Nie włącza się...

• 6 Odpowiedzi
  • 1221 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline KLIFord

• *
  • 93
    • KLIFord Home Page
  • Sprzęt: Mio a701 - [Motorola A900, HTC Magician, HTC Wizard]
Nie włącza się...
« dnia: Sierpień 03, 2008, 22:47:47 »
Witam...
Może okazać się ( i mam taką nadzieję...) że to tylko rozładowana bateria... ale podczas dzisiejszej pracy, nagle restartnoł mi się komputer, i przy okazji wyłączyło sie MIO (Mio a701), po uruchomieniu kompa, odłączyłem od huba usba telefon i przytrzymanie przycisku do włączania nie pomogło nic, klawizsze się nie podświetlają i nic sie nie dzieje, hr tez nie da się wejsc.
Dodam 1, ze telefon byl skrajnie wyladowany...  i gdy podlacze go do usb swieci jako tryb ladowania ale nadal sie nie wlacza....
dodam 2, e nie mam ladowarki bo porzyczylem koledze do szpitala... i moge jedynie jutro sprobowac go podaldowac w aucie...
i dodam 3, ze do tego samego huba podłączona była pamięć pen drive której nic się nie stało [;
ktoś sie spodkal z czyms takim?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 04, 2008, 01:16:21 wysłana przez Bartłomiej 'KLIFord' Syguła »
Pozdrawiam,
Bartłomiej 'KLIFord' Syguła

*

Offline SkyStar

• 30
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II i Mio A701
Odp: Nie włącza się...
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 03, 2008, 23:31:47 »
SoftReset?

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 04, 2008, 00:49:20 »
Chyba telefony mozna ladowac przez USB tylko wtedy gdy są cokolwiek naldowane, przynajmniej nie spotkałem sie jeszcze z takimi co ladowac mozna od zera przez kompa.  Stycznosc mam glownie z motorolami i nokiami wiec moge sie mylic...

*

Offline KLIFord

• *
  • 93
    • KLIFord Home Page
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 04, 2008, 01:06:13 »
SR nic nie daje, nawet hr nic nie chce dac... nic sie nie da ;)
- Po podłączeniu go innym oryginalnym przewodem do usb, nadal tylko wieci dioda w tryb ładowania.
- po wciśnięciu rysikiem reseta zaswieca sie klawisze wszystkie, potem zaświeci sie po prawej białe światło, i wszystko zgaśnie łącznie z dioda od lądowania;  (na podłączonym usb i bez).
- dodatkowo jak podłącze przewód usb światełko świeci polowe słabiej...  wyjęcie baterii i ponowne jej wsadzenie poskutkuje normalnym świeceniem lądowania....

Nie mam juz pojęcia co jest :(

PS. Mały test poleciał... po przyciśnieciu reseta rysikiem, przytrzymałem HARD RESET tel tylko zawibrował i nadal zgasł...

Napisane: Sierpień 04, 2008, 00:53:35
Chyba telefony mozna ladowac przez USB tylko wtedy gdy są cokolwiek naldowane, przynajmniej nie spotkałem sie jeszcze z takimi co ladowac mozna od zera przez kompa.  Stycznosc mam glownie z motorolami i nokiami wiec moge sie mylic...
Tzn. Jezeli mam telefon ponizej 20% bat.... tak jak dzis i mimo podpiecia go przez usb... mial prawo sie nie naladowac i zdechnac?
To mam rebusa bo mam ladowarke tylko samochodowa... wystarczy?
Pozdrawiam,

« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 04, 2008, 01:38:04 »
Z samochodwymi ładowarkami chyba jest inaczej niz z usb,  ale moze tak byc, ale nie musi, ze tak jak piszesz , po nizej tam jakiej wartosci naładowania fon sie nie laduje , pomimo ze ze fon informuje  o ładowaniu.  Sprawdz w instrukcji, jak to jest u ciebie, nie chce mi sie szukac jak to jest z PPC ale zadnej motroli  nie nalodujesz jak jest rozładowana bateria. Wiem to na 100%, a pewnie z byle powdu nie jest nalozone ograniczenie. Moze jest to fizycznie ograniczenie baterii litowo jonowych...

*

Offline freemax

• *
  • 85
  • Sprzęt: MIO A701, HTC HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 04, 2008, 11:12:39 »
Od roku czasu ładuje swojego Mio przez USB nawet jak był skrajnie rozładowany.

*

Offline KLIFord

• *
  • 93
    • KLIFord Home Page
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 04, 2008, 12:12:29 »
Witam...
Sytuacja się wyjaśniła.
Skrajnie rozładowane MIO nie chciało się podładować z USB i się wyłączyło.
Po naładowaniu go w aucie i doładowaniu już na USB aparat działa.
Z góry dzięki za podpowiedzi i pomoc.
Pozdrawiam,