Witam. Ja niestety oddałem swojego do serwisu. Niestety dystrybutor Comes próbuje nie zwrócić mi kasy, lub wymiany na inny, zwodzi ze to i tamo, ze nie ma osoby kompetentej która moze podjac decyzje. Ale nie po to kupiłem to urzdazenie i trząść sie ze np. w podróży mi sie BT wysypie. Daleko od domu bez dostepu do swojego komp, aby powgrywac wszystko od nowa. Przecież nie bede jeżdził z kompletem płyt, kablmi i innymi rzeczmi. Dlaczego inne pockety nie maja takich kłopotów. Jakieś sugestie ze z dedykownym softem to działa, ze sprzęt jest OK, ale soft nie deykowany źle wpływa na BT są poprostu nie na miejscu (sprzet innych producentów nie ma takich kłopotów) Że z polską nakładka jest mniej problemów (ja nie mam zamiaru instalowac polskiej nakładki, gdyz to jest mi zupełnie niepotrzebne angielski mi w zupełnosci wystarcza) itd.
Wiec uwżam ze kazdy uzytkownik tego felernego MIO powinien domagac sie zwrotu, lub wymiany na w 100% sprawne urządzenie, nie martwienie sie czy wyjdzie odpowiednia nakładka i bedzie działąło dobrze, tracić dziesiątki godzin na kombinowanie jak to uruchomić. Co my do cholery jesteśmy betatestermi. Beta tester to powinien takie urządzenie dostć gratis, albo po kosztach produkcyjnych i wyszukiwać niedorubek do poprawienia.
Niech sobie dystrybutor Comes kupi np. laptopa z wifi i mu wifi nie działa. W zasdzie to laptop jest sprawny tylko wifi nie działa tak wiec nie przysługuje wymiana ani zwrot gotówki, bo pracowć na tym można. TAKIE JEST CHYBA PODEJSCIE FIRMY COMES.
Nie wiem jak to sie zakończy, moja walka trwa i poinformuje jak sie zakończy.