Prośba o pomoc z MIO 168

• 6 Odpowiedzi
  • 968 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marco-w

• 4
Prośba o pomoc z MIO 168
« dnia: Czerwiec 12, 2007, 10:10:23 »
Witam,
jestem tu nowy, więc na początek serdecznie witam wszystkich Forumowiczów. Temat PDA nie jest mi obcy, bo używam tego typu sprzętu od dwóch lat. Używam obecnie Mio 168 z AutoMapą i kilkoma programami (Pocket Informant, Pocket Breeze i inne).
Ostatnio mam wielki problem z moim sprzętem - nie łączy mi kabelek USB od strony palmtopa. Wydaje mi się że nie jest to kwestia kabla, bo problem jest zarówno z ładowarką samochodową jak i stacjonarną. Jak poruszam wtyczkę od strony Mio, w pewnej pozycji jest kontakt, ale nie jest to zbyt wygodne.
Mam więc pytanie - co może być przyczyną? Czy uszkodziło mi się gniazdo w Mio (zaznaczam że nic przy nim nie ruszałem)? Jak to można naprawić (samemu, w serwisie?). Próbowałem rozkręcić Mio i po wykręceniu wszystkich śrubek nie udało mi się zdjąć tylnej pokrywy,  a nie chciałem na siłę.
Bardzo liczę na pomoc, z góry dziękuję  :).

*

Offline GrimReaper

• 1177
  • Sprzęt: ♠ HTC Topaz   ♥ Lark FreeBird 43.1
Odp: Prośba o pomoc z MIO 168
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2007, 10:37:08 »
Ostatnio mam wielki problem z moim sprzętem - nie łączy mi kabelek USB od strony palmtopa. Wydaje mi się że nie jest to kwestia kabla, bo problem jest zarówno z ładowarką samochodową jak i stacjonarną. Jak poruszam wtyczkę od strony Mio, w pewnej pozycji jest kontakt, ale nie jest to zbyt wygodne.
Mam więc pytanie - co może być przyczyną? Czy uszkodziło mi się gniazdo w Mio
Niestety mój drogi, ale masz ten sam problem co ja kiedyś: urwane gniazdo. Nie wiem skąd jesteś, mnie naprawiał sprzęt kolega Ziele (Kraków). Spróbuj się z nim skontaktować. Kwestia rozkręcenia MIO168 nie jest prosta, ale wykonalna we własnym zakresie. Jednak jeżeli nie chcesz pogorszyć to nie ruszaj. Serwis zaproponuje Ci wymianę całej płyty głównej (500-700 PLN), Ziele może to naprawić.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2007, 10:43:32 wysłana przez TomekWypych »
Grimi & - Zobacz mnie na GoldenLine

*

Offline marco-w

• 4
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2007, 11:42:53 »
Wielkie dzięki za info, spróbuję się skontaktować z użykownikiem Ziele.

*

Offline lepki

• 21
  • Kiedyś Mio 168 obecnie Mio P550
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 15, 2007, 22:58:13 »
Niestety mój drogi, ale masz ten sam problem co ja kiedyś: urwane gniazdo. Nie wiem skąd jesteś, mnie naprawiał sprzęt kolega Ziele (Kraków). Spróbuj się z nim skontaktować. Kwestia rozkręcenia MIO168 nie jest prosta, ale wykonalna we własnym zakresie. Jednak jeżeli nie chcesz pogorszyć to nie ruszaj. Serwis zaproponuje Ci wymianę całej płyty głównej (500-700 PLN), Ziele może to naprawić.

Tak jak mówi kolega, też miałem Mio168 i też padło gniazdo, ja kupiłem swoje na Allegro coś za 40 zeta i w zwykłym serwisie RTV wymienili mi chłopaki za 20 zeta.

*

Offline Antonio

• *
  • 86
  • Sprzęt: GC 5066 & NavRoad AURO S6
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 18, 2007, 20:37:13 »
Przy okazji polecam dorobienie osobnego gniazda na zasilanie.

*

Offline kuzek

• 28
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2007, 14:57:30 »
mozna wykozystac gniazdo od nokii  :)

*

Offline wac

• 21
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 23, 2007, 16:18:07 »
Witam,

Być może warto sprawdzić, czy w gnieździe nie ma jakiegoś np. paprocha, śmiecia itp.
Podobne objawy miałem w komórce