Pęknięty digitizer Mio a701

• 4 Odpowiedzi
  • 1832 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
Pęknięty digitizer Mio a701
« dnia: Sierpień 12, 2008, 15:52:00 »
Witam,

Jak w temacie, pekl mi digitizer w moim mio. w zwiazku z tym, ze oplacalnosc naprawy no jest raczej nijaka, chcialbym tylko odzyskac z niego smsy, ale w taki sposob, aby mozna je bylo przeczytac na komputerze (chodzi o to, ze po peknieciu digitizera urzadzeie dzialalo jakis czas, smsy dochodzily, ale nie mam jak tego odczytac, bo nie moge odblokowac ekranu - a moze ktos wie jak ominac blokade klawiszy, wtedy poradzilbym sobie tylko joystikiem??) :(

dzieki z gory za pomoc,

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
Odp: Pęknięty digitizer Mio a701
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 12, 2008, 18:17:42 »
Witam,
Współczuje straty, ja używam programu Jeyo Mobile Companion 2.0 który odczytuje wszystkie smsy po podłączeniu telefonu do komputera (oczywiście poprzez ActiveSync). Można poprzez niego również wysyłać smsy. Blokadę ekranu usuniesz również podłączając telefon do komputera programami takimi jak Pocket Controller-Pro lub PPC Tablet server gdzie można kierować urządzeniem z poziomu komputera widząc w oknie ekran PDA. Nie wiem tylko czy podczas instalacji programu do urządzenia tak jak jest to w Pocker Controller-Pro uda Ci się zaakceptować instalacje, wtedy blokada nie jest istotna ponieważ i tak wyskoczy komunikat o instalacji nowego programu, należy tylko zatwierdzić. W tym drugim programie tablet server nie pamiętam czy jest on instalowany do urządzenia czy też nie.
Powodzenia,
Pozdrawiam serdecznie

*

Offline carl0s

• *
  • 99
  • Sprzęt: Mitac Mio A701
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 12, 2008, 19:11:43 »
rootmaster - masz u mnie pyszne zimne za pomoc... Dzieki serdeczne:).

A co do mio - moze bede jednak reanimowal, znalazlem pare ogloszen o wymiane digitizera, wiec moze cos z tego bedzie. Zobacze.
Jeszcze raz gracias:)

*

Offline rootmaster

• *
  • 74
  • Sprzęt: Samsung OMNIA 8GB + karta 8GB ; MIO A701 Karta 2GB
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 12, 2008, 22:41:29 »
Pysznego zimnego nigdy nie odmówie   :O~ :ok: Chciałem napisać w poprzednim poście jeszcze że ja bym próbował go naprawić mimo wszystko, nawet we własnym zakresie ponieważ nie jest to takie trudne. Wystarczy tylko kupić używaną bądź tanią nową część i już  :)
Pozdrawiam

*

Offline legrooch

• **
  • 166
  • Sprzęt: Galaxy S II, BB9780, Samsung i9505
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 13, 2008, 22:49:06 »
rootmaster ==> Uważaj, żeby nie okazały się to lody  :E

Dzięki za nazwę softu panowie :)