MIO P550 - problemy z szybością wychwycenia sygnału GPS

• 2 Odpowiedzi
  • 1144 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Sierpień 12, 2006, 12:50:30 »
Witam
na stronie MIO Technology http://www.mio-tech.be/support/faqs/index.php? w dziale Frequently asked questions pojawił się ostatnio news dla posiadaczy PDA MIO P550, którzy kupili to urządzenie przed sierpniem 2006. Jeżeli macie problemy w Waszym PDA z wyszukiwaniem sygnału GPS (tzn. nie może ono złapać sygnału w czasie do 3 minut) to możecie je śmiało oddać do serwisu. Producent przyznaje się że jest to wada produkcyjna dotycząca w przybliżeniu 9% wyprodukowanych egzemplarzy w okresie do sierpnia 2006.

PS
- nie wiem czy temat tego newsa był wcześniej poruszany, bo dawno nie byłem na forum, ale mam nadzieje, że przyda się niektórym użytkownikom...

*

Offline mirrek

• 14
  • Sprzęt: MIO P550 i wiele innych gratów w samochodzie
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 15, 2006, 01:12:01 »
no ciekawe jaja  :worried:

ale czy to jakaś partia posała na świat czy na dany kraj?
może to poznać po numerach seryjnych?
jak to naprawiają?
co jest przyczyną tej wady ?

może ktoś zna szczegóły?

« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 18, 2006, 21:13:19 »
Jestem "szczesliwym" posiadaczem p550 kupionym we Wloszech.
Wloskie fora az hucza od ludzi wieszajacych psy na 550.
Praktycznie wiekszosc tych PDA nie jest w stanie zlapac fixa.
Moj lapie raz na 50 uruchomien i w dodatku czesto go gubi.
Problem czesciowo rozwiazuje uzycie anteny zewnetrznej, ale tez nie sa to osiagi godne Sirff star III. Firma mitac do tej pory ograniczyla sie do podania przez internet formularzy do wypelnienia, po  czym podziekowali i cisza.Oprocz problemow z GPS wystepuja tez problemy z WI-FI i ogolne zawieszanie sie. Sadze jednak ze problem nie dotyczy urzadzen zakupionych w Polsce lecz tych z wloskim ROMem.
pzdr