[A701] Kilka pytan - GPRS / AS / GG

• 8 Odpowiedzi
  • 2238 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 17, 2006, 04:32:51 »
witam,

wgryzam sie w A701 i mam kilka pytan do osob dluzej go uzywajacych ( w celu zaoszczedzenia sobie przekopywania sie sie przez fourpages i inne fora:

1. czy jest mozliwosc by sposob polaczenia z siecia GPRS byl wybierany automatycznie we wlasciwy sposob - chodzi o to ze troche upierdliwe jest ustawianie trybu GRPS MMS oraz GPRS internet. cos co przekona WM ze MMS to jest MMS a nie internet i odwrotnie (auto pick przy konf polaczenia duzo nie daje)

2. wszystkie wczesniejsze PDA bez problemow laczyly sie przez AS z internetem - ten za grzyba nie chce - chocby w celu zaoszczedzenia na POI oraz pliku z satelitami  do GPS. konfiguracji sieci w domu nie zmianialem, nie uzywam proxy ani innych rzeczy. przy ipaqu dzialalo przy spv tez a przy tym internet exploder wyrzuca blad polaczenia.

3. pocket gadu - czy poza opcja z transportem jabblera jest mozliwe korzystanie z gg w ludzkiej postaci ?

z gory dziekuje za podzielenie sie doswiadczeniami.

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2006, 09:21:23 »
mi sie laczy przez as bezproblemowo z internetem zarowno na laptopie ktory laczy sie z siecia przez wifi jak i pc ktory laczy sie z netem przez kabel:)moze sproboj jeszcze raz zainstalowac as? wylacz sobie as w tel i bedzie ci bateria dluzej trzymac

stryker opis wyłączania AS:

1. Odpalasz ActiveSync (wg opisu:
Start>Programs>ActiveSync, jeśli go tam nie ma, to:
Start>Settings>Menus zaznaczyć ActiveSync zamknąć i teraz
Start>ActiveSync)

2. W programie ActiveSync wchodzisz do
Menu>Add Server Source
- wpisujesz na pierwszym ekranie:
Server address: dowolny
- dajesz Next
- wpisujesz:
User name: dowolny
Password: dowolny
Domain: dowolny
- dajesz Next
- odznaczasz wszystko
- dajesz Finish

3. Dalej w programie ActiveSync
Menu>Schedule
- ustawiasz:
Peak times: Manually (jest na samej górze boxa)
Off-peak times: Manually (jest na samej górze boxa)
- dajesz OK

4. Dalej w programie ActiveSync
Menu>Options
- mlaskasz na Exchange Server (I TYLKO NA TO!!!) i dajesz Delete
- potwierdzasz usunięcie na Warning Message przez Yes
a701

k800i

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2006, 17:55:30 »
no wlasnie siedze na swierzo zainstalowanym AS 4.2 i to samo sie dzieje - gmeranie w opcjach tez duzo nie dalo.

*

Offline stereophonic

• 22
  • Sprzęt: HTC HD
rekomendacja?
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 24, 2006, 10:46:51 »
w jednym słowie, może macie porównanie z innymi modelami, polecacie ten model Mio??
Mam kontakt z ludzmi posiadającymi np. hp 6515 i straszna chała:/
w imię zasad...

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 24, 2006, 11:19:46 »
Hmmm... u mnie internet przez AS normalnie działa. Coś gdzieś musiałeś źle ustawić... Niestety, jestem na tyle zielony, że nie umiem powiedzieć co i gdzie...

*

Offline dest

• **
  • 235
  • Sprzęt: a701 i k800i
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2006, 11:34:35 »
u mnie tez dziala normalnie nawet na as4.2 a moze sproboj zainstalowac poprzednia wersje?
a701

k800i

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2006, 13:48:46 »
mio podczas podlaczenia tworzy sobie dodatkowe polaczenie sieciowe w windows z kosmicznym adresem 169.x.x.x. - mozna go popingowac - sadze ze to sztuka pokombinowania polaczeniami mostkowymi czy innymi wynalazkami - ale to lekka paranoja przebudowywac siec w domu by moc sobie updatowac pierdoly w telefonie... grrrrrrrrrrr...

« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 21, 2006, 01:04:35 »
To nie Mio tylko AS 4.2 :-) Ma to coś wspólnego ze zwiększeniem poziomu bezpieczeństwa, głównie w sieciach firmowych. Ale jest sposób na to aby AS 4.2 zaczął działać jak wcześniejsze wersje.

Wystarczy dodać w rejestrze Windowsa na komputerze w gałęzi:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows CE Services]

nową wartość DWORD "AllowLSP":0

i wszystko hula jak powinno :-)

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 21, 2006, 21:39:31 »
u mnie a701 chodzi z netem jak burza, czy to po kabelku czy też przez BT - dongel BT w kompie stacjonarnym i mam "bezprzewodowy" internet za 18 pln ... ;). Powiem więcej nawet GPRS zaczął działać bez mojej interwencji, aktywowałem GPRS'a w PLUSIE i w pewnym momenci pojawiła mi się ikonka G i internet po GPRS'ie zaczął działać. MIŁE.

pozdr.
raven5826