Problemy z BT w Mio A201

• 301 Odpowiedzi
  • 50908 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #180 dnia: Kwiecień 21, 2006, 16:13:11 »
Mam zamiar wkrótce kupić Mio A201 i z przerażeniem czytam o Waszych problemach z BT. Ostatnio pojawiła się informacja o kolejnej nakładce (http://www.pdaclub.pl/view.php?news_id=11502) na BT na stronie serwisowej producenta (http://service.mio-tech.com/visitor/v_FileDown2004C.asp), ale nie można tego ściągnąć, bo ciągle wyskakuje informacja "Page cannot be displayed". Czy ktoś ma ściągniętą tą nakładkę wraz z instrukcją jej instalacji (jest tam plik PDF) dla wersji angielskojęzycznej WM 5.0?
Jeśli tak podajcie jakiś link.

*

Offline newposen

• 15
  • Sprzęt: HTC Diamond
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #181 dnia: Kwiecień 21, 2006, 17:10:38 »
Wygląda na to że trzeba uważać na dodatkowe oprogramowanie mnie kłopoty z z połączeniem via bt dopadły po zainstalowaniu słownika PL EN z polską klawiaturą. mimo resetów i kombinacji nic nie pomagało. w końcu wywaliłem ten słownik i wszysko śmiga jak należy a sporo mam innych programów (AM etc).

*

Offline Grabus

• *
  • 70
  • Sprzęt: iPhone 3GS (16GB)
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #182 dnia: Kwiecień 21, 2006, 23:13:13 »
robas1
Ta nowa łata do wersji angielskiej nie wnosi nic nowego.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #183 dnia: Kwiecień 25, 2006, 22:00:49 »
-=PiTT=-
Mam ten sam zestaw, Mio 201 i Motorola V3. Łączę się następująco:
1/ W V3 włączam w ustawieniach połączenia Bluetooth tryb HF
2/ W Mio klikam na ikonę BT w prawym dolnym rogu i wybieram telefon
    Bluetooth.
3/ Sprawdzam w Dialerze i mam info iż "Motorola Phone podłaczony"
Pozdrawiam

a more mio
« Odpowiedź #184 dnia: Kwiecień 25, 2006, 22:29:19 »
newposen - tak jak mowisz dobrze sobie wczesniej wykonac dodatkowo backup

*

Offline Crass

• 27
    • http://megastacja.net
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #185 dnia: Kwiecień 26, 2006, 11:02:42 »
u mnie padlo odrazu po instalacji AM

POMOCY
« Odpowiedź #186 dnia: Maj 04, 2006, 21:23:25 »
Jak połączyć komórkę z MIO a 201 aby mieć zestaw. Robiłem to zgodnie z instrukcją ale poza widzeniem się na wzajem nic więcej nie mogę zrobić. Jestem laikiem więc proszę o krok po kroku.

Błagam
« Odpowiedź #187 dnia: Maj 05, 2006, 09:54:06 »
PROSZĘ O PODANIE NAMIARÓW NA FIRMĘ, SKLEP LUB OSOBĘ PRYWATNĄ, KTÓRA ZA KILKA ZŁ,- URUCHOMI MI ZESTAW GŁOŚNOMÓWIĄCY W MOIM MIO A201 I NOKII N70.
INTERESUJE MNIE KTOŚ Z OKOLIC TRÓJMIASTA. DZIĘKUJĘ

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #188 dnia: Maj 05, 2006, 09:55:18 »
PODAJĘ NAMIAR DO POWYŻSZEGO POSTU:

K.Lewandowski@pro.onet.pl
506-003-623

*

Offline Reper

• 21
Konfiguracja BT i Nokii
« Odpowiedź #189 dnia: Maj 06, 2006, 18:20:03 »
Również chętnie zleciłbym wykonanie konfiguracji MIO A201 i nokii 6310i.
Mimo moich usilnych starań nie udaje mi się uruchomić łączności BT na obydwu urządzeniach tak aby można było korzystać z internetu. Głośnomówiący telefon działa oczywiście bez problemu. Interesują mnie osoby lub firmy w promieniu do 150 km od Gołdapi (woj.warmińsko-mazurskie). Zainteresowanych proszę o kontakt na: info@bewama.hg.pl

*

Offline Grabus

• *
  • 70
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #190 dnia: Maj 06, 2006, 23:21:38 »
Mam smutne wieści dla Ciebie Reper. Mam taki sam zestaw i niestety internet przez GPRS działa tylko przez jakis czas po hard resecie. Instalacji kilku programów oraz soft reset skutecznie wyłącza tą funkcję ;)

*

Offline endrius33

• *
  • 68
  • Sprzęt: Mio A201 + SD 4 GB + SE K510i
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #191 dnia: Maj 13, 2006, 00:36:44 »
Help!
Wszedlem na strone ftp://ftp.comes.com.pl/mio/Mio_A201/Poprawka_do_bluetooth/ sciagnolem upgrejt i nic... zupelnie nic. Moze cos zle robie!??
Czy ktos mi moze pomoc piszac krok po kroku jak wgrac ta poprawke? Moze i ona nic nie wniesie ale zawsze warto sprobowac
Dzieki!!

*

Offline Grabus

• *
  • 70
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #192 dnia: Maj 13, 2006, 00:57:18 »
Tam gdzie wskazuje Twój link, jest drugi plik do pobrania, jest to instrukcja przeprowadzenia upgrade'u. Tam jest wszystko wyjaśnione.

*

Offline endrius33

• *
  • 68
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #193 dnia: Maj 13, 2006, 07:13:38 »
Tak wiem. Rozpakowalem ten plik na pusta karte (2577) wkładam do MIO i..... The image has already been updated!
Cos nie tak?

*

Offline Grabus

• *
  • 70
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #194 dnia: Maj 13, 2006, 11:47:15 »
Wszystko w porządku, po prostu masz już tą aktualizacje zainstalowaną. Zrobił to już producent.

*

Offline endrius33

• *
  • 68
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #195 dnia: Maj 13, 2006, 11:54:43 »
.. i wszystko jasne.
Dzieki wielkie.
Pomimo tej poprawki po wgraniu AM i innych BT przestaje spelniac swoja role no .. moze nie we wszystkim. Bez problemu sluzy mi jako zestaw glosnomowiacy w samochodzi.

*

Offline endrius33

• *
  • 68
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #196 dnia: Maj 13, 2006, 13:16:44 »
No i jeszcze jeden a raczej dwa tematy. Moze i bede powtarzal pytania innych Clubowiczow.

1. Jak skonfigorowac MIO A201 abym mogl kozystac z netu poprzez GPRS w Motorola v360?

2. MIO A201 ma.... pisze na stronach internetowych sprzedawcow ... opcja WLAN. Cos jasniej i z czym sie to je?  ;)

Dzieku za wszelkie info oraz linki

*

Offline Grabus

• *
  • 70
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #197 dnia: Maj 14, 2006, 03:10:35 »
Cytat: "endrius33"

<ciach>
1. Jak skonfigorowac MIO A201 abym mogl kozystac z netu poprzez GPRS w Motorola v360?

Jeśli ta opcja akurat działa, czyli zaraz po hard resecie; to nie trzeba wiele kombinować. Podane na tym forum konfiguracje, powinny zaskoczyc.

2. MIO A201 ma.... pisze na stronach internetowych sprzedawcow ... opcja WLAN.

No cóż, przykro mi, ale strony, które podają taką informacje, mówiąc delikatnie są w błędzie. WLAN jest to Wireless Local Area Network, czyli bezprzewodowa sieć, której obsługi w A201 po prostu brak.

No chyba, że Ci sprzedawcy oferują na przykład jakiś zestaw z bezprzewodową kartą na SDIO, ale to chyba nie o to chodzi.

*

Offline endrius33

• *
  • 68
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #198 dnia: Maj 15, 2006, 00:16:48 »
Witam.
Nie mam juz zdrowia do tych ustawiem.
Chyba sie poddam.
Dlaczego w Bluetooth Menager/Dial-up to Internet nie pokazuje mi telefonu skoro mam po podlaczonego przez Bluetooth?
Wszystko robilem jak tu wczesniej uzytkownicy pisali i nic.. zupelnie nic!
Co robie nie tak?
Co mam zrobic aby to ustrojstwo dzialalo poprzez GPRS?
HELP!!
Dzieki za pomoc!

*

Offline Crass

• 27
    • http://megastacja.net
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #199 dnia: Maj 15, 2006, 17:05:07 »
szkoda zdrowia,odpusc sobie
trzeba czekac az jakis patch wyjdzie o ile wyjdzie
dla mnie jest to wprowadzenie klienta w blad,niestety
mogli zaznaczyc na pudelku :D  (nie instaluj nic bo nici z gprsu) :)

*

Offline Reper

• 21
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #200 dnia: Maj 17, 2006, 12:25:30 »
Z zadowoleniem pragnę poinformować szanownych forumowiczów, że u mnie BT wreszcie działa prawidłowo. Dla wyjaśnienia podaję, że chodzi o MIO A201 i Nokię 6310i. Początkowo po wgraniu AM i paru softresetach BT nie działało podobnie jak u kolegów. Zwróciłem się z problemem do serwisu firmy Comes. Serwisanci poważnie podeszli do tematu i przetestowali u siebie moją konfigurację sprzętowo-programową. W wyniku testów doszli do wniosku, że przyczyną może być zbyt stare oprogramowanie mojej noki. Ja miałem wersję softu v.5.51 a oni prowadzili testy na komórce z softem v.7.00. Nie pozostało mi nic innego tylko uaktualnić oprogramowanie komórki. Tak też zrobiłem. I..... nie uwierzycie BT zaczęło działać bezproblemowo. Najdziwniejsze jest to, że nie musiałem robić żadnych hard resetów ani też ustanawiać nowego połączenia. Mam nadzieję, że przynajmniej użytkownicy tej Nokii będą mieli problem "z głowy".

Przepraszam,że ten post piszę drugi raz bo już go przez pomyłkę umieściłem jako nowy temat. Ale myślę, że będzie to ważne dla zainteresowanych użytkowników Noki 6310i.

no dzial ale jakim cudem ;-]
« Odpowiedź #201 dnia: Maj 20, 2006, 12:10:24 »
bij zabij instaluje co popadnie i wszystko dziala, skorzystalem z rady by na samym poczatku utworzyc skroty do GPRS, ktos wczesniej podawal jak to zrobic. Mio 201 i 6230i

Co z tym internetem przez BT?
« Odpowiedź #202 dnia: Maj 25, 2006, 16:05:08 »
Oczywiście również mam problem, żeby się połączyć przez BT z inetrnetem. Moja Motorola V600 łączy się bez problemu z MIO, ale dalej już schody. Mam telefon w PLUSie. Poradźcie jakie ustawienia wpisać dla Plusa, bo na pewno nie "erainternet". I inne pytanie: Skoro już wszedłem w Connections i "grzebałem" tam w nadzei, że coś jednak uruchomię - JAK poustawiać te opcje bez wchodzenia w Connections?

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #203 dnia: Maj 28, 2006, 11:21:30 »
Witam. nie ma jeszcze lekarstwa na to ze po jakims czasie uzytkowania nie da sie polaczyc przez GPRS???? Doslownie dzialalo mi to jeden dzien. Troche sie wqrzylem. Mam polska wersje WM5. Czy da sie cos zrobic zeby to spowrotem dzialalo czy raczej nie i trzeba czekac na ukazania sie nakladki na polska wersje. A czy ten update BT w wersji ang. rozwiazuje ten problem???
Pozdrawiam

*

Offline Reper

• 21
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #204 dnia: Maj 28, 2006, 22:45:47 »
Update BT nie załatwia całkowicie problemu. Ja kupiłem MIO A201 z już wgranym update a jednak nie mogłem nawiązać połączenia. Łączność pojawiła się po uaktualnienia softu na mojej Noki 6310i. Ale radość nie trwała zbyt długo bo po wgraniu programu Sprite Software i dwóch miękkich resetach wszystko wróciło do normy czyli - brak łączności. Problem zgłosiłem do serwisu firmy Comes. Oni zgłosili to przedstawiciela firmy MITAC a on podobno kontaktował się w tej sprawie z Chińczykami. Może coś z tego wyniknie. Zobaczymy.

*

Offline Reper

• 21
Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #205 dnia: Maj 29, 2006, 22:16:01 »
Cytat: "Cyber"
Mogę potwierdzić, iż przyczyną problemów z połączeniami po BT u osób korzystających z polskiej lokalizacji Interwrite 9.0 Pro jest właśnie ta aplikacja. Sam korzystam z najnowszej wersji datowanej na 18.04.2006 (v9.0 - 0.4.181). Problemu można się pozbyć wchodzac w ustawienia / ogólne / info o wersji. Należy zaznaczyć plik IVTDialorRes.dll i deaktywować go. Po tym nastąpi soft reset. Następnie należy usunąć w BT Manager ustawienia Dial-Up i sparowany telefon. Całą procedure konfiguracji połączenia z netem rozpocząc od nowa.
Jesli chodzi o AM to spróbujcie wyłączyć opcję "Próbuj ukrywać Bluetooth Browser w menu / gps / gps ustawienia. U mnie po wielu próbach i błędach takie rozwiązanie przynisło efekty. Po wielu soft resetach wszystko działa bez zarzutu. U kumpeli takie ustawienia też przybniosły efekty.

U mnie w/w działania przyniosły pozytywne działania. Nie trzeba nic zmieniać w ustawieniach AM. Po ewentualnym softresecie łączności znowu nie ma ale po powtórzeniu całej proceduty znowu powraca.

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #206 dnia: Maj 30, 2006, 09:57:00 »
Cytat: "Reper"
Mogę potwierdzić, iż przyczyną problemów z połączeniami po BT u osób korzystających z polskiej lokalizacji Interwrite 9.0 Pro jest właśnie ta aplikacja. Sam korzystam z najnowszej wersji datowanej na 18.04.2006 (v9.0 - 0.4.181). Problemu można się pozbyć wchodzac w ustawienia / ogólne / info o wersji. Należy zaznaczyć plik IVTDialorRes.dll i deaktywować go. Po tym nastąpi soft reset. Następnie należy usunąć w BT Manager ustawienia Dial-Up i sparowany telefon. Całą procedure konfiguracji połączenia z netem rozpocząc od nowa.
Jesli chodzi o AM to spróbujcie wyłączyć opcję "Próbuj ukrywać Bluetooth Browser w menu / gps / gps ustawienia. U mnie po wielu próbach i błędach takie rozwiązanie przynisło efekty. Po wielu soft resetach wszystko działa bez zarzutu. U kumpeli takie ustawienia też przybniosły efekty.

U mnie w/w działania przyniosły pozytywne działania. Nie trzeba nic zmieniać w ustawieniach AM. Po ewentualnym softresecie łączności znowu nie ma ale po powtórzeniu całej proceduty znowu powraca.

No to jest szansa ze bedzie wsio ok. Tylko powiedzcie mi panowie tak rzecz. Ja tez mam lokalizacje polska interwrite i nie mam wgranego patche. Rozumiem ze wy tez nie macie tego patcha. Z tego co wiem to nie ma do polskiej wersji jezykowej. Wroce do domu i zaczne dzialac, mam nadzieje ze przyniesie to pozytywny rezultat. Jak bedzie dzialac to masz CYBER ode mnie pifko:) Dam znac wieczorem. Pozdro...od razu mi sie humor poprawil :P

n6310i + mio
« Odpowiedź #207 dnia: Maj 30, 2006, 10:56:04 »
Ja w kwestii softu w telefonie.

U mnie to zadzialalo i juz 2 dzien dziala.

Nie chce wpadac w euforie (jak kupilem mio to od razu mi sie udalo laczyc z netem, a potem wszystko sie zkisilo) ale wydaje sie ze jest to trwale rozwiazanie bo juz mialem ze trzy resety i dalej smiga; a programow mam jak nakichal poinstalowanych i nic sie kloci.

Zenuje mnie troche serwis MIO. No i cierpie strasznie po przesiadce z Tungstena T3... :(

Problemy z BT w Mio A201
« Odpowiedź #208 dnia: Maj 30, 2006, 21:39:58 »
no kibel zbity. nie dziala nawet jak wylacze ten plik. Zauwazylem ze jak przestawie w ustawienia BT np. com8 to on sie laczy przez com7 a jak ustawie com 7 to sie laczy przez com8. Qrde....ludzie pomozcie bo mnie normalnie zaraz cos trafi:(:(:(

A201 Problem Internet via BT i Telefon V3
« Odpowiedź #209 dnia: Maj 31, 2006, 11:55:50 »

Dzięki za poradę .  U mnie problemem był właśnie InterWrite . Po deaktywacji podanego .dll wszystko zaczęło śmigać !!  :lol:

Działa HF iak również Activesync via BT z laptopem.
Kilka SR i po instalacji kilku programów dalej wszystko jak na razie działa. Strony otwierają sie sprawnie chociaż pamięci na pliki zostało mi tylko 1.75 MB. :oops:

Może patch Mitaca też pomaga (choć nie ma go do wersji PL) mnie wystarczyła w/w metoda a PDA ma wgraną już tę poprawkę - była
kicha z Internetem  BT.

Wielkie dzięki za pomoc !  :roll: