Karty sieciowe w p550

• 3 Odpowiedzi
  • 874 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
Karty sieciowe w p550
« dnia: Styczeń 07, 2007, 10:28:17 »
Panowie w Mio p550 sa takie karty sieciowe:

Która karta do czego słuzy i czy są wszystie potrzebne w tym PDA ?
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline micra

• **
  • 180
  • Sprzęt: MIO P550
Karty sieciowe w p550
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:08:48 »
Wydaje mi się, że:

Samsung 54Mbps WLAN CF Card - karta WiFi - można ją wyłączyć jeżeli Ci przeszkadza

L2TP i PPTP to wirtualne karty do połączeń VPN

Remote NDIS-host - wirtualna karta tworzona w momencie połączenia z ActiveSync ale chyba tylko przez USB

AsyncMac - wirtualna karta dla połączeń przez BT - dla połączeń asynchronicznych

NE2000 compatible ethernet driver - wydaje mi się, że driver do karty podłączanej przez złącze rozszerzeń - zgodnej z kartą NE2000 - karty tego typu były w czasach złącza ISA jednymi z pierwszych i później wiele kart było kartami kompatybilnymi z tymi kartami

Karty można wyłączać z poziomu rejestru systemu i po restarcie znikną.

*

Offline dziadek7

• 745
  • Sprzęt: Mot. V3 , Mio p550 , HTC Diamond , Omnia2
Karty sieciowe w p550
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:35:08 »
Cytat: "micra"
Wydaje mi się, że:

Samsung 54Mbps WLAN CF Card - karta WiFi - można ją wyłączyć jeżeli Ci przeszkadza

L2TP i PPTP to wirtualne karty do połączeń VPN

Remote NDIS-host - wirtualna karta tworzona w momencie połączenia z ActiveSync ale chyba tylko przez USB

AsyncMac - wirtualna karta dla połączeń przez BT - dla połączeń asynchronicznych

NE2000 compatible ethernet driver - wydaje mi się, że driver do karty podłączanej przez złącze rozszerzeń - zgodnej z kartą NE2000 - karty tego typu były w czasach złącza ISA jednymi z pierwszych i później wiele kart było kartami kompatybilnymi z tymi kartami

Karty można wyłączać z poziomu rejestru systemu i po restarcie znikną.

Piszesz że tą kartę mozna wyłączyc  ..."Samsung 54Mbps WLAN CF Card - karta WiFi - można ją wyłączyć jeżeli Ci przeszkadza "......

A jak łączę się po WiFi  z AP to która karta jest aktywna ??
"Wnuczku jak się nazywa ten Niemiec
który mi ciągle coś chowa ?
Alzheimer dziadku ;-)  "

*

Offline micra

• **
  • 180
  • Sprzęt: MIO P550
Karty sieciowe w p550
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 07, 2007, 12:39:13 »
No to właśnie ta karta jest wtedy aktywna, czyli Samsung, pozostałe karty nie. Jeżeli nie łączysz się z sieciami VPN przy pomocy PPTP lub L2TP to te dwie karty nie będą nigdy używane. Nie mam pewności co do kart NE2000 oraz Virtual Ethernet Intermediate...