Rejestracja interwrite

• 10 Odpowiedzi
  • 1298 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rejestracja interwrite
« dnia: Lipiec 07, 2007, 22:30:49 »
Zakupiłem Mio A701 i wszystko ok do póty nie chciałem zarejestrować interwrite pro.
Wszedłem na stronę rejestracyjną i poprosili numer ID i zacząłem szukać pośród sterty papierków a najciekawsze, że nie wiem czy ten numer jest a jeśli to, który bo ich mam pełno zaczynając od P/N S/N i na wielu woreczkach foliowych i naklejkach.
A jeśli bym znalazł to w samym Mio interwrite nie mogę niczego wpisać.
Wiec juz nie wiem, co mam robić czy rejestrować nie rejestrować prosić kogoś o pomoc czy iść do sklepu, w którym kupiłem ten produkt porostu rozkładam??? Ręce, więc proszę o pomoc

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
Odp: Rejestracja interwrite
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 07, 2007, 23:00:06 »
Najlepiej nie instaluj tego bardziewia. A jak już masz, to usuń. Nie jest to do niczego potrzebne (te parę słów po angielsku spokojnie skojarzysz), a tylko powoduje zamieszanie w palmtopie - zamula RAM, zamula procesor i jeszcze powoduje liczne błędy w zainstalowanym pożytecznym oprogramowaniu. Po prostu zachowuje się jak wirus. W najlepszym razie jak robak.

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 07, 2007, 23:32:38 »
Amen

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 07, 2007, 23:47:12 »
Od czasu jak zakupiłem Mio dowiaduje się wielu ciekawych rzeczy i daje mnie to zastanowienia a mianowicie:
Czy nie można zrobić mobil Windows (czy jak to sie pisz) po polsku jak windowsa i jeśli interwrite to takie złe rozwiązanie to, czemu jest stosowane?
P.S?.
Interwrite mam fabrycznie, więc nie wiem jak i co z tym zrobić, ale wiem ze narazie musze sie nauczyć dobrze obsługiwać i poznać sztuczki.
Tak czy owak dzięki

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 08, 2007, 00:42:38 »
przepraszam że tak wtrancam kolejny temat ale nie wiem jak sobie poradzić z wysyłaniem mms.
Szukałem na forum i cos znalazłem ale cos mi nie wychodzi.
Proszę o pomoc z ustawieniem mms dla plusa

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 08, 2007, 12:54:45 »
Od czasu jak zakupiłem Mio dowiaduje się wielu ciekawych rzeczy i daje mnie to zastanowienia a mianowicie:
Czy nie można zrobić mobil Windows (czy jak to sie pisz) po polsku jak windowsa i jeśli interwrite to takie złe rozwiązanie to, czemu jest stosowane?
P.S?.
Interwrite mam fabrycznie, więc nie wiem jak i co z tym zrobić, ale wiem ze narazie musze sie nauczyć dobrze obsługiwać i poznać sztuczki.
Tak czy owak dzięki

Z prostej przyczyny nie robi się WM po polsku. Policz sobie ile masz Windowsów XP w Polsce i porównaj z liczbą Windowsów Mobile. Komu się będzie opłacało robić polską wersję systemu, który sprzeda się w niewielkiej liczbie egzemplarzy? To jednak żaden problem - można przecież stworzyć własny ROM. Gdyby mnie OKI ROM nie wystarczał, a język był poważną przeszkodą, pewnie pogrzebałbym w SCOTER Kitchen i zrobił ROM po polsku. Na razie jednak nie widzę potrzeby.

*

Offline Makubo

• 939
  • System: Android 8.0
  • Sprzęt: LG G7 ThinQ
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 09, 2007, 13:39:15 »
ja mam interwrite i nic mi się nie zawiesza a odinstalować też to prosto bo jest w opcjach usuń programy. Dodatkowo dostałem z PDA płytke do ewentualnej samodzielnej instalacji.
"We are the Borg, resistance is futile!"

*

Offline poli

• 16
  • młody prawnik-urzędas państwowy
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 09, 2007, 15:06:17 »
przepraszam że tak wtrancam kolejny temat ale nie wiem jak sobie poradzić z wysyłaniem mms.

http://mio.com.pl/download.php?fr=a701

Kombinuj na pewno wyjdzie, jak ja ustawiałem zanim mi wyszło to chyba z 2 dni straciłem na próby.

« Ostatnia zmiana: Lipiec 09, 2007, 15:09:20 wysłana przez poli »
pozdrawiam POLI

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 10, 2007, 13:06:55 »
Zakupiłem Mio A701 i wszystko ok do póty nie chciałem zarejestrować interwrite pro.
Wszedłem na stronę rejestracyjną i poprosili numer ID i zacząłem szukać pośród sterty papierków a najciekawsze, że nie wiem czy ten numer jest a jeśli to, który bo ich mam pełno zaczynając od P/N S/N i na wielu woreczkach foliowych i naklejkach.
A jeśli bym znalazł to w samym Mio interwrite nie mogę niczego wpisać.
Wiec juz nie wiem, co mam robić czy rejestrować nie rejestrować prosić kogoś o pomoc czy iść do sklepu, w którym kupiłem ten produkt porostu rozkładam??? Ręce, więc proszę o pomoc

Nie rejestrować - wersja sprzedawana razem z A701 (a konkretnie - wgrana do ROMu) rejestracji nie wymaga.

*

Offline januszjur

• 1216
  • Sprzęt: HTC HD2/Toshiba TG01/Kaiser/HTC....
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 12, 2007, 21:18:25 »
Potwierdzam to co napisał 6nt spolszczenie IW lub jakiekolwiek inne to zdecydowany przeszkadzacz w działaniu...wiem co piszę bo właśnie skończyłem batalię z ustawieniami klawiatury i dzięki 6nt i wywaleniu IW sprawa się wyjaśniła...zresztą jeśli coś się krzaczy to albo złe zapisy w rejestrach albo.....spolszczenie daje popalić. :)

*

Offline bizi

• *
  • 70
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 13, 2007, 08:43:50 »

nie szukales. sam o tym pisalem z tydzien temu