Z zadowoleniem pragnę poinformować szanownych forumowiczów, że u mnie BT wreszcie działa prawidłowo. Dla wyjaśnienia podaję, że chodzi o MIO A201 i Nokię 6310i. Początkowo po wgraniu AM i paru softresetach BT nie działało podobnie jak u kolegów. Zwróciłem się z problemem do serwisu firmy Comes. Serwisanci poważnie podeszli do tematu i przetestowali u siebie moją konfigurację sprzętowo-programową. W wyniku testów doszli do wniosku, że przyczyną może być zbyt stare oprogramowanie mojej noki. Ja miałem wersję softu v.5.51 a oni prowadzili testy na komórce z softem v.7.00. Nie pozostało mi nic innego tylko uaktualnić oprogramowanie komórki. Tak też zrobiłem. I..... nie uwierzycie BT zaczęło działać bezproblemowo. Najdziwniejsze jest to, że nie musiałem robić żadnych hard resetów ani też ustanawiać nowego połączenia. Mam nadzieję, że przynajmniej użytkownicy tej Nokii będą mieli problem "z głowy".
Przepraszam,że ten post piszę drugi raz bo już go przez pomyłkę umieściłem jako nowy temat. Ale myślę, że będzie to ważne dla zainteresowanych użytkowników Noki 6310i.