ja się dołącze do tematu ,mam podobny problem,otóż próbuję jakos połączyć p550 do neta przez wifi.Neta na stacjonarnym mam z neostrady przez modem usb,w komputerze mam karte bezprzewodową przez którą staram sie udostępnić neta dla pda.na kompie udostępniłem połączenie dla karty bezprzewodowej z neostrady,potem stworzyłem sieć wifi do której pda sie podłącza (wyświetla mi na pulpicie nazwe sieci) ale jak chce obejrzeć stronkę to wyrzuca komunikat że "nie można otworzyć strony". Najpierw kombinowałem z automatycznym uzyskiwaniem ip na kompie i pda ,ale nawet sie wtedy pda nie chcialo podłaczyć.ustawiłem więc adresy ip na kompie 192.168.1.1 (moja karta ethernet ma juz 192.168.0.1 ale to chyba nie wazne -aktualnie nie korzystam z niej -dla ścisłości mam utworzony mostek sieciowy karty bezprzewodowej z ethernet-tak mi sie zrobilo po konfiguracji windowsowskim narzedziem sieciowym) a na pda ustawilem 192.168.1.2 no i wtedy się połączyło z siecią. z tym,że gdy sprawdzałem stan połączenia to komputer nie odbierał wtedy żadnych pakietów z pda i gdy sprawdzałem zadkładkę szczegóły to było :
"skonfigurowany ręcznie
192.168.1.1
255.255.255.0
i tyle ,nie było dhcp żadnego...i cos czuje ze dlatego nie pojawil sie necik na pda
może mnie ktos nakierować jak rozwiązać ten problem?
wogole to probowalem tez połączyć sie z netem ,przez podłączenie pda do kompa przez usb ,udostępnieniu neta z modemu neostrady, ale stronki się również nie otwierały...nie wiem czemu,próbowałem ustawień z automatycznym ip i z przydzielonym przeze mnie...nie wiem czemu tak sie dzieje
od razu mówie ze próbowałem różnych ustawień(ale nie przekombinowałem...zawsze wracałem do domyślnych ustawień zeby nie było że coś poprzestawiam i potem nic sie juz z tego nie zrobi) zgodnie z tym co wyczytałem w wielu topicach o tych połączeniach wifi ,ale kurde nic nie dziala...
z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź