to moje pierwsze łączenia PDA z PC wersje Active Synca mam 3.7.9 chyba jakoś tak. A jeśli padło to gniazdo to co mogę zrobić?? żeby coś wogóle na niego wgrać??
No to coś już wiemy - po pierwsze sprawdź, czy nie masz włączonego jakiegoś firewalla w PC. W Activesyncu PC zobaczy czy masz ustawioną opcję allow USB connection (file/connection settings). To samo na pockecie - zobacz w AS czy jest włączona opcja synchronizacji po USB. Jeśli jest ok - spróbuj podpiąć pocketa pod inne gniazdko USB - wtedy obserwuj, czy coś PC wykrywa. Ewentualnie sprawdź z innym PC (jeśli masz możliwość). W razie braku jakichkolwiek efektów warto również obejrzeć kabel (czy coś się nie przetarło, pękło - w zwijanych to norma). Ostatecznie jadnak może się okazać, że to faktycznie padło gniazdko.
Wtedy możesz uzyskać dostęp do PPC przez irdę, ewentualnie instalować programy przez kartę SD i czytnik do PC. Automapę zainstalujesz tylko przez irdę (z automatyczną rejestracją), ewentualnie przez kartę z ręcznym wpisywaniem kodów (wymaga przygotowania pliku CAB wcześniej i nie jest to takie proste).