MIO p360 czy ktos posiada i mozewypowiedziec sie na jego temat

• 11 Odpowiedzi
  • 3165 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIO p360 czy ktos posiada i mozewypowiedziec sie na jego temat
« dnia: Październik 25, 2007, 14:17:00 »
witam,
chcialbym dowiedziec sie od usera tego sprzetu czy nastepca (p360) jest faktycznie lepszy od p350? Czy funkcjonalnosc p360 jest wyzsza i ile trzyma bateria na gps'ie? Ewentualnie prosze tez o inne uwagi dotyczace p360 (np. jakosc ekranu)
pozdrawiam

Odp: MIO p360 czy ktos posiada i mozewypowiedziec sie na jego temat
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 17, 2008, 11:45:21 »
Witam!
Ja posiadam P360 i jest wyśmienity:) Przesiadłem się z p350 i widzę dużą różnicę. Mapki ładują się szybciej, obliczanie trasy trwa krócej, a jakość obrazu jest lepsza niż w P350. No i wygląda dużo lepiej:D

Za podobną cenę, można jednak kupić P560 z bluetooth i Wi-Fi, które czasami naprawdę się przydają - no i pamięć 2GB pozwala na wrzucenie Automapy lub TomTom na PDA bez potrzeby zakupu dodatkowej karty pamięci.

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 17, 2008, 17:02:49 »
kolego zakładaj wątki w odpowiednich działach. Przenoszę do działu MIO.
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline p360

• 310
  • Sprzęt: Mio p360 / 8gb / automapa 6.2
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 21, 2008, 19:23:13 »
używam p360 od 3 tygodni, niestety tylko do nawigacji  :P
Przesiadłem się z mio 550, tym razem na egzemplarz bez wifi i bluet. gdyż nigdy ich nie używałem w tamtym urządzeniu i stwierdziłem że lepiej zaoszczędzić te ~300zł
Urządzenie akurat moje nie ma żadnych systemowych problemów a czytałem że niektóre mają, choć głównie widzę dotyczy się to 560 może dlatego że więcej osób łasi się na wifi.
Wizualnie sprzęt jest bardzo ładny, co do samego windowsa to widzę zmianę w pasku baterii, w 550 miałem dziloną na skos po połowie tu mam 4 paski w baterii  :grin:
Bateria u mnie trzyma dobrze, o dziwo producent podaje ok 4,5h z włączonym gps... mi udało się jechać ponad 6 i jeszcze się nie wyłączył  :O
Porównując z 550ką jest dla mnie ładniejszy i trochę szybciej wyznacza trasy w automapie  :ok: chyba że to aktualizacja samej mapy pomogła  :D
Co też ważne obsługuje karty o dużej pojemności w tej chwili do 16gb  :ok:
w 550tce trzeba z tym już kombinować  :P
więcej na razie nie mogę powiedzieć....
zawodowy kierowca...

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2008, 11:13:10 »
Posiadałem kiedyś mio168rs lecz ma innego właściciela bez mej zgody na wybicie szyby w aucie :mad: , teraz musiałem coś kupić w miarę taniego i padło na p360 którego głównie będę wykorzystywał do nawigacji. Po wgraniu automapy miłe zaskoczenie ile ładniejszy interfejs, praca na urządzeniu to czyta przyjemność, bateria działa naprawdę długo no i dokładność z jaką pokazuje trasy i oczywiście nie wspominając o mocnym i bardzo szybko łapiącym sygnale GPS. Co dostaniemy jeśli kupimy nowe: kabel usb , ładowarki samochodowa oraz sieciowa, uchwyt samochodowy,  polską lokalizację oraz mapę ale zależy to od tego jaką wersję zakupimy. Mio P 360 Jest doskonałym urządzeniem dla ludzi którzy urządzenie potrzebują głównie do nawigacji które cechuje bardzo prosta i przejrzysta obsługa  :ok:

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 24, 2008, 11:50:43 »
Posiadam mio p360.

Kupiłem je nowe na początku września. Od początku jakoś tak dziwnie chodziło, w windowsie przy wpisywaniu kontaktów literki same wskakiwały hmm...  Ale nie zwracałem na to uwagi, potrzebuje tego urządzenia do nawigacji.

Zainstalowałem automape. Odpaliłem ją program zaczął "sam chodzić" uruchamiały się jakieś opcje, wchodziło w jakieś adresy.

Skalibrowałem obraz i niby było już ok. Gdy wracałem z trasy mój mio zaczął szaleć podczas jazdy zmieniał trase, sam uruchamiał jakieś opcje podczas jazdy. Myślałem że mnie coś trafi, nerwy mnie straszne brały.

Pojechałem do serwisu i po 2 tyg użytkowaniu urządzenia poszło do naprawy...  :mad: Nowe fabrycznie zapakowane miało jakąś wadę fabryczną.
Później kalibracja obrazu nie wchodziła w grę bo punkty same uciekały...

Widzę że reszta jest zadowolona z tego urządzenia, niestety ja tego powiedzieć nie mogę. Wpakowałem prawie 700zł i nie mam urządzenia bo się naprawia. Na nowe nie mogę wymienić bo z tą wadą oddałem dopiero po 2tyg jak ona już nie pozwalała na użytkowanie tego urządzenia.

Jak zobaczyłem z tyłu napis "Made in China" to mi ręce opadły...  :mad:

Mam nadzieję że po naprawie będzie mi służyło dłuuugo bo po to to urządzenie kupiłem...

Po za tą wadą to urządzenie jest ładne, zgrabne i fajnie działa na automapie. Gdyby nie ta wada to śmiało mógł bym je polecić każdemu, ale teraz tego nie napiszę.

Jeszcze jedna uwaga, wydaje mi się że czasem sygnał GPS ładuje się za długo... Mam włączoną mape powiedzmy w punkcie w innym regione to GPS nie aktualizuje się no i muszę ręcznie przestawić mape na okolice w której jestem i on zaskakuje, nie wiem czy tak ma być czy też nie, gdyż to mój pierwszy sprzęt do nawigacji...

Pozdrawiam,
Szerokości & Przyczepności !!

*

Offline bikekowal

• 13104
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 25, 2008, 08:39:04 »

widać są jeszcze jednostki, które nie wierzą w produkcje w Chinach... tam naprawdę produkują większośćtego badziewia które my używamy...
Bądźcie realistami, żądajcie niemożliwego...

*

Offline t0m3kGd

• 13
  • Encore.
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 04, 2008, 21:22:25 »
nie wiem czy zwróciłeś uwagę na to że telefony, procesory, i większość innej elektroniki jest produkowane w tamtych rejonach
Encore,.

*

Offline FalconTech

• *
  • 99
  • Sokole Oko
    • FalconTech.PeeL
  • Sprzęt: Mio P360 + 8GB SDHC
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 12, 2008, 23:33:07 »

Jak patrzysz na monitor, klepiesz posta na klawiaturze i zatwierdzasz go klikając myszką to też Ci ręce opadają że to wszystko made in china?

Wyjątek nie stanowi reguły  :E  Ja ze swojego P360 jestem bardzo zadowolony, tylko raz miałem nieprzyjemność stracić jeden plik z AM przez co nie działał. Ale nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Dzięki temu zainstalowałem sobie najnowszą wersje  :mrgreen:

Widziałem pytanie o baterię, jechałem z okolic Wrocławia do Berlina, dopiero na lotnisku w Berlinie zobaczyłem że zapomniałem podpiąć zasilanie do MIO, szkoda że nie sprawdziłem ile baterii zostało ale nie dał mi do zrozumienia że jest słaba bateria ;]

« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 05, 2008, 22:31:42 »
Witam.
Posiadam P360, jestem jak do tej pory z niego zadowolony.
Ale przy okazji mam pytanie do posiadaczy tego palmtopa. Jakiej wielkości max. będzie on obsługiwał kartę SDHC? Proszę o sprawdzone raczej wiekości. Raz wyczytałem że 4GB a innym razem że więcej. W instrukcji nic na ten temat nie znalazłem.
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź.

Myślę że ktoś posiada MIO P360 i zna odpowiedź...
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2008, 19:14:43 wysłana przez clever61 »

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 19, 2009, 16:56:55 »
Witam!
Mam P360 od roku. Dotychczas nie udało mi się go zawiesić - a dużo musiał wytrzymać bo to mój pierwszy sprzęcik tego typu. Mam kartę 8Gb SDHC - obsługuje bez problemu, gdzieś wyczytałem informację użytkownika, że z 16GB też sobie radzi, ale podkreślam ja tego nie testowałem. Głównie korzystam z AM5.3 i iGo_8.3.2; w sumie zajmują 4,3GB. Nigdy nie zgubił sygnału, wyszukiwanie satelitów trwa ok. 20-30sekund. Nie udało mi się dotychczas znaleźć sposobu jak wgrać 2,5 MB plik "speedcam" do iGo - zgłasza brak pamięci  :( Najdłużej z podświetleniem ciągłym i włączoną AM jechałem ok. 4h, pewnie jeszcze trochę by podziałał  ale dojechałem na miejsce :))))

*

Offline sserafin

• 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 24, 2009, 21:44:51 »
ROM w P 350 to tylko 128 MB.
W modelu P360 to 1024 MB.

To ogromny przyrost i chyba dlatego przedmówcy zachwalają szybkość działania.
Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7