Zmiana widoku w menu

• 12 Odpowiedzi
  • 1871 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline boho

• 27
  • Sprzęt: P550(m), SD Kingston Ultimate 2GB i parę duperelek
Zmiana widoku w menu
« dnia: Lipiec 17, 2007, 16:08:50 »
Witam
Czy ktoś wie jak zmienić widok ikonek, które pojawiają się w menu Programy albo Ustawienia z dużych ikon na np. listę (tak jak można to zrobić w zwykłym PC)?
Jeśli wydaje Ci się, że wiesz wszystko, to masz rację - wydaje Ci się ;)

*

Offline ja456

• 1248
  • Sprzęt: Toshiba G900 & HTC HD2
Odp: Zmiana widoku w menu
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 17, 2007, 16:16:57 »
zainstaluj np. WisBar Advance
Były: HP h4150, HP 114 i HP rw6815. sklejka

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 17, 2007, 22:06:12 »
Wow to czeka cięczytanie w dziale ogólnym postu składającego sięz bodaj 80 stron :D Ja wymiękłem i pozostałem przy programie SPB :)
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
  • Sprzęt: HTC Mozart
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 17, 2007, 23:27:14 »
Nie trzeba wcale czytać 80 stron. Chyba zbyt dosłownie wziąłeś sobie moją wypowiedź z tamtego tematu. Musisz też odróżniać Wisbara Advance, od Wisbara Advance Desktop. Ten pierwszy służy do zmieniania wyglądu paska Start i Menu (robi kaskadowe menu, takie jak tutaj). Nie ingeruje on jednak w inny sposób w ekran Today (nadal stanowią go pluginy). Wisbar Advance Desktop zastępuje natomiast ekran Today i umożliwia jego konfiguracje po swojemu (wirtualne strony, docki, pluginy, dowolnie umieszczane ikonki, mierniki, custom text itp.). Jego możliwości są dosyć duże i dlatego polecałem (nie nakazywałem) przejrzenie całego tematu z ekranami Today, aby zapoznać się z jego możliwościami. Oficjalne dokumentacje i FAQ są na stronie i forum producenta. Proszę cię więc Makubo, nie pisz (kolejny już raz), że do korzystania z Wisbara trzeba czytać cały wątek z ekranami Today, bo to nieprawda.

Przepraszam, za ten OT, ale po prostu chciałem wyjaśnić tą kwestie. Wracając do tematu, jeśli chcesz, żeby Menu wyglądało tak jak w PC, to Wisbar będzie idealny. Można też spróbować zrobić skrót do FileExplorera otwierający katalog /Windows/StartMenu

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 17, 2007, 23:44:33 »
No wiesz, o czytaniu 80 stron piszę po raz pierwszy a po drugie to doczytanie się tam czegokolwiek jednak nakazuje przemielenie, nawet jeśli pobieżne, to większości z tych 80 stron.
Podchodź do zadającego pytanie jak do kogoś kto stawia pierwsze kroki w tematyce PDA a nie pisz tutaj ile to ty nie wiesz i jaki winsbar do czego służy.
Ja na początek niestety ale wertowałem prawie połowe a to nadal aż 40 stron. Doki itp to pojęcia, o których też trzeba tam doczytać. Chyba, że ty sieurodziłęś z tą wiedzą. Mało tego są tam liczne odnośniki do innych forumów co zwiększa zakres żmudnych studiów nad winsbarami. Dlatego wybrałem SPB bo daje mi szybko to co chce na pulpicie PDA. Doktoratu by zmienić belke na Vista w PDA nie zamierzam robić bo na łeb jeszcze nie upadłem :P

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 18, 2007, 01:45:21 »
Nie będę się tutaj wdawał w polemikę (wysłałem PW), ale Spb nie ma takiego softu, który chce boho (jest Mobile Shell, ale to ma jeszcze większe ikony).

Przypomniało mi się jeszcze WM5NewMenu. Co prawda trzeba sobie samemu skonfigurować listę, ale można wtedy dodać inne elementy i poukładać je tak jak się chce.

*

Offline boho

• 27
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 18, 2007, 18:43:52 »
W sumie nie chodzi mi ani o wygląd Today ani o Menu start lecz o o by po wywołaniu Programy lub Ustawienia mieć listę a nie duże ikony.

A swoją drogą w Downloadzie na PDAclub nie znalazłem tego WM5NewMenu, czy to jest freeware czy program płatny?

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 18, 2007, 18:55:21 »
Wgraj program SPB i od razu na pulpicie porób sobie zakładki typu programy, ustawienia, gry. Tak jest najszybciej. Tam wklejasz sobie (prosto na pulpit) wszystkie programy (ikonki) jakie tylko posiada twój PDA. I tam też każdą ikonkę możesz przedstawić w dwóch wielkościach.

*

Offline Sainti

• 389
    • Mój sieciowy kącik
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 18, 2007, 19:11:17 »
WM5NewMenu jest darmowe. Można je podpiąć pod przycisk, lub skrót. Tutaj jest paczka z programem (dogrywając dodatkowe pliki można sobie stworzyć dwa osobne konfiguracje).

Znalazłem też inny program do kaskadowego menu - SmallMenu. Nie sprawdzałem jednak jak i czy działa.

Edit:
Znalazłem ToggleView. Robi dokładnie to co chcesz, tyle że jest to program dla Smartphonów (u mnie nie działa).

Kolejny Edit: ;)
Tym razem znalazłem to co trzeba i działa. Programik nazywa się VJSmallIcons II i zmienia widok Programów na Listę lub Szczegóły. Niestety wszystkich wymagań nie spełnia, ponieważ nie zmienia Ustawień.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2007, 20:38:47 wysłana przez Sa1nt »

*

Offline boho

• 27
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 19, 2007, 10:25:00 »
Dzięki za linki i podpowiedzi. Będę experymentował ;)

I jeszcze pytanie nie na temat do Makubo; Jak zmusić animowanego gif'a do poruszania się tak, jak ma to miejsce w Twoim przypadku? Bo ten mój choć animowany, to wydaje się być jakiś okrutnie leniwy  ;D
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2007, 10:32:54 wysłana przez boho »

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 19, 2007, 16:54:52 »
Dzięki za linki i podpowiedzi. Będę experymentował ;)

I jeszcze pytanie nie na temat do Makubo; Jak zmusić animowanego gif'a do poruszania się tak, jak ma to miejsce w Twoim przypadku? Bo ten mój choć animowany, to wydaje się być jakiś okrutnie leniwy  ;D

Wchodząc na stronę z gifami wybierasz sobie gifa i klikasz na niego prawym przyciskiem myszy. W menu nie wybierasz kopiuj tylko właściwości i tam kopiujesz podany adres URL gifa. Następnie wklejasz to w ustawieniach swojego profilu na forum PDAclub :)

*

Offline boho

• 27
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 19, 2007, 20:22:58 »
Jak rozumiem, nie mogę "zapodać" gifa z własnego kompa tylko musi być z jakiejś strony www. Czy tak?

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 19, 2007, 20:32:05 »
Jak rozumiem, nie mogę "zapodać" gifa z własnego kompa tylko musi być z jakiejś strony www. Czy tak?

Możesz ze strony, tak jest najprościej lub wysyłając swój gif z komputera na jakiś darmowy serwerek np:

http://imageshack.us/

Po wysłaniu (opcja host it!) oglądasz efekty na stronce klikając na wgrany gif do pełnego rozmiaru. NAstępnie postępujesz jak opisałem powyżej - prawy klik myszy, menu, właściwości i kopiujesz adres URL swojego gifa.

W ten sam sposób postępujesz chcąc wkleić obrazek w poście. Używasz do tego
" " z górnego menu, które pojawia się przy pisaniu postów :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 19, 2007, 20:36:33 wysłana przez Makubo »