Wyciąganie karty SD [Mio 560]

• 7 Odpowiedzi
  • 1401 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wyciąganie karty SD [Mio 560]
« dnia: Kwiecień 25, 2008, 10:14:51 »
Witam!!!
Przed zgłoszeniem mojego problemu do serwisu chciałbym poprosić Kolegów o pomoc.
Mam problem z wyciąganiem karty SD z mojego Mio 560. Poprzedmio miałem m550 i tam wystarczyło delikatnie docisnąć karte by sama wysunęła się ze slotu. Czy w nowym mio tez tak to działa?? bo u mnie NIE. Musze się strasznie nagimnastykować by ją wyciągnć. Oczywiście nie robię niczego "na siłę".

Dziękuję za pomoc i Pozdrawiam
RADEK

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Odp: Wyciąganie karty SD [Mio 560]
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 25, 2008, 10:31:02 »
w każdym modelu po lekkim dociśnięciu powinna się troszkę wysunąć

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 25, 2008, 10:35:20 »
w każdym modelu po lekkim dociśnięciu powinna się troszkę wysunąć

napisze jeszcze do serwisu - zobaczę co mi odpowiedzą

Dzięki za odpowiedź!!!

*

Offline Greg.

• 48
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 25, 2008, 11:03:46 »
Mam problem z wyciąganiem karty SD z mojego Mio 560. Poprzedmio miałem m550 i tam wystarczyło delikatnie docisnąć karte by sama wysunęła się ze slotu. Czy w nowym mio tez tak to działa?? bo u mnie NIE. Musze się strasznie nagimnastykować by ją wyciągnć. Oczywiście nie robię niczego "na siłę".

Witaj,

Miałem kiedyś problem z wyciąganiem karty 2GB miniSD Kingston, ale dotyczył ETENa G500.
Po prostu okazało się, że była minimalnie wygieta w łuk. Tak normalnie 'fabrycznie'.
I za kazdym razem jak chciałem ją wymienić na inną, to musiałem niemal wyłuskiwać paznokciem.
Zatem nie był to problem slotu w urządzeniu, ale wykonania karty.

To może tak trochę uwaga off-topic...

pozdrawiam,

Greg.

*

Offline pimpus sadelko

• 5146
  • Sprzęt: LooX n560, pda-n, iP4s, ipad 2
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 25, 2008, 13:03:47 »
czyli warto sprawdzic tez inna karte w tym slocie

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 25, 2008, 13:05:40 »
czyli warto sprawdzic tez inna karte w tym slocie

tak tez dziś zrobię bo nie chciałbym rozstawać sprzętu i odsyłać go do serwisu ponieważ jest mi potrzebny.

*

Offline estor12

• **
  • 137
  • Sprzęt: HTC Diamond WM 6.1 PL , rom 4.0
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 26, 2008, 17:34:49 »
mamm p560 i miałe p550 tez , w p560 karta wchodz głebiej trzbe docisnac rysikiem zeby wyszła wiec sie nie bój na początku tez myślałem ze cos jest nie tak z tym bo w p550 jest ona wysunieta a ty gniazdo jest głębiej .

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 26, 2008, 18:31:01 »
mamm p560 i miałe p550 tez , w p560 karta wchodz głebiej trzbe docisnac rysikiem zeby wyszła wiec sie nie bój na początku tez myślałem ze cos jest nie tak z tym bo w p550 jest ona wysunieta a ty gniazdo jest głębiej .

Mailem dostałem taką odpowiedź z serwisu:

"Witam, jeżeli urządzenie wykazuje problamy z działaniem baterii to proszę o zgłoszenie zlecenia serwisowego. Instrukcję zgłaszania zleceń zamieszczam w załączniku. Przy okazji serwisant sprawdzi działanie slotu kart SD. W przypadku modelu P560 karte należy wcisnąć nieco głębiej niż przy modelu P550. Pozdrawiam."

Wypełniłem zgłoszenie serwisowe. Kurier ma przyjechać we wtorek. Po rzeczytaniu Twojego postu zrobiłe to co Ty czyli wepchnąłem kartę gębiej i jest OK - działa tak jak w M550. Bedę musiał anulować zlecenie serwisowe.
Kolego masz u mnie browar !!! DZIĘKI !!!