TYPHOON MYGUIDE 3500 GO

• 3 Odpowiedzi
  • 915 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TYPHOON MYGUIDE 3500 GO
« dnia: Luty 18, 2007, 00:10:57 »
Witam posiadam coś  takiego jak TYPHOON MYGUIDE 3500 GO , lecz ktoś ty się bawił i sprzęt odpala się tylko jako podświetlanie słychać że coś się dzieje i nic więcej , po prostu ktoś próbował to odblokować i wyrzucił jakieś pliki , i teraz jak to podłączę do PC to instaluje mi sterowniki ale nie synchronizuje się  więc nie mogę zmieni softu , a mam do tego abgreit czy może mi ktoś pomorze czym to ustrojstwo odratować
pozdrawiam i czekam na jakieś propozycje

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
TYPHOON MYGUIDE 3500 GO
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 18, 2007, 00:30:41 »
A gdyby ktoś Ci powiedział że ma zesputy samochód - ale działają kierunkowskazy to co byś mu poradził jako pomoc ?
W Twoim przypadku jest to samo . Zrób reset(hard /soft) jesli nie odpali to service bo wyglada na inne uszkodzenie niż standardowe odblokowywanie ktore źle się powiodło.
Może ktoś zamiast odblokować uwalił ROM ?
potrzebna zgoda

TYPHOON MYGUIDE 3500 GO
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 18, 2007, 19:14:29 »
właśnie tak mi się wydaje że jest uwalony ROM bo nawet odłączenie baterii nie pomaga
więc sam reset tymbardziej nie pomorze
dlatego pytam czy ma ktoś do tego instrukcje i jakieś oprogramowanie aby wgra ROM na nowo , bo posiadam takowy
pozdrawiam

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
TYPHOON MYGUIDE 3500 GO
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 18, 2007, 19:46:14 »
Jesli masz oprogramowanie - obraz ROM-u w formacie xx.nbh  to wystarczy wprowadzić urzadzenie w tryb bootloadera - jak to się robi - to sam musisz dojść do tego ( zazwyczaj jest to kombinacja przyciśnięcia kilku róznych przycisków jednoczęśnie z przytrzymaniem ich przez kilka - kilkanascie sekund wraz z jednoczesnym przyciśnięciem POWER lub reset)
Jesli urzadzenie jest w tym trybie to zazwyczj wlożenie karty z obrazem ROM-u uruchamia procedurę upgradu/wgrania ROM-u.
Jeśli masz rom w formacie xx.exe to zazwyczaj upgrade/wgrywanie robi się przez standardowe uruchomienie programu ładującego - bootloadera .
Jeśli zupelnie nic Ci się nie wyświetla na ekranie , nie mozesz niczego zobaczyć za pomocą PocketControlera to daruj sobie dalsze zabawy.
potrzebna zgoda