Typhoon Myguide 3500 , Szuka sygnalu Gps . Prosze o pomoc !

• 5 Odpowiedzi
  • 1145 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam Jestem posiadaczem Typhoon Myguide 3500 .
Po wejsciu w program Auto Mapa i wlaczeniu Gps na com 1,lub  2 , lub 3
pisze komunikat szukam sygalu Gps i nie znajduje .
Czy mial ktos taki przypadek co trzeba zrobic ?
Czy wystarczy pojechac w jakies ustronne miejsce i wystawic go na zewnatrz i poczekac jak tak to ile czasu trzeba czekac ?
prosze o pomoc bo nie wiem co zrobic ?
z gory dziekuje

*

Offline Ar2ro

• **
  • 121
  • Sprzęt: Mio 168, MioMap3.2, MapaMap3.x
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 28, 2006, 15:43:17 »
Ten model, to jak pamiętam, chyba klon Mio168. Tutaj sprawa jest prosta, trzeba ustawić com2 i szybkość portu na 4800, a następnie wyjść na powietrze, odchylić antenkę do poziomu w stosunku do ziemi, odpalic Automapę i poczekac z pół godzinki, jeśli to pierwszy raz. Zwykle już po kilku minutach powinien złapać fix i widzieć sygnał. Jeśli się nie uda, to wypadałoby skorzystać z programu VisualCE do pobrania z tego forum i po jego zainstalowaniu zobaczyć co widzi odbiornik GPS. Uwaga, nie mogą pracować jednocześnie dwie lub więcej aplikacje korzystające z GPS, bo pierwsza z nich zabiera port dla siebie.

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 28, 2006, 19:36:05 »
Witam ,dziekuje za pomoc

A wiec ustawilem com 2 i inne rzeczy , postawilem na balkonie na 30 min i nic ciagle ten sam komunikat .
Dalej sciagnolem ten program VisualGpsCe i zainstalowalem go wylaczylem program Auto Mapa .
Visual ustawilem na Com2 , Baud 4800
I na tych 12-stu skalach u gory nie ma zadnych kresek i na dole jest napisane :Fix not avible  ,  bylem tez na balkonie na chwile i nic tez , byc moze zostawic znow tam czy jak sie nic nie dzieje to nie ?
Co robic dalej ?
pozdrawiam

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 28, 2006, 22:35:06 »
Niestety mi dziś też GPS nie działa. Kilka dni temu miałem ten sam objaw (poszukaj moich postów) i niestety palm był uszkodzony.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 28, 2006, 23:50:27 »
Spoko poczytalem , jutro poprosze serwisanta zeby to rozebral w koncu ten gps jest otwierany moze poprostu na laczeniu cos poszlo .
Napisze jutro co i jak
pozdro

« Odpowiedź #5 dnia: Maj 29, 2006, 18:50:39 »
Czy wiecie gdzie znajde oprogramowanie do mojego plamptopa Rom chyba ?
pozdrawiam