Twardy reset w MIO A 201

• 5 Odpowiedzi
  • 1120 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline bikekowal

• 13104
Twardy reset w MIO A 201
« dnia: Lipiec 31, 2006, 14:18:42 »
Nie znalazłem nic w wyszukiwarce więc założyłem nowy temat.
Jak zrobić twardy reset w MIO A 201 z poziomu pocketa, nie używając zadnego programu (jakaś kombinacja klawiszy??). Poza tym podobno w WIn 5.0 hard reset nie czyści pamięci :/ . Jak w takim razie zrobić hard reset i przy okazji wyczyścić mu pamięć?
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline endrius33

• *
  • 68
  • Sprzęt: Mio A201 + SD 4 GB + SE K510i
Twardy reset w MIO A 201
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 01, 2006, 11:23:21 »
Temat sie powtarza!

Hard reset czysci zupelnie wszystko z pamieci i wgrywa na nowo system.
Wylacz swoje MIO, zdejmij oslone bateri, wyciagnij ja, przelacz ten malutki przelacznik nad bateria w pozycje OFF, zaczekaj przynajmniej minute po czym przelacz spowrotem na ON wloz bateria i przytrzymaj przycisk po na lewej sciance patrzac od przodu. Musisz zalozyc oslone bateri bo sprzet nie odpali.
Niestety jak mu zrobisz HR to programy musisz wgrac na nowo.

*

Offline bikekowal

• 13104
Twardy reset w MIO A 201
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 01, 2006, 12:46:39 »
No chyba jednak nie jest tak do końca jak mówisz. Faktycznie HR wykonuje się tak jak opisałeś, ale nie czyści on pamięci i nie potrzebuje wgrać nowych programów. Win 5.0 nie  ma wbudowanej funkcji czyszczenia rejestru po twardym resecie. Czy zna ktoś programik, albo prostą metode na wyczyszczenie rejestru i całej pamięci?

*

Offline manyg1

• *
  • 86
  • Sprzęt: HTC TyTN
Twardy reset w MIO A 201
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 03, 2006, 02:39:50 »
Nie może być chłopie. HR czyści wszystko do zera.
Coś w procedurze zle musiałeś zrobić.
Spróbuj jeszcze raz spokojnie i dokładnie.

1. Zdejmij pokrywę baterii, wyjmij baterię.
2. Przełącznik pod baterią przełącz w pozycję OFF i zaraz w poz. ON.
3. UWAGA! Włóż baterię i NATYCHMIAST naciśnij przycisk dyktafonu (ten znadujący się na lewym boku u góry).
4. Powinieneś zobaczyć na wyświetlaczu na dole "cold start" a następnie "loading..."
5. W czasie kiedy ładuje się soft musisz też założyć pokrywę baterii (jest tam taki mały czujniczek krańcowy, więc to ważne).

*

Offline bikekowal

• 13104
Twardy reset w MIO A 201
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 03, 2006, 09:44:38 »
Ciekawe, ciekawe i całkiem możliwe. Ja zrobiłem tak jak napisałeś, ale nie wyświetlił nic typu "cold start" ale wyrzucił loading. Wiem, a to nie jest jedyny PPC na jakim pracuje, że HR w win 5.0 nie czyści rejestru.  Sprawdzałem także na DELL x51v, i tam po twardym resecie nie wyciścił mi pamięci. W MIO po HR rejestr wyczyściłem samemu.
Mimo wszystko dzięki za pomoc!!
Pozdrawiam

*

Offline bikekowal

• 13104
Twardy reset w MIO A 201
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 03, 2006, 09:45:07 »
Ciekawe, ciekawe i całkiem możliwe. Ja zrobiłem tak jak napisałeś, ale nie wyświetlił nic typu "cold start" ale wyrzucił loading. Wiem, a to nie jest jedyny PPC na jakim pracuje, że HR w win 5.0 nie czyści rejestru.  Sprawdzałem także na DELL x51v, i tam po twardym resecie nie wyciścił mi pamięci. W MIO po HR rejestr wyczyściłem samemu.
Mimo wszystko dzięki za pomoc!!
Pozdrawiam

Zwracam honor Panowie, mieliście rację. Mój błąd, po prostu ja nie wcisnąłem przycisku dysktafonu.
Dzieki wielkie.
Pozdrower