Problemy z BT w Mio A201

• 301 Odpowiedzi
  • 50882 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

BT cd
« Odpowiedź #240 dnia: Czerwiec 13, 2006, 00:18:27 »
to jeszcze raz ja ;-]

BT test ciag dalszy

wykrywasz tel
-parujesz
- pokazujesz uslugi
- Dialup
-tworzysz skrot
-cofasz sie do skrotow wykonujesz polaczenie
ja ma plus gsm wiec *99***1# haslo login puste
nie dziala  rozalczasz sie
uruchamiasz
CicleBT_v1.2.0_freeware
dalej nie dziala  uruchaniasz
BT_Fix.exe
restart pda
BT polacz  dziala ;-]
przynajmniej u mnie
polecam przetestowanie i napiszczie jak u was

testowane nokia 6310 plus gsm i nokia 6230i

BT_Fix.exe i CicleBT_v1.2.0_freeware
oba programy sciagniete z netu, ale za Chiny nie wiem skad ;-] moge przeslac na @ chyba ze ktos zna linki do tych programow

ps.

CicleBT -google i pojawi sie nowsza wersja

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #241 dnia: Czerwiec 13, 2006, 00:24:02 »
zapomnialem dodac ze robilem to zarowno przed instalacja programow jak i po wlacznie z lokalizacja PL. pozdr

*

Offline Arapaho

• **
  • 143
  • IF GOD MADE MOTORCYCLES, DEVIL WOULD MAKE THE VMAX
  • Sprzęt: Samsung Galaxy SII + Galaxy Note 10.1 + NR560BF
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #242 dnia: Czerwiec 13, 2006, 10:28:21 »
Rafciq... Jesteś Boski....!!!  Nie to żebym lubił chlopaków...;-)))) Ale po Twojej procedurze polegającej na wyjęciu na parę minut baterii, łaczę poprzez BT z telefonem powróciło!!!!  Oby to był skuteczny sposób na dłuższą mete!!!

Pozdrawiam,
BYŁO: Compaq ipaq 3650, 3950, Mio A201, Asus A636, Asus P535, HTC Diamond, Samsung GALAXY SII, jest Samsung ACE4 + Galaxy Note 10.1 + GALAXY S 10.5 oraz NR560BF

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #243 dnia: Czerwiec 13, 2006, 15:17:29 »
Witam, można wyjąć baterię na kilka sekund, nie trzeba aż na tak długo.
Cieszę się że coś pomogłem w tej beznadziejnej sytuacji.

Pozdrawiam

*

Offline gotrek

• *
  • 74
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #244 dnia: Czerwiec 14, 2006, 23:43:58 »
Cytat: "Rafciq"
Witam, można wyjąć baterię na kilka sekund, nie trzeba aż na tak długo.
Cieszę się że coś pomogłem w tej beznadziejnej sytuacji.

Pozdrawiam

Stary, jestes genialny. Wyjecie baterii na chwile u mnie tez pomoglo :)
Mio A201 >> FS Loox N560 >> HTC Diamond

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #245 dnia: Czerwiec 18, 2006, 13:58:53 »
czy ktos juz testowal to co wczesniej podalem ?

BT_Fix.exe i CicleBT_v1.2.0_freeware
.........

*

Offline shado

• **
  • 102
  • Sprzedam uszkodzone Mio A201 i pokrowiec, uchwyt
    • http://www.skocz.pl/deco/
  • Sprzęt: Mio A201 Kingston2GB AM4.0.1
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #246 dnia: Czerwiec 18, 2006, 14:21:34 »
wrzuc to na jakis serwer lub podaj jakieś linki z plikiem BT_fix.exe
ja googlalem, ale nic nie znalazłem
testowałem też wszystko to co pisaliście wcześniej i nie działa mi internet via GPRS ani z SE T610, ani SE Z520i ani z Nokia 6310i
Sprzedam uszkodzone Mio A201 i oryginalny skórzany pokrowiec oraz uchwyt samochodowy

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #247 dnia: Czerwiec 18, 2006, 17:04:54 »
daj jakis serwer to chetnie wrzuce bo u mnie to dziala
mozleiwe ze jeszcze ktrys z progamow grzebie w BT fak jest faktem ze GPRS vBT dziala

ewentulanie moge podeslac na @ calosc zajmuje 20k

*

Offline GKM

• 25
    • KMG
  • Sprzęt: TT730;N900 ; PC:Vista

*

Offline shado

• **
  • 102
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #249 dnia: Czerwiec 18, 2006, 21:00:46 »
wrzuc tego BT_fixa.exe gdzieś na ten serwer http://www.mailbigfile.com/
a potem udostępnij nam linka
dzięki
Sprzedam uszkodzone Mio A201 i oryginalny skórzany pokrowiec oraz uchwyt samochodowy

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #250 dnia: Czerwiec 18, 2006, 23:35:03 »
gotowe
prosze pamietac o kolejnosci

i przypoinam ze to u mnie zadzialalo dlatego jestem ciekwa jak to bedzie u innych uzytkownikow A201 czy bedzie ten sam efekt
pozdr

http://www.mailbigfile.com/64427d7524400856aa76a6bc4998c3b5/listFiles.php

Re: BT cd
« Odpowiedź #251 dnia: Czerwiec 19, 2006, 15:34:34 »
Cytat: "adamcccp"

wykrywasz tel
-parujesz
- pokazujesz uslugi
- Dialup
-tworzysz skrot
-cofasz sie do skrotow wykonujesz polaczenie
ja ma plus gsm wiec *99***1# haslo login puste
nie dziala  rozalczasz sie
uruchamiasz
CicleBT_v1.2.0_freeware
dalej nie dziala  uruchaniasz
BT_Fix.exe
restart pda
BT polacz  dziala ;-]
przynajmniej u mnie
polecam przetestowanie i napiszczie jak u was

testowane nokia 6310 plus gsm i nokia 6230i

Programiki:
http://zwieracz.krap.pl/~krzysiu/mio/WinMobileApps_CicleBT.exe
http://zwieracz.krap.pl/~krzysiu/mio/BT_Fix.exe

U mnie na Motce V600 net nadal nie działa. :(
Odłączenie baterii na kilka sekund też nic nie daje. Dalej mam "Cannot connect for an unknow reason...". Podaję się. :evil:

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #252 dnia: Czerwiec 19, 2006, 15:49:11 »
-uaktualnic soft tel
-zacznij od hardware reset
-zmienic tel na nokie (zartuje)
wyslac do mio zeby se wsadzili.... zanczy sie zeby pomysleli szybciej o patch do BT a nie po 6 miesiacach
- stworz polaczenie wg opisu jedej osoby kilka postow wyzej  (by utworzyc skrot i z niego sie laczyc)
czy robisz miekki reset po instalce tch prgramikow?
a czy wogole laczy ci sie jak jest czysta bez zadnych instl progamow  wlaczniez PL lok. ?

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #253 dnia: Czerwiec 20, 2006, 14:06:41 »
Jednak cuda sięz darzają!!!  :D
Po tysiącu nieudanych próbach, dziś odpaliłem CicleBit'a (wcześniej też go uruchamiałem) i połączyłem się z siecią via GPRS!!!  :D

*

Offline shado

• **
  • 102
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #254 dnia: Czerwiec 20, 2006, 17:55:41 »
potwierdzam
kombinacja, którą podał adamcccp działa(sprawdzone z SE T610).
Stary jesteś wielki!
Dzięki!

*

Offline radzisz

• 29
  • Sprzęt: Galaxy S II
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #255 dnia: Czerwiec 21, 2006, 01:44:48 »
zastosowałem BT cicle
nie działa
zaaplikowałem BT_fix i soft reset
i działa
zrobiłem soft reset i dupa... przestało działać  :evil:

mioA201 + nokia 6230i

Pozdrawiam
Radzisz
pozdrawiam
radzisz

ex HTC Polaris, ex MDA Compact IV, ex HTC HD2

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #256 dnia: Czerwiec 21, 2006, 06:36:37 »
jeszcze 3 grosze

aby utwiwrdzic  sie czy rzeczywiscie to rowiazanie pomaga wlaczyc GPRS juz chyba z 5 raz zrobilem hardware reset poinstalowalem rozne programy no i zaczynam od tych 2 latek  i czasmi nie dziala od razu wiec proboje tak

jestem pewien ze kolejnosc lub ktorys z tych wpisow rozwiazuje problem

instaluje latke wg podanej kolejnosci  
usowam wpisy z polaczenia tel i robie wszystko od nowa
w sesting  mam  takie wpisy
auto
my connection i
DUN conection
nie robie zadnych wpisw typu +con"1" itd...
i zaskakuje
caly czas opruje: "latki" + wpisy+ reset  
tel 6310 i 6230i i dziala czasami jak odejde  od BT do innego pokoju to robi zwieche  rozaczam sie i zaskakuje  bez problemu dodatkowo na probe robie mieki reset i dzial znowua caly czas sie lacze poprzez skrot do polacznia ktory utworzylem nie bezposrednio z explore a BT Device tylko my Shortcus
sumujac zanczenie ma:
kolejnosc latek
latki kotre podalem (nowsza CicleBT2.  nie zaskoczyla mi)
dokonanie  wpisow do polczenia przed lub po instalce tych progarmikow
uruchomienie  BT z CiclecBT

jeszcze jedna uwaga na samym poczatku po hardware reset dziala GRPS wiec moze warto tez sprawdzic czy tel nie wymaga nowszego softu bo to tez moze byc przyczyna
jedno jest pewne jezeli masz 6310 i 6230i musi dzialc

a tak nawiasem moiwac to ladnie firma mio mitac podchodzi do uzytkownikow - patrz patch zrobili jede cos tam prawilo ale po instalacji programow  to samo i mamy juz ktorys miesiac a tu nic pewnie maj jednego programiste i to pewnie jeszcze na 1/2 etatu bo nie wiem jak ich inaczej wytlumaczyc :evil:

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #257 dnia: Czerwiec 21, 2006, 06:46:31 »
radzisz-musi dzialc po resecie i przed zobacz moje dzisiejsze bazgroly moze cos ci pomoze
DUN Connection mam na IVT BT Modem VCOM 7 z tego sie lacze.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #258 dnia: Czerwiec 21, 2006, 07:04:25 »
potwierdzam tez ze  po resecie mzoe czasmi nie zaszkoczyc wlasnie to mialem  i odplailem BT_fix -auto restart i dzial z powrotem ;-]

dzieki
« Odpowiedź #259 dnia: Czerwiec 21, 2006, 10:10:46 »
potwierdzam tez ze  po resecie mzoe czasmi nie zaszkoczyc wlasnie to mialem  i odplailem BT_fix -auto restart i dzial z powrotem ;-]

rzeczywiście wyjęcie bateryjek działa, poszedłem nawet dalej, ściągam tylną klapkę i włączam A201, pojawia się strona startowa i się palm wyłącza, zakładam z powrotem klapkę i BT juz działa (bez wyjmowania bateryjki).

napisałem cosik na stronie Mio, zobaczcie sami :-) (sorry za mój angielski)
http://service.mio-tech.com/visitor/v_InqTrkSingle.asp?SelLang=1&QID=736822287

dzieki
« Odpowiedź #260 dnia: Czerwiec 21, 2006, 10:11:22 »

rzeczywiście wyjęcie bateryjek działa, poszedłem nawet dalej, ściągam tylną klapkę i włączam A201, pojawia się strona startowa i się palm wyłącza, zakładam z powrotem klapkę i BT juz działa (bez wyjmowania bateryjki).

napisałem cosik na stronie Mio, zobaczcie sami :-) (sorry za mój angielski)
http://service.mio-tech.com/visitor/v_InqTrkSingle.asp?SelLang=1&QID=736822287

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #261 dnia: Czerwiec 21, 2006, 16:49:12 »
(nowsza CicleBT2.  nie zaskoczyla mi)

No właśnie, jeszcze tu mam problem, CicleBT2 mi nie działa,
ma ktoś starszą wersję (1.2 chyba)? Podeślijcie mi na golat@data.pl plizz.

*

Offline radzisz

• 29
  • Sprzęt: Galaxy S II
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #262 dnia: Czerwiec 25, 2006, 02:32:53 »
no to już rozumiem dlaczego CicleBT mi się włączało i wywalało się ...(a ja głupi myslałem że ten typ tak ma  :surprised: )
po prostu ściągnąłęm 2.0 cośtam ... przyłączam się do prośby przedpiścy .. poproszę na mail'a o CicleBT w wersji 1. cośtam ...
Pozdrawiam
Radzisz
pozdrawiam
radzisz

ex HTC Polaris, ex MDA Compact IV, ex HTC HD2

mio cd
« Odpowiedź #263 dnia: Czerwiec 28, 2006, 09:42:40 »
Witam
Coś ostatnio przycichł ten wątek. Czyżby większości pomogło wyjmowanie baterii? Niestety moje mio dalej odmawia współpracy z internetem przez gprs via BT. Powiem tylko tyle, że właśnie odebrałem Asusa 632N i wpisałem tylko nr *99# (mam tel w plusie) i sieć smiga aż miło, żadnego wpisywania +cgd.., zmian w ustawieniach itp. Za pierwszym razem ruszyło, szkoda tylko, że tego asusa mam tylko na kilka dni. Ja pozostaje z mio i oddam je chyba do optimusa.
 :wkurzony:
Pozdr

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #264 dnia: Czerwiec 28, 2006, 11:43:36 »
Ja na razie nie moge nawet z netem sie połączyć w era tak tak z mojej komorki.... :terrified:

możesz ktoś mi pomoże ? mam nokie 3650

jak mi się uda połączyć przez gprs z mojej komorki..... to wtedy zabiore sie za podłączenie mio 201 do netu przez gprs....

Ktoś ma może nokie 3650 ???

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #265 dnia: Czerwiec 28, 2006, 16:05:51 »
Witam

A ja się wnerwiłem i oddałem miesiąc temu A201 do serwisu , żeby cos z tym zrobili. (ciekawe czy sie uda ale jest gwarancja to niech sie męczą)

Nie po to płaciłem swoje ciężko zarobione pieniążki i kupowałem urządzenie z BT żeby bawic sie i denerować: wyjmowanie klapek, baterii, hard resety, soft resety, instalowanie tego i owego i czemu to wszystko ma służyć. Kupiłem urządzenie do pracy i nie mam tyle czasu żeby sie ciagle z tym bawić.

Jestem pod wrażeniem użytkowników którzy podsuwają różne lepsze lub gorsze pomysły ale na dłuższą metę to nie jest rozwiązanie. Jeżeli producent w urządzeniu implementuje BT i bierze za to forsę to niech to do działa prawidłowo.

Urządzenie oddałem do sprzedawcy, a sprzedawca do dystrybutora (JAMICON) , po miesiącu czekania dostałem telefon iż urządzenie bedzie do mnie odsyłane.
Na pytanie co zostało zrobione:
- Została wymieniona płyta główna i jeszcze jakis dodatkowy opis na kartce.

Gdy tylko dostanę urządzenie do swoich rąk , sprawdze poprawność działania i napisze o efektach. Jeżeli problem wystąpi ponownie oddam ponownie do serwisu , zarządam zwrotu zapłaconych pieniędzy lub wymiany na egzemplarz bez wad i składam skarge do rzecznika konsumentów ponieważ towar nie posiada właściwości, jakie powinny cechować towar tego rodzaju oraz o jakich zapewniał sprzedawca lub producent (podczas indywidualnego uzgadniania właściwości towaru lub w składanych publicznie oświadczeniach – w reklamie lub oznakowaniu towaru),

Pozdrawiam

Wnerwiony User

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #266 dnia: Czerwiec 28, 2006, 17:27:17 »
Ja na swój czekam juz 2 tydzien (jest w COMES) i robią wszystko aby mi go zwrócić. Ciągle wymyslają jakies cuda, ze sprzet jest OK, tylko ja nie umie sie obsługiać, ze za duzo oprogramowania wgrywam i robi sie śmietnk, zebym telefon zareklamowł bo to winna telefonu itp. Nieche sie rozpisywać co jezce mówią bo szkoda paznoki :) Wiec musiz być bardzo cierpliwy i stanowczy.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #267 dnia: Czerwiec 29, 2006, 09:15:39 »
Do waldzislaw i jaszczur
Macie rację trzeba walczyc o swoje, poinformujcie potem na forum jakie byly efekty Waszej walki. Ja swoje mio miałem wysłać dzisiaj do Optimusa, ale wczoraj wieczorem podjąłem jeszcze jedną próbę i wyjąłem na noc baterię. Dzisiaj HR, parowanie, wpisałem tylko *99# i net działa  :mysli: I co z tym zrobić? Potestuję chyba kilka dni i zobaczę jak będzie. Zastanawia mnie tylko dlaczego w jednym przypadku pomaga wgrywanie jakiś programów podobno reanimujących BT, w innym wpisywanie dodatkowych ustawień np. +cgd..., w jeszcze innym zmiana nr tel na np. *99***3#, a w moim przypadku wyjęcie na noc baterii i HR.  :huh:
To zostanie słodką tajemnicą Panów z Chin.

Pozdr

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #268 dnia: Czerwiec 29, 2006, 18:02:01 »
Słuchajcie, ciekawa rzecz. Zrezygnowany już byłem maksymalnie, wogóle to już rozpatrywałem przesiadkę na Mio 550 bo ten BT juz wyprowadzał mnie z rownowagi.
Zrobiłem hard restet, wgralem tylko i wylacznie iGO... polaczenie działało przez kilka dni po czym padło. "Uknow reason". Dół. Nawet soft resetu nie robiłem.
Zwykle jak połączenie padło to nie było już szans na to aby je przywrócić. Czytałem jak koledzy z Nokiami sobie radzą, a mnie z moją Motorolą V600 tylko nerw łapał bo nic nie było w stanie przywrócić mi połączenia. Więc olałem sprawę, dałem 1100zł a na gadugadu po gprsie nie pogadam, Mio zrobił mnie w Xuja. Trudno.

Ale w wolnej chwili tknęło mnie aby jeszcze raz spróbować instrukcji od adamcccp:
1. wyłączyć i włączyć telefon (wcześniej tego nie robiłem)
2. uruchamiam CicleBT (koniecznie w wersji 1.2, wersja 2.0 nie działa)
3. uruchamiam BT_Fix
...czekasz chwilę, pocket sam się restartuje i połączenie DZIAŁA! Oczywiście uruchamiam przez "skróty", polskiej lokalizacji nie mam, numer to *99# (w plus gsm), bez żadnych "+cg...".

Programy:
CicleBT 1.2:  http://zwieracz.krap.pl/~krzysiu/mio/CicleBT_v1.2.CAB
BT_Fix:         http://zwieracz.krap.pl/~krzysiu/mio/bt_fix.exe
Dajcie znać czy zadziało u was również.  :proud::proud::proud::proud::proud:

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #269 dnia: Czerwiec 29, 2006, 19:29:31 »
Niestety moja walka z COMES skończyła sie fiaskiem. Lecz nie poddaje się. Jutro sprzet do  mnie wraca. Potestuję, chociaż nie wiem czy jest sens tracić czas. Napewno nie zamierzam się bawić juz jakimiś programami wspomagającmi BT, bo nie tak to powinn działać. Jako ze w niedziele wyjezdzamz kraju, zostawiam sobie sprawe do załatwienia po powrocie. Wówcasz już nie ja bede sie sprawą zajmował, ale przedloże sprawe w federacji konsumentów i oni bedą dalej dzałać, bo chyba naczej z tymi firmami co tylko chcą sprzedać nie da rady walczyć.
Pozdrawiam i życzę daszej męczarni z tym felernym sprzętem. :)