Wtyczka samochodowego kabla zasilającego mio p550

• 6 Odpowiedzi
  • 1139 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Wtyczka samochodowego kabla zasilającego mio p550
« dnia: Lipiec 11, 2007, 17:00:07 »
..ano właśnie - jako że podczas ostatniej podróży zauważyłem, że moje mio już nie jest ładowane z akumulatora
(podczas kręcenia wtyczką co jakiś czas pojawia się napięcie), postanowiłem rozkręcić wtyczkę kabla zasilającego
(tą z wtykiem do zapalniczki). Niestety, moje zapędy zostały ostudzone - nie mam pojęcia jak bez dokonywania
destrukcji to zrobić. Może jest ktoś z większymi umiejętnościami manualnymi ode mnie i podpowie jak to rozkręcić?

Pozdrawiam
domi_ha

*

Offline Fiffman

• 29
  • Falubaz King !!!!
  • Sprzęt: Mio P550m // Nokia E50
Odp: Wtyczka samochodowego kabla zasilającego mio p550
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 11, 2007, 18:32:21 »
a po co chcesz to rozkrecac ?? sa to z zalozenia producenta rzeczy nie naprawialne wiec i nie rozbierane, natomiast dioda gasnie bo masz w pelni naladowana baterie jesli dobrze zrozumialem Twoj problem

pzdr

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 11, 2007, 22:44:06 »
nie do końca się zrozumieliśmy - dioda gaśnie, bo nie ma ładowania, zamiast tego w trakcie jazdy
po pewnym czasie pokazuje się ostrzeżenie o niskim stanie baterii - sprawdziłem, że wtyczka
w pewnych położeniach dostarcza prąd, ale wystarczy małe poryszenie wtyku i po ptakach...
mam nadzieję że wytłumaczyłem się ładnie :)
a co do nienaprawialności - chyba właśnie z czymś takim mamy do czynienia w tym przypadku
pozdrawiam
domi_ha

*

Offline forestowy

• 604
    • fotografia makro
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S II
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 11, 2007, 23:20:36 »
Na 99% to nie wina ładowarki tylko gniazda zapalniczki jak w pewnym położeniu ładuje.
Mio P550 --> Asus A639 --> HTC TyTN II --> HTC Diamond --> Nokia E52 --> Motorola Milestone --> Samsung Galaxy S II

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 11, 2007, 23:38:20 »
To nie ta diagnoza. Wtyk CB hula w tym samym gnieździe bez zarzutu.
Sprawdzone również w gnieździe alternatywnym - trójniku rozgałęziającym - ten sam efekt

pozdrawiam
domi_ha

*

Offline Fiffman

• 29
  • Falubaz King !!!!
  • Sprzęt: Mio P550m // Nokia E50
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 12, 2007, 10:58:20 »
no to masz problem, gdyz obudowa takiej ladowarki jest zgrzewana , jasne ze mozna otworzyc ale nie wiadomo jaki bedzie efekt koncowy  :o , a nie mozej jej reklamowac ??

pzdr

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 13, 2007, 13:52:52 »
można, ale info potrzebne było mi "na już". dzięki za pomoc, faktycznie wtyk zgrzany że aż miło :)
a w sumie szkoda, bo naprawa byłaby pewnie kwestią chwili...
pozdrawiam
domi_ha