Hello,
Wg mnie jest to totalna bzdura... Serwis?!
Posiadam P560 ok roku.
Nigdy nie miałem problemu z rozładowującą się baterią.
Używam go codziennie do oporu.
Czytam o kolejnych sposobach na zwalczanie 'problemu' z wyczerpującą się baterią i oczom nie wierzę.
To może być totalna bzdura, w przypadku osoby, która - jak było napisane w pierwszym poście - nie ma tego problemu. Są tacy szczęśliwcy i tyle. Znałam kiedyś czlowieka, ktory osobom, mającym problemy z zaśnięciem mówił - "bzdura, dlaczego po prostu nie zaśniesz...?" Skoro ty nie masz problemu z wyładowującą sie baterią, to uważasz, że te problemy (i różne sposoby na jakie ludzie usiłują sobie z nimi radzić) to bzdura... trochę to nie tak.
Ja tu bardzo rzadko teraz zaglądam, ale zmierzyłam się z problemami z wyladowującą się ekspresowo baterią w Mio, próbowałam wszystkiego. To o czym piszesz było na forum poruszane wiele razy jako sposób i od tego każdy zaczyna. Zamknij wszystkie programy. Słusznie, ale co dalej, jeśli to nie działa? Działa u tego co nie trafił na egzemplarz Mio z tym problemem lub jeśli w jego Mio nie ma czegoś jeszcze innego co go wyładowuje. Wiem to bo tak było w moim przypadku i wtedy pisałam na forum i wiele osób to potwierdzało.
To znaczy, mój Mio od urodzenia nie sprawiał takich problemów (ale u innych tak było), problemy zaczęły się od zainstalowania automapy. U innych nic nie pomagało,
natomiast u mnie pomogła reinstalacja Automapy. Później nie miałam problemow z rozładowującą się baterią przez wiele miesięcy, później coś się znów zepsuło do tego stopnia, że w ciągu nocy wyładował mi się Mio do zera i padły dane. Postawiłam wszystko od zera i znów reinstalowałam mapę, i znów nie ma problemów.
A więc, ja, tak i ty, nie mam już problemów z rozładowującą sie baterią, ale wiem na 100 % że rozwiązanie o którym piszesz pomaga tylko, jeśli w mio nie ma innych problemow. U mnie tym problemem byla automapa, u innych być może jest to wada płyty głównej. I wtedy nie widzę powodu dlaczego w przypadku wady fabrycznej nie można sobie pomóc za pomocą serwisu...
Wyłączam wszystkie programy wiele razy dziennie, ale z drugiej strony, kiedy nie mam już tego problemu, jeśli zapomnę wyłączać, Mio mi się rozładowuje bardzo niewiele i nie jest to ten problem o który chodzi, przy którym urządzenie się rozładowuje do zera w ciągu kilku godzin!
Mój Mio, dodam, ma fabryczną cechę polegającą na tym że sam się włącza co ok. 15 minut. Z tego powodu mogłabym go oddać do serwisu, ale skoro to nie powoduje rozładowywania sie urządzenia, nie oddaję go. Natomiast z całą pewnością nie jest to problem który zależy od ustawień, bo próbowałam już wszystkiego, również szukając pomocy na tym forum.