Powitanie i pytanie.

• 6 Odpowiedzi
  • 686 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Powitanie i pytanie.
« dnia: Luty 08, 2007, 22:27:29 »
Witam wszystkich bardzo serdecznie!

Na wstępie pragnę trochę przedstawić moje laickie podejście do tematu. Moją nową zabawkę mam od kliku godzin i jestem pod wrażeniem  :surprised:  :terrified:  Super!

Jednak mam kilka pytanek.
1 - gdy korzystam z telefonu w słuchawce głośność nie jest za dobra, wszystko podkręcone na maxa a i tak słychać połowę z tego co było w N6600 - czy "ten model" tak ma?

2 - chciałbym zrobić ROM update, zaczynam w/g tematu podpiętego, ale gdy chce zrobić:

5. Wejdź do menu bootloadera na jeden z dwóch sposobów:
a. poprzez naciśnięcie i przytrzymanie jednoczesne przycisków zgłaśniania + dżojstika (kółko) w dół, a następnie krótkie przyciśnięcie i puszczenie czerwonej słuchawki, w czasie gdy dwa pozostałe są cały czas wciśnięte. Puść pozostałe dwa przyciski, gdy menu się pojawi.
b. operacja wyglądająca identycznie, z tym, że zamiast czerwonej słuchawki używamy dziurki soft reset.

Robi mi się reset PDA i muszę ustawiać ekran itp, (chyba ustawienia fabryczne)

Prosze o jakieś porady ;)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Powitanie i pytanie.
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 09, 2007, 19:25:49 »
ad. 1 - być może upgrade ROMu Ci pomoże
ad. 2 - przeczytaj moją odpowiedź na PW - według mnie nie robisz tak jak napisałem. Spoko - jak ja zaczynałem, to wszedłem do bootloadera za 5. razem, teraz 100% celności ;-)

Powitanie i pytanie.
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 09, 2007, 22:14:52 »
Poszło w końcu panowie  :))
OKI zagościł już na moim sprzęciku... teraz można zacząć się bawić ;)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
Powitanie i pytanie.
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 10, 2007, 09:46:15 »
gratuluję

Powitanie i pytanie.
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 12, 2007, 20:56:33 »
Niop to mam następne pytanka:

1- jak instalować programy na telefonie, mam połączenie bo Mp3 idzie, ale jak instalować resztę? (np mam plik spakowany Winrarem w środku jeden plik z końcówką .exe i co teraz)
2- jak mp3 wrzucę do głównego katalogu na karcie to widzę utwory w dzwonkach, natomiast jak utworze np. katalog MP3 to już nie :(
3- są może jakieś gotowe tematy, tzn coś takiego jak w N6600, nie wiem jak to opisać... po prostu instalowałem i gdy wybierałem, menu wyglądało całkiem inaczej, inna tapeta, inny wygląd okienek i całej reszty..
4- czy idzie zrobić inny kolor czcionki na pulpicie? Gdy wstawiłem jasną tapetę, nic nie było widać  :bored:

Na teraz to jest wszystko co chciałbym wiedzieć, więcej grzechów nie pamiętam ]:>

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Powitanie i pytanie.
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 12, 2007, 21:01:24 »
MŁYNEK
1 - faq i dział dla początkujących
3 - cała masa, np. tu: http://www.pocketpcthemes.com/new.aspx
4 - bez problemu - w dziale download są programy do tego (darmowe)

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
Powitanie i pytanie.
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 12, 2007, 22:17:59 »
Cytat: "MŁYNEK"
Niop to mam następne pytanka:

1- jak instalować programy na telefonie, mam połączenie bo Mp3 idzie, ale jak instalować resztę? (np mam plik spakowany Winrarem w środku jeden plik z końcówką .exe i co teraz)
2- jak mp3 wrzucę do głównego katalogu na karcie to widzę utwory w dzwonkach, natomiast jak utworze np. katalog MP3 to już nie :(
3- są może jakieś gotowe tematy, tzn coś takiego jak w N6600, nie wiem jak to opisać... po prostu instalowałem i gdy wybierałem, menu wyglądało całkiem inaczej, inna tapeta, inny wygląd okienek i całej reszty..
4- czy idzie zrobić inny kolor czcionki na pulpicie? Gdy wstawiłem jasną tapetę, nic nie było widać  :bored:

Na teraz to jest wszystko co chciałbym wiedzieć, więcej grzechów nie pamiętam ]:>

ad. 1 - rzeczywiście przejrzyj dział dla początkujących - tam jest jeszcze wiele takich przydatnych informacji
ad. 2 - cóż... tak to jest i nic w tym nie zmienisz
ad. 3 - prawdę rzecze marcinl - zapuść w googlach i nie będziesz wiedział w czym wybierać; co więcej - superłatwo możesz sam sobie tworzyć themsy np. przy pomocy Theme Generatora - ja od dłuższego czasu nie używam innych niż swoje (OK, jednego używam innego - SPB Tensor - bo fajny matrixowy...)
ad. 4 - nie dodam nic więcej ponad odpowiedź marcinal, może poza tym, że kolor napisów na ekranie też możesz sobie ustawiać w Theme Genratorze - możesz nim też obrabiać istniejące themsy (znajdziesz je łatwo w swoim MIO - mają rozszerzenie *.tsk)