenny jaką sobie życzy MIO.   :mrgreen:
Więc duże DZIĘKI dla pajeros za uratowanie mojego MIO A701  :ok: