ROZŁADOWYWANIE SIĘ BATERII W MIO P560 - ROZWIĄZANIE

• 4 Odpowiedzi
  • 5983 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ROZŁADOWYWANIE SIĘ BATERII W MIO P560 - ROZWIĄZANIE
« dnia: Luty 21, 2009, 11:25:01 »
Witam wszystkich użytkowników Mio P560. Wstawiam rozwiązanie problemu z rozładowująca się baterią w ciągu max 24godzin w stanie czuwania, ponieważ  wiem że jest to częsty i uciążliwy problem. Otóż rozwiązanie problemu to tylko i wyłącznie SERWIS. Moje urządzenie było w nim 3 razy zanim problem został rozwiązany. Żadne wyłączania ekranu, zmiany opcji nic nie pomagaja to tylko strata czasu - od razu wysyłajcie niech naprawiają.
1 wysyłka - zaktualizowali ROM - nic nie pomogło
2 wysyłka - wymienili baterię - nic nie pomogło
3 wysyłka - WYMIANA PŁYTY GŁÓWNEJ - problem zniknął jak ręką odjął - urządzenie od 48 godzin mam w domu - bateria nadal 100% od tych 48 godzin - poprostu niektóre modele mają wadę i tyle, bujałem się z tym miesiąc czasu ale się opłaciło, mam powłączane wszystko co chcę i trzyma ładnie
Pozdrawiam

*

Offline lubkiewicz

• 20
  • Sprzęt: MIO™ DigiWalker P560
Odp: ROZŁADOWYWANIE SIĘ BATERII W MIO P560 - ROZWIĄZANIE
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 26, 2009, 23:07:14 »
Hello,
Wg mnie jest to totalna bzdura... Serwis?!
Takie podejście ma większość mechaników samochodowych, którzy za każdym razem krzyczą - nowe, nowe, nie ma sensu myśleć - lepiej nowe.

Posiadam P560 ok roku.
Nigdy nie miałem problemu z rozładowującą się baterią.
Używam go codziennie do oporu.
Czytam o kolejnych sposobach na zwalczanie 'problemu' z wyczerpującą się baterią i oczom nie wierzę.
Kilku znajomych zakupiło MIO P560 zaraz po tym jak po testowali moje urządzenie.
Wszyscy stosują się do rad, które im poleciłem i również nie mają takiego problemu...

MIO można ładować na dwa sposoby.
Podłączając urzadzenie do ładowarki zewnętrznej oraz poprzez podłączenie do portu USB.
Polecam ładować ładowarką zewnętrzną. Osobiście doładowuję poprzez port USB w ostateczności.
Głównie w trakcie trwania synchronizaji oraz transmisji plików iMac - MIO lub odwrotnie.
Zatem niewiele czasu.

Po zakończonej pracy - tyczy sie to również wymienionej wyżej transmisji plików z iMac
Wchodzimy w Start > Ustawienia > System > Pamięć > Uruchomione Programy i klikamy '' Zatrz. wsz. ''.
Pomimo iż chcemy tylko podładować urządzenie poprzez port USB po jego odłaczeniu Active Sync dalej działa w tle.
Button '' Zatrz. wsz. '' umożliwia nam zamknęcie wszystkich programów działających w tle.
( oczywiste )
Klkamy w 'OK' oraz 'X' i przechodzimy do naszego 'pulpitu'.
Klikamy w kłódkę w celu zablokowania urządzenia po czym wyłączamy urządzenie przyciskiem na górze.
To wszystko.
« Ostatnia zmiana: Luty 26, 2009, 23:09:10 wysłana przez lubkiewicz »

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
  • Sprzęt: Mio P360 + 8GB SDHC
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 02, 2009, 12:12:17 »
P.S. do wypowiedzi lubkiewicz,

Przed wyłączeniem AM ręcznie wyłączyć GPS w menu (chyba że się go nie włączało to nie trzeba wyłączać wyłączonego ;) )

*

Offline lubkiewicz

• 20
  • Sprzęt: MIO™ DigiWalker P560
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2009, 11:28:56 »
FalconTech wiedziałem, że o czymś zapomniałem ( :

*

Offline mio560

• *
  • 70
  • Sprzęt: MIO P560
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 22, 2009, 12:21:29 »
Hello,
Wg mnie jest to totalna bzdura... Serwis?!

Posiadam P560 ok roku.
Nigdy nie miałem problemu z rozładowującą się baterią.
Używam go codziennie do oporu.
Czytam o kolejnych sposobach na zwalczanie 'problemu' z wyczerpującą się baterią i oczom nie wierzę.
To może być totalna bzdura, w przypadku osoby, która - jak było napisane w pierwszym poście - nie ma tego problemu. Są tacy szczęśliwcy i tyle. Znałam kiedyś czlowieka, ktory osobom, mającym problemy z zaśnięciem mówił - "bzdura, dlaczego po prostu nie zaśniesz...?" Skoro ty nie masz problemu z wyładowującą sie baterią, to uważasz, że te problemy (i różne sposoby na jakie ludzie usiłują sobie z nimi radzić) to bzdura... trochę to nie tak.

Ja tu bardzo rzadko teraz zaglądam, ale zmierzyłam się z problemami z wyladowującą się ekspresowo baterią w Mio, próbowałam wszystkiego. To o czym piszesz było na forum poruszane wiele razy jako sposób i od tego każdy zaczyna. Zamknij wszystkie programy. Słusznie, ale co dalej, jeśli to nie działa? Działa u tego co nie trafił na egzemplarz Mio z tym problemem lub jeśli w jego Mio nie ma czegoś jeszcze innego co go wyładowuje. Wiem to bo tak było w moim przypadku i wtedy pisałam na forum i wiele osób to potwierdzało.

To znaczy, mój Mio od urodzenia nie sprawiał takich problemów (ale u innych tak było), problemy zaczęły się od zainstalowania automapy. U innych nic nie pomagało,
natomiast u mnie pomogła  reinstalacja Automapy. Później nie miałam problemow z rozładowującą się baterią przez wiele miesięcy, później coś się znów zepsuło do tego stopnia, że w ciągu nocy wyładował mi się Mio do zera i padły dane. Postawiłam wszystko od zera i znów reinstalowałam mapę, i znów nie ma problemów.
A więc, ja, tak i ty, nie mam już problemów z rozładowującą sie baterią, ale wiem na 100 % że rozwiązanie o  którym piszesz pomaga tylko, jeśli w mio nie ma innych problemow. U mnie tym problemem byla automapa, u innych być może jest to wada płyty głównej. I wtedy nie widzę powodu dlaczego w przypadku wady fabrycznej nie można sobie pomóc za pomocą serwisu...

Wyłączam wszystkie programy wiele razy dziennie, ale z drugiej strony, kiedy nie mam już tego problemu, jeśli zapomnę wyłączać, Mio mi się rozładowuje bardzo niewiele i nie jest to ten problem o który chodzi, przy którym urządzenie się rozładowuje do zera w ciągu kilku godzin!

Mój Mio, dodam, ma fabryczną cechę polegającą na tym że sam się włącza co ok. 15 minut. Z tego powodu mogłabym go oddać do serwisu, ale skoro to nie powoduje rozładowywania sie urządzenia, nie oddaję go. Natomiast z całą pewnością nie jest to problem który zależy od ustawień, bo próbowałam już wszystkiego, również szukając pomocy na tym forum.