Skype w Mio p550!!!

• 54 Odpowiedzi
  • 10630 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Skype w Mio p550!!!
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 31, 2007, 00:28:52 »
Witam, po okrutnie przegranej wojnie z Mitac-kiem Śmitakiem, na szczęście miałem możliwość go oddać bez ponoszenia kosztów :banan:. Sam nie wiem jakim cudem nie rzuciłem nim o przeciwległą ścianę... Bardzo rzadko mi się to zdarza, ale nie mogę ścierpieć kiedy producent jakiegoś śmiecia, bubla czy innej cholery robi sobie ze mnie jaja !!! :kill: Jeszcze nie miałem na stanie takiego gówna jak Mio P550 !!! Niech nikt tego nie kupuje !!! :terrified: Może wtedy te śmondaki z Mitaca pójdą po rozum do pustej pały, jak można sprzedawać coś tak okropnego ???!!! :mad: Kapryśne toto jak baba w ciąży, podczas okresu, po menopauzie i po kielichu razem wzięte do potęgi !!! Skype nie działa, aplikacja do rozpoznawania pisma odręcznego doprowadza do szału, GPS traci zasięg co 3 minuty, na 10 minut, resetować toto trzeba 100X dziennie, już nie wspomnę o ogromnej liczbie gier i emulacji, które po bardzo długiej i kapryśnej instalacji wypisują że na procku Samsunga do można pograć co najwyżej w kometkie, oczywiście odbijając lotkę samym rupieciem. :evil: :proud: Po oddaniu go w cholerę zakupiłem ASUS-a My Pal 639 i po prostu...BAJKA !!! Wszystko śmiga bez najmniejszych problemów, zapomniałem co to reset, GPS jest jak należy, nie traci zasięgu nawet w śmiesznym tunelu wzdłuż Wisły w Sztolycy. Każda gierka chodzi jak mażonko, tylko brata diascy nadali i porwał mie go za dopłatą ( cierpiażem się zajma za pomocą taksówki na chlebek zarabia, a że bez wiedzy technicznej w postaci ciemnej masy się znajduje ) to mnie się człowieka żal zrobiło i teraz mam HP Ipaq 1940 i odbiornik GPS po BT. Jedynie to troszkę mało pamięci własnej ma i niby procek Samsunga ARM 266 Mhz. i tego się bałem, mając z Mio doświadczenie nieprzyjemne...Ale gdzie tam !!!??? Możecie śmiało we wszystkie Mitac-ki w pęczek zawinąć granat i do stwórcy tego szamba wysłać, niech się rozerwie !!! :mad: Może moja ocena jest spowodowana tym że miałem jakąś wadliwą sztukę, ale albo coś jest sprawne, albo szrot. Jednym razem Automapa robi fochy, że nie ma pamięci, innym razem nie, po utraceniu sygnału GPS Hołowczyc doprowadza mnie do szału: że mnie powiadomi jak tenże sygnał znajdzie, i chyba do Boliwii po ten sygnał idzie z kujawiaka, bo dopiero po resecie sygnał jest i go nie traci przez np. 2 godziny. Innym razem taka gierka Gyroid chodzi, a po jakimś czasie pisze że FIGA !!! "Samsung ARM Processor is not suported". Teraz mam owego Ipaqa 1940, jest on już wiekowy, był na dodatek sponiewierany okrutni, ale tanim kosztem go zreanimowałem, i powiem jedno: w porównaniu do tej gehenny, którą przeżyłem z MIO to starutki i wysłużony Ipaq jest o niebo lepszy, choć bez polskiego Windowsa, że o Asusie nie wspomnę... :proud: Pozdrawiam ten dział, bo się należą honory najwyższe za upór i wytrwałość w bojach z rupieciami Mitac-ka. Saluto już przechodzę do działu HP. PAPA. :P :banan:

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 31, 2007, 11:49:15 »
Witam, po okrutnie przegranej wojnie z Mitac-kiem Śmitakiem, na szczęście miałem możliwość go oddać bez ponoszenia kosztów :banan:. Sam nie wiem jakim cudem nie rzuciłem nim o przeciwległą ścianę... Bardzo rzadko mi się to zdarza, ale nie mogę ścierpieć kiedy producent jakiegoś śmiecia, bubla czy innej cholery robi sobie ze mnie jaja !!! :kill: Jeszcze nie miałem na stanie takiego gówna jak Mio P550 !!! Niech nikt tego nie kupuje !!! :terrified: Może wtedy te śmondaki z Mitaca pójdą po rozum do pustej pały, jak można sprzedawać coś tak okropnego ???!!! :mad: Kapryśne toto jak baba w ciąży, podczas okresu, po menopauzie i po kielichu razem wzięte do potęgi !!! Skype nie działa, aplikacja do rozpoznawania pisma odręcznego doprowadza do szału, GPS traci zasięg co 3 minuty, na 10 minut, resetować toto trzeba 100X dziennie, już nie wspomnę o ogromnej liczbie gier i emulacji, które po bardzo długiej i kapryśnej instalacji wypisują że na procku Samsunga do można pograć co najwyżej w kometkie, oczywiście odbijając lotkę samym rupieciem. :evil: :proud: Po oddaniu go w cholerę zakupiłem ASUS-a My Pal 639 i po prostu...BAJKA !!! Wszystko śmiga bez najmniejszych problemów, zapomniałem co to reset, GPS jest jak należy, nie traci zasięgu nawet w śmiesznym tunelu wzdłuż Wisły w Sztolycy. Każda gierka chodzi jak mażonko, tylko brata diascy nadali i porwał mie go za dopłatą ( cierpiażem się zajma za pomocą taksówki na chlebek zarabia, a że bez wiedzy technicznej w postaci ciemnej masy się znajduje ) to mnie się człowieka żal zrobiło i teraz mam HP Ipaq 1940 i odbiornik GPS po BT. Jedynie to troszkę mało pamięci własnej ma i niby procek Samsunga ARM 266 Mhz. i tego się bałem, mając z Mio doświadczenie nieprzyjemne...Ale gdzie tam !!!??? Możecie śmiało we wszystkie Mitac-ki w pęczek zawinąć granat i do stwórcy tego szamba wysłać, niech się rozerwie !!! :mad: Może moja ocena jest spowodowana tym że miałem jakąś wadliwą sztukę, ale albo coś jest sprawne, albo szrot. Jednym razem Automapa robi fochy, że nie ma pamięci, innym razem nie, po utraceniu sygnału GPS Hołowczyc doprowadza mnie do szału: że mnie powiadomi jak tenże sygnał znajdzie, i chyba do Boliwii po ten sygnał idzie z kujawiaka, bo dopiero po resecie sygnał jest i go nie traci przez np. 2 godziny. Innym razem taka gierka Gyroid chodzi, a po jakimś czasie pisze że FIGA !!! "Samsung ARM Processor is not suported". Teraz mam owego Ipaqa 1940, jest on już wiekowy, był na dodatek sponiewierany okrutni, ale tanim kosztem go zreanimowałem, i powiem jedno: w porównaniu do tej gehenny, którą przeżyłem z MIO to starutki i wysłużony Ipaq jest o niebo lepszy, choć bez polskiego Windowsa, że o Asusie nie wspomnę... :proud: Pozdrawiam ten dział, bo się należą honory najwyższe za upór i wytrwałość w bojach z rupieciami Mitac-ka. Saluto już przechodzę do działu HP. PAPA. :P :banan:

Mnie na p550m skype chodzi, GPS nigdy nie traci na zasięgu (to jeden z najlepszych PDA do GPS) a resetować musze ... 1 x na tydzień. Masz fochy na automape czy PDA? Z jakiego drzewa ty się urwałeś? Miałeś wadliwą sztukę, skype nie umiesz instalować ani doczytać się jaka wersja chodzi a gry trzeba orginalne instalować bez cracków i czytać jakie chodzą na samsungu.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 31, 2007, 18:12:17 wysłana przez Makubo »
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline J@ger

• 22
  • Sprzęt: mio 550m, lark 50.3, lark 50.5 HD
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 31, 2007, 14:45:30 »
amen

*

Offline lakosik

• **
  • 109
  • Sprzęt: HD2 / S III
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 01, 2007, 11:49:08 »

Mój mio p550m śmiga bez zarzutu. Nie mam problemu z GPS, trzyma go nawet w trudnych warunkach (czasami potrzeba więcej czasu, żeby się podłączył ale to normalne).  Edexmax - widocznie trafiłeś na feler, co może się przytrafić. Uważam, że odpowiedni produkt za odpowiednią cenę! Ale nie o tym ten temat jest. Może ktoś jeszcze szuka Skype'a? Tu jest link do wersji Skype'a działającej na 100% http://www.grudniowa.stopa.pl/lakosik/skypemobileppc.cab
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2007, 11:58:51 wysłana przez lakosik »

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 01, 2007, 11:57:14 »
lakosik dzięki za link

« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 16, 2007, 01:02:59 »
Wszystko dobrze ale po zainstalowaniu i uruchomieniu tej wersji twiera się skrypt a ja nie wiem co z tym dalejobić. Przydała by się jakaś instrukcja.

« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 21, 2007, 11:20:30 »
Wszystko ładnie i pięknie tylko dlaczego połączenia na telefony stacjonarne są 10 razy droższe niż ze skejpa pod windowsem??

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
  • Sprzęt: ASUS MyPal A696
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 21, 2007, 12:56:01 »
Witam, po okrutnie przegranej wojnie z Mitac-kiem Śmitakiem, na szczęście miałem możliwość go oddać bez ponoszenia kosztów :banan:. Sam nie wiem jakim cudem nie rzuciłem nim o przeciwległą ścianę... (ciach)

Może faktycznie trafiłeś na jakiś felerny egzemplarz? A może nie umiesz się po prostu obsługiwać takim sprzętem? Albo może używasz piratów? Albo może to spolszczenie Ci ostro mieszało? A może wszystko naraz.... ?
Być może, że po miesiącu używania Ipaq-q to samo stwierdzisz, co o P550....?

Ja używam i P550m i P350 i żadnych z tych problemów, które tu opisałeś nigdy nie występowały, więc to chyba nie wina konstrukcji....

*

Offline Qlop

• 8
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII,Asus Transformer,Mio 550
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 22, 2007, 01:58:12 »
działa...po prostu kurde działa.Tylko po WiFi ale to jest najważniejsze :ok:

« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 22, 2007, 02:04:19 »
Już ponad miesiąc używam I-paq-a i nie wiem co to reset. Ani razu nie zerwał mi nawigacji, a mam w nim chyba wszystko, co ludziki wymyślili do tego celu... :P Skype, po wrzuceniu karty WiFi z 1 Gb pamięci śmiga jak oszalały, gierki bez problemu...nawet "Machines At War", który jest podobno bardzo wymagający biega bez problemu. A bajki o piratach to sobie niech barany do poduszeczki opowiadają. Dobranoc :evil:

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 22, 2007, 12:43:19 »
To się cieszę, że jesteś zadowolony z Ipaq-q, bo najważniejsze mieć sprzęt, który służy i się jest z niego zadowolony. Ale nie rozumiem dlaczego zaraz musisz obrażać....?
A bajki o piratach to sobie niech barany do poduszeczki opowiadają. Dobranoc :evil:

« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 22, 2007, 13:52:35 »
Kolega chcial delikatnie powiedziec ze jak masz za duzo szmalu to sobie kupuj orginaly ale komentaze na ten temat zostaw dla siebie.

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 22, 2007, 13:53:09 »
Już ponad miesiąc używam I-paq-a i nie wiem co to reset. Ani razu nie zerwał mi nawigacji, a mam w nim chyba wszystko, co ludziki wymyślili do tego celu... :P Skype, po wrzuceniu karty WiFi z 1 Gb pamięci śmiga jak oszalały, gierki bez problemu...nawet "Machines At War", który jest podobno bardzo wymagający biega bez problemu. A bajki o piratach to sobie niech barany do poduszeczki opowiadają. Dobranoc :evil:

Baran powiadasz?  :O Założe się, że na twoim pockecie poza systemem nie ma ani jednego legala BeeeBeee  :evil:

*

Offline Tricolore

• 516
    • André
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 22, 2007, 15:45:24 »
Kolega chcial delikatnie powiedziec ze jak masz za duzo szmalu to sobie kupuj orginaly ale komentaze na ten temat zostaw dla siebie.

A jak nie masz szmalu to kradnij? Ciekawa koncepcja...

A komentaze będę umieszczał bo tak mi się podoba i już  :mrgreen:

« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 22, 2007, 22:02:26 »
 :ok:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 22, 2007, 22:05:48 wysłana przez kazio1 »

« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 25, 2007, 21:23:48 »
Żeby chociaż sprawa legalnego oprogramowania w najmniejszym stopniu była sensem tematu, który zakładałem, to rozumiem tego typu uwagi. Ale gdzie tam...A było to tak: Za pomocą pieniędzy, czyli legalnego środka płatniczego w tym pojedwabnym kraiku, zakupiłem drogą kupna ŚMIECIA, jakim się potem okazał MIO 550m. Pierwszą aplikacją, którą ściągnąłem to Skype ze strony Skype przeznaczony specjalnie do tego rupiecia. Nie mój to wynalazek. Zakupioną w MEDIAMARKT Automapę XL v.3.97 zainstalowałem zgodnie z instrukcją. Po kilku dniach użerania się z tą kupą śmieci, a dokładnie przez wekkend, mało nie dostałem wylewu, i oddałem ten gówniany wynalazek, czym się podzieliłem na naszym forum, a tu BACH!! Jakiś straszny uczony wypisuje mi że nie mam żadnych legalnych programów...No tylko dać w pysk z liścia!!! Człowieku nie zaśmiecaj swoimi wypocinami tematu, póki jestem dobrze wychowany!!! Żebyś chociaż coś mądrego napisał...Co innego chwila obecna, na obecnie posiadanych I-paczkach, bo mam już dwa- 1940 z kartą WIfi na SDIO i 4150 wszystko mi śmiga bez najmniejszych problemów. Może to zasługa piratów, których teraz używam... :E Pozdrawiam wszystkich "normalsów", których na szczęście nie brakuje i w tym dziale, a którzy chociaż próbowali mi pomóc lub wyjaśnić gdzie tkwi przyczyna moich kłopotów z tym rupieciem. Na szczęście już należę jak gdyby do innego działu i teraz tam się będę mądrzył...( o ile mi wiedza pozwoli )  :ok:

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 26, 2007, 15:36:40 »
Żeby chociaż sprawa legalnego oprogramowania w najmniejszym stopniu była sensem tematu, który zakładałem, to rozumiem tego typu uwagi. Ale gdzie tam...A było to tak: Za pomocą pieniędzy, czyli legalnego środka płatniczego w tym pojedwabnym kraiku, zakupiłem drogą kupna ŚMIECIA, jakim się potem okazał MIO 550m. Pierwszą aplikacją, którą ściągnąłem to Skype ze strony Skype przeznaczony specjalnie do tego rupiecia. Nie mój to wynalazek. Zakupioną w MEDIAMARKT Automapę XL v.3.97 zainstalowałem zgodnie z instrukcją. Po kilku dniach użerania się z tą kupą śmieci, a dokładnie przez wekkend, mało nie dostałem wylewu, i oddałem ten gówniany wynalazek, czym się podzieliłem na naszym forum, a tu BACH!! Jakiś straszny uczony wypisuje mi że nie mam żadnych legalnych programów...No tylko dać w pysk z liścia!!! Człowieku nie zaśmiecaj swoimi wypocinami tematu, póki jestem dobrze wychowany!!! Żebyś chociaż coś mądrego napisał...Co innego chwila obecna, na obecnie posiadanych I-paczkach, bo mam już dwa- 1940 z kartą WIfi na SDIO i 4150 wszystko mi śmiga bez najmniejszych problemów. Może to zasługa piratów, których teraz używam... :E Pozdrawiam wszystkich "normalsów", których na szczęście nie brakuje i w tym dziale, a którzy chociaż próbowali mi pomóc lub wyjaśnić gdzie tkwi przyczyna moich kłopotów z tym rupieciem. Na szczęście już należę jak gdyby do innego działu i teraz tam się będę mądrzył...( o ile mi wiedza pozwoli )  :ok:

Można wywnioskować, że skype ściągałeś przed napisaniem tego wątku. Informuję, że w obecnej wersji skype nie jest zoptymalizowany do działania z p550m. Zamiast dawać w koło z liścia (jak to pewnie w podstawówce robiłeś) doedukował byś się w czytaniu ze skupieniem co piszą producenci o zamieszczanych programach.

« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 28, 2007, 17:57:33 »
Następny mundrek, napisałem przecierz że pobrałem wtedy wersję pod Mio, może ty nie potrafisz poskładać literek, które ktoś napisał. A pewnie to że Mio nie działa ze Skypem to powód do dumy. To się ciesz dalej z posiadania śmiecia. Ja już mam sprzęcik który działa, a jest o wiele starszy.

« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 28, 2007, 18:12:16 »
Skype dziala na p 550 bez problemow a jak ktos jest tak inteligentny ze nie potrafi go zainstalowc to wine na sprzet zwala

*

Offline Makubo

• 939
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 28, 2007, 18:34:27 »
Skype dziala na p 550 bez problemow a jak ktos jest tak inteligentny ze nie potrafi go zainstalowc to wine na sprzet zwala

Dokładnie, zgadzam się, ale tak to jest jak ktoś łapie sprzęt bez przeczytania instrukcji albo wybranych tematów na tym forum. Poza tym informacja, że resetuje sprzęt dziennie 100x też coś o nim świadczy. Nawet nie uwzględnia faktu, że konkretnie jego egzemplarz był wadliwy i od tego są reklamacje, ale co tam lepiej rzucić sprzętem o ściane i dać komuś z liścia  :E

« Odpowiedź #50 dnia: Październik 30, 2007, 07:21:57 »
Witam proszę o pomoc. Nie radzę sobie z instalacją tych wersji skypa które są tutaj podane. Brakuje mi bowiem po rozpakowaniu jakiegoś pliku setup z rosz np*.exe no i nie wiem jak ppostąpić w takiej sytuacji. Sposób zapewne jest prost tylko trzeba go znać :)

« Odpowiedź #51 dnia: Październik 30, 2007, 08:19:23 »
Witam, dodam jeszcze ja malutki kamyczek. mam Mio-550 od ponad roku, sprzęt czasem zachowywał sie dziwnie, ale nie najgorzej. Po odinstalowaniu polskiej nakładki na windowsa skończyły się wszyskie problemy, wszystko chodzi extra, jedyny minus to, że nie może ( a może ja nie potrafię zmusić go) aby robił za zestaw głośnomówiący, nie potrafię, a może jest to niemożliwe, zmusić go też, żeby podczas nawigacji przesyłał dźwięk do słuchawki po BT. Rodzinka po godzinie jazdy troche sie denerwuje................za 100 metrów skręcaj w prawo........;)

Pozdrawiam Sławek

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #52 dnia: Listopad 06, 2007, 16:01:34 »
[ciach] że nie może ( a może ja nie potrafię zmusić go) aby robił za zestaw głośnomówiący, nie potrafię, a może jest to niemożliwe, zmusić go też, żeby podczas nawigacji przesyłał dźwięk do słuchawki po BT. [ciach]

Nie potrafi bestia ani jednego, ani drugiego. Za zestaw głośnomówiący i tak nie da rady działać, bo głośniczek za mały i mikrofonik kiepskawy. A słuchawka po BT (a właściwie jej brak) to niechlujstwo Mitaca - nie doinstalowali brakujących kawałków Windowsów. I niestety, według mojej wiedzy nikomu się jeszcze nie udało połączyć MIO 550 ze słuchawką BT.

« Odpowiedź #53 dnia: Listopad 06, 2007, 19:18:45 »
[ciach] że nie może ( a może ja nie potrafię zmusić go) aby robił za zestaw głośnomówiący, nie potrafię, a może jest to niemożliwe, zmusić go też, żeby podczas nawigacji przesyłał dźwięk do słuchawki po BT. [ciach]

Nie potrafi bestia ani jednego, ani drugiego. Za zestaw głośnomówiący i tak nie da rady działać, bo głośniczek za mały i mikrofonik kiepskawy. A słuchawka po BT (a właściwie jej brak) to niechlujstwo Mitaca - nie doinstalowali brakujących kawałków Windowsów. I niestety, według mojej wiedzy nikomu się jeszcze nie udało połączyć MIO 550 ze słuchawką BT.

A wiecie czy 560 może się łączyć ze słuchawką BT ??

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #54 dnia: Listopad 11, 2007, 17:55:37 »

A wiecie czy 560 może się łączyć ze słuchawką BT ??
[/quote]

może ale z moich prób wynika że udaje się to tylko ze słuchawkami stereo obsługującymi profil A2DP np. z sonyericsson HBH-DS200 działa /bez instalacji HTC_A2DP_patch/ ale z sonyericsson HBH-PV700 i nokia BH-206 /obie ostatnie mono/ już nie